Cum alegi pepenele roșu fără să îl tai

Consumul fructelor și legumelor de tot felul a fost de mult timp asociat cu scăderea riscului apariției multor probleme de sănătate. Multe studii au arătat că un consum ridicat de pepene scade riscul de obezitate, diabet și boli de inimă și mărește speranța de viață. De asemenea, pepenele te ajută să ai un păr sănătos, îți dă energie și te ajută să pierzi în greutate.

Riscul de a face astm e mai mic în cazul celor care consumă multe alimente care conțin vitamina C. Unul dintre aceste alimente este pepenele.

Extractul suplimentar de pepene îmbunătățește sănătatea sistemului circulator la adulții obezi de vârstă mijlocie. Dietele bogate în licopen, care se găsește și în pepene, te protejează de bolile de inimă.

Fiind o sursă excelentă de antioxidanți, inclusiv vitamina C, pepenele te ajută să combați formarea radicalilor liberi care cauzează cancer. Consumul de licopen a fost asociat cu scăderea riscului de cancer de prostată.
Pepenele, datorită conținutului ridicat de apă și fibre, te ajută să previi constipația și este benefic pentru un tract digestiv sănătos.

Având în vedere că 92% din pepene este apă, acesta este o gustare grozavă în timpul verilor fierbinți de vară și te ajută să nu te deshidratezi.

Pepenele și sucul de pepene reduc durerea de mușchi și îi ajută pe atleți să-și revină după exercițiile fizice.

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Cui nu-i plac pepenii? Cei mai mulți oameni au o adevărată pasiune pentru acest fruct delicios și revigorant. Unii dintre noi credem că, dacă nu ești un fermier cu experiență, nu poți cumpăra un pepene zemos, gustos, dulce și copt de tot. Asta nu e adevărat, dacă știi la ce să te uiți atunci când alegi un pepene. E posibil să știi dacă un pepene e copt fără să îl tai. Iată câteva sfaturi de la cei mai buni fermieri, ca să poți alege cel mai bun pepene:

1. Caută pata „de la câmp”

1-6-600x450-9220774

Pata galbenă, cunoscută și ca pata de la câmp, este locul în care pepenele a stat pe pământ. Pepenii copți au mereu pete de un galben cremos sau portocaliu, dar nu albe.

2. Caută „rețeaua”

2-6-600x600-5379841

Această rețea de linii maro înseamnă că albinele au atins părțile polenizatoare ale florii de multe ori. Cu cât a fost mai polenizat, cu atât mai dulce este fructul.

3. Pepeni „fată” și „băiat”

3-6-600x450-3126383

Mulți oameni nu știu că fermierii diferențiază pepenii în funcție de gen. de exemplu, „băieții” sunt mai mari, au o formă alungită și sunt mai apoși. „Fetele” au o formă mai rotunjită și sunt foarte dulci.

4. Fii atent/ă la mărime

4-6-560x600-9913103

Nu alege nici cel mai mare, nici cel mai mic pepene. Alege un fruct de mărime medie. Oricum ar fi, pepenele ar trebui să fie greu.

5. Cercetează coada

5-4-600x399-3792873

Coada uscată indică faptul că pepenele e copt, iar dacă e verde, înseamnă că pepenele a fost cules prea devreme și că nu s-a copt suficient.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.