Cum alegi pepenele roșu fără să îl tai


Consumul fructelor și legumelor de tot felul a fost de mult timp asociat cu scăderea riscului apariției multor probleme de sănătate. Multe studii au arătat că un consum ridicat de pepene scade riscul de obezitate, diabet și boli de inimă și mărește speranța de viață. De asemenea, pepenele te ajută să ai un păr sănătos, îți dă energie și te ajută să pierzi în greutate.

Riscul de a face astm e mai mic în cazul celor care consumă multe alimente care conțin vitamina C. Unul dintre aceste alimente este pepenele.

Extractul suplimentar de pepene îmbunătățește sănătatea sistemului circulator la adulții obezi de vârstă mijlocie. Dietele bogate în licopen, care se găsește și în pepene, te protejează de bolile de inimă.

Fiind o sursă excelentă de antioxidanți, inclusiv vitamina C, pepenele te ajută să combați formarea radicalilor liberi care cauzează cancer. Consumul de licopen a fost asociat cu scăderea riscului de cancer de prostată.
Pepenele, datorită conținutului ridicat de apă și fibre, te ajută să previi constipația și este benefic pentru un tract digestiv sănătos.


Având în vedere că 92% din pepene este apă, acesta este o gustare grozavă în timpul verilor fierbinți de vară și te ajută să nu te deshidratezi.

Pepenele și sucul de pepene reduc durerea de mușchi și îi ajută pe atleți să-și revină după exercițiile fizice.

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

Cui nu-i plac pepenii? Cei mai mulți oameni au o adevărată pasiune pentru acest fruct delicios și revigorant. Unii dintre noi credem că, dacă nu ești un fermier cu experiență, nu poți cumpăra un pepene zemos, gustos, dulce și copt de tot. Asta nu e adevărat, dacă știi la ce să te uiți atunci când alegi un pepene. E posibil să știi dacă un pepene e copt fără să îl tai. Iată câteva sfaturi de la cei mai buni fermieri, ca să poți alege cel mai bun pepene:

1. Caută pata „de la câmp”

1-6-600x450-9220774

Pata galbenă, cunoscută și ca pata de la câmp, este locul în care pepenele a stat pe pământ. Pepenii copți au mereu pete de un galben cremos sau portocaliu, dar nu albe.

2. Caută „rețeaua”

2-6-600x600-5379841

Această rețea de linii maro înseamnă că albinele au atins părțile polenizatoare ale florii de multe ori. Cu cât a fost mai polenizat, cu atât mai dulce este fructul.

3. Pepeni „fată” și „băiat”

3-6-600x450-3126383

Mulți oameni nu știu că fermierii diferențiază pepenii în funcție de gen. de exemplu, „băieții” sunt mai mari, au o formă alungită și sunt mai apoși. „Fetele” au o formă mai rotunjită și sunt foarte dulci.

4. Fii atent/ă la mărime

4-6-560x600-9913103

Nu alege nici cel mai mare, nici cel mai mic pepene. Alege un fruct de mărime medie. Oricum ar fi, pepenele ar trebui să fie greu.

5. Cercetează coada

5-4-600x399-3792873

Coada uscată indică faptul că pepenele e copt, iar dacă e verde, înseamnă că pepenele a fost cules prea devreme și că nu s-a copt suficient.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.