5 poze care îți arată că ceea ce vezi pe internet e o minciună

Când ne gândim la rețelele de socializare credem că sunt o invenție revoluționară care ne permite să postăm fotografii, să le spunem oamenilor cum ne simțim sau să ținem legătura cu prietenii.

Sună destul de frumos, nu? Adevărul e că, în realitate, nu e chiar așa.

Problema pe care platformele rețelelor de socializare o ridică este aceea că ne ascundem în spatele ecranelor, permițându-le altora să ne judece pentru viețile pe care le vrem să creadă că le avem.

E destul de ușor să faci asta. De ce ați posta o fotografie cu tine care ți se pare neatrăgătoare?

Rețelele de socializare mai ridică și o altă problemă – cu cât te implici mai mult pe rețelele de socializare, cu atât mai mult vei putea înțelege faptul că ai mai puțină toleranță față de oameni.

Atunci înțelegi deodată că oamenii pe care îi urâm continuă să apară în newsfeed-urile noastre, iar partea tristă este că noi i-am lăsat.

FOLLOW ME

De ce le permitem să aibă acces la informațiile noastre personale să vadă cu ce ne ocupăm în fiecare zi?
Poate pentru că vrem să dovedim ceva. Vrem să le aratăm prietenilor noștri că, deși viețile noastre nu sunt la fel de interesante în realitate, putem crea ceva de valoare în mediul online.

Social media este o lume. Trăim în funcție de ecrane și mulți dintre noi simt nevoia de a se preface că fac și au lucrurile pe care și le doresc.

Lumea era mai ușoară când nu trebuia să dovedim nimic nimănui. Sigur nu ar trebui să facem asta nici acum. Social media ar trebui să fie un mod de a împărtăși cu prietenii felul în care trăim fără frica de a fi judecați, fără să trebuiască să îi facem pe oameni să creadă că suntem foarte siguri pe noi.

E tristă credința că, dacă oamenii se pot uita la fotografiile noastre crezând că avem o viață grozavă, atunci am putea avea și noi aceeași părere.

Nu vrem ca oamenii să creadă că suntem singuri, așa că postăm fotografii și actualizări de status care arată cât de mult ne distrăm.

Rețelele de socializare ne alterează percepția asupra realității. Una e să discutăm cu cineva prin intermediul unui ecran și alta e să îl vedem față în față, fiind astfel să comunicăm în vechea manieră.

Nu lăsa rețelele de socializare să te păcălească. Există mulți oameni care aproape că nu au aprecieri la fotografiile lor, dar tot au o mulțime de prieteni în viața reală. Există cupluri care rareori încarcă fotografii romantice, dar sunt mult mai fericite. Există oameni care nu se laudă cu noile lor telefoane, dar au deja propria casă și niște economii serioase, spre deosebire de cei care se laudă pe Instagram cu viața lor perfectă.

Nu crede tot ce vezi pe rețelele de socializare și încearcă să nu cazi în capcana de a-ți construi o viață frumoasă numai în mediul virtual.

Iată 5 fotografii care îți vor demonstra că pozele pe care le vezi pe internet nu sunt ceea ce par:

#1

1-4-428x600-7329221

#2

2-5-600x426-2114403

#3

3-4-428x600-8646058

#4

5-4-428x600-6988428

#5

6-4-600x419-3544374

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.