5 ponturi de care e musai să ții cont atunci când organizezi petrecerea copiilor

În urmă cu două săptămâni i-am organizat Alesiei petrecerea de ziua ei. Nu aș spune că devine o misiune imposibilă, dar, dacă ai un copil cu o personalitate foarte puternică, e puțin mai greu.

Nu mai spun că dacă ai acasă un prichindel odihnit, creativ, visător și cu personalitate, iar pretențiile lui cresc din ce în ce mai mult, poți ajunge la concluzia că toate dorințele sau cerințele lui ajung să te scoată din minți. Acum, fiecare cu norocul lui, dar oricum, de petrecerea copilului nu scapă nimeni cu una cu două.

Ca să fii sigură că reușești să organizezi o petrecere pe cinste pentru copilul tău trebuie să bifezi câteva detalii, extrem de importante:

1. Să începem cu începutul, locația. În ultimul timp am văzut că se poartă foarte mult petrecerile la mall. Eu una, ca părinte, nu sunt de acord cu ele pentru că este un spațiu destul de mare în care nu ai exclusivitate, iar cei mici se pierd printre alți copii. Nu simt că ar fi împreună cu prietenii lor, că ar fi un grup consolidat și că sunt acolo ca să se bucure de momentele speciale. Mi se pare o întreagă nebunie.

Alesia mi-a spus că vrea și ea la un astfel de loc de joacă. Am încercat prin toate metodele posibile să o conving că nu este bine. Ea… nu și nu, că ei nu îi place în altă parte și că ea vrea la mall. Până la urmă a trebuit să o păcălesc. 😀 Știu că nu este frumos și nici bine, dar nu am avut ce să fac. I-am spus că am sunat la mall și că nu mai aveau locuri libere și a trebuit să rezerv la locul cu maimuțele, la Amazonia Play. A acceptat relativ ușor.

d9b1241-1024x683-8901256

Știam de acest loc pentru că fusesem la ziua finuței noastre și mi-a plăcut pentru că au un loc de joacă frumos pentru copii, iar ei sunt într-un spațiu numai al lor. Părinții pot sta și ei la o cafea, de vorbă, iar copiii sunt foarte bine supravegheați și nu au timp să se plictisească pentru că mereu sunt în priză cu jocuri și alte activități care îi fascinează.

2. După ce ne-am înțeles cu locația să vă spun cum a stat treaba cu tortul. Nici aici nu a fost mai ușor. De fapt, dacă mă gândesc mai bine, de aici a început distracția.

Ce am pățit cu tortul nu pot să vă spun. Că vrea să fie cu Bambi, că vrea să fie cu prințesa Elena din Avalor, că nu, ea s-a răzgândit, vrea să fie Anna din Frozen, ba nu, mai bine ar fi Sofia și să facem tortul ca în Palatul Plutitor. Poate nu ne-am înțeles și i-am mai explicat încă odată că îi facem un singur tort și trebuie să se hotărască asupra unui singur personaj. „Bine, dar mai lasă-mă să mă gândesc până maine și îți spun sigur, sigur cine să fie.” Am răsuflat ușurată.

Ce credeți? În fiecare zi îmi spunea altceva. Nu puteam să dau comanda pentru că ea nu era hotărâtă. Am avut noroc că prietenii noștri de la Cofetăria Ana au fost foarte înțelegători și ne-au făcut două torturi: unul pentru grădi și celălalt pentru petrecere. Nici așa nu am scăpat mai ușor pentru că trebuia să fie unul cu etaj, altul fără etaj, unul de dus la grădiniță, altul de dus la petrecere… Mă rog, o întreagă nebunie.

d9b1383-1024x683-9003270

Ca să fiu foarte sinceră, mă așteptam să fie mult mai ușor, dar… nu a fost. Mă gândesc cu groază la cel care se va încumeta să îi fie iubit.

Anul trecut i-am făcut tortul surpriză și a fost foarte bine. Dar vă spun, dacă vreți să nu aveți dureri de cap, spuneți-i prichindelului că vreți să îi faceți o surpriză cu tortul, credeți-mă că nu aveți cum să dați greș. Toți copiii vor fi fascinați când îl vor vedea și nu vor avea timp să reacționeze sau să se opună. Va fi deja tăiat și mâncat până se dezmeticește.

Dacă vorbim de compoziție, de fiecare dată când vorbim despre copii, încerc să aleg una ușoară, o șarlotă cu fructe și în niciun caz ciocolată. Evident, trebuie să arate cât mai drăguț ca să îi atragă.

3. Cadoul. Aici a fost ceva mai simplu. Alesia nu este atât de pretențioasă și mi-a spus că vrea să fie Elena din Avalor. Am început să caut costumul, dar a fost destul de complicat de găsit pentru că aceste desene abia au apărut. A trebuit să fac comandă în Anglia. Costumul și accesoriile au sosit cu o zi înaintea petrecerii. Emoții, dar până la urmă a fost totul bine. Copilul, draguț, fericit. Deci am rezolvat-o repede.

Pont: ar fi bine să îl întrebați pe copil cu mai mult timp înainte ce cadou îți dorește ca să aveți timp să îl pregătiți.

Ce mi-a plăcut referitor la chestia asta cu primitul cadourilor și recunosc, m-a impresionat enorm pentru că nu pot să spun că am învățat-o sau am educat-o de acasă:  când veneau copiii, le mulțumea, lua cadoul și îl desfăcea de față cu ei și le spunea „Vai ce frumos este, îmi place foarte mult. Îți mulțumesc pentru cadou.”

d9b1451-1024x683-5725240

4. Surpriza mea pentru ea

Ce am făcut eu și am emoționat-o foarte tare încât a rămas fără cuvinte: m-am îmbrăcat în prințesă. Sfatul meu este următorul: dacă vrei să îți surprinzi copilul, îmbracă-te în prințesă sau prinț.

Un pont pe care aș vrea să îl dau părinților, în limita posibilităților, este să își ia liber de ziua copilului. Din proprie exeperiență vă spun că va fi încântat și fericit că își va petrece ziua numai cu părinții. Eu mi-am luat liber de ziua Alesiei, am serbat-o la grădiniță, am avut și o prințesă, ne-am întors acasă și nu pot să spun că am făcut ceva ieșit din comun, dar ne-am petrecut ziua în familie, eu, Alesia și tatăl ei. Pentru ea acesta a fost cel mai mare cadou, chiar ne-a spus de mai multe ori că este foarte fericită că a putut sta cu mami și tati.

5. Neapărat să faceți fotografii și album după aniversare. Nu trebuie musai să aveți un fotograf profesionist, puteți face și voi cu telefonul mobil sau cu un aparat foto pentru amatori. Sunt diferite site-uri pe care îți poți crea albumul propriu. Eu le fac copiilor mei după fiecare aniversare și avem album din fiecare an, de la câteva luni, de la trei ani, patru și tot așa. Le țin frumos în bibliotecă și mi-e mai mare dragul să mă uit la ele și să văd cum trec anii și câtă frumusețe presară în urma lor.

d9b1193-1024x683-7981289

Ce nu poate lipsi de la o petrecere?
Desigur, prințul sau prințesa. Aici rămâne în funcție de preferințele fiecărui prichindel. Am fost în weekend la altă petrecere de copii și am făcut cunoștință cu Peter Pan și Tinker Bell. Mi-a plăcut. Alesia, la grădiniță, a vrut-o pe Belle, iar la ziua ei au venit Rapunzel și un prinț. Chiar cred că un animator este foarte potrivit pentru a-i ține pe copii ocupați.

Și nu uitați, orice faceți pentru copiii voștri, faceți cu toată inima, ei simt, știu. Și dincolo de orice cadou material, nu uitați nicio clipă că cel mai de preț cadou pentru ei sunteți voi, mami și tati. În jurul vostru se învârte Universul lor, copiii se pot face că nu văd, dar ei simt dragostea cu care faceți fiecare gest, fiecare lucru pentru ei. Iubiți-i și arătați-le prețuirea voastră!

d9b1054-1024x683-5142839


PS: Îţi mulţumesc că eşti unul dintre cei 1 milion de români care mă citesc!

Hai cu mine pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.