5 secrete de frumusețe din China

Fără îndoială, femeile grațioase din Asia dețin adevărate comori în materie de beauty – de la serumuri, la crème BB și CC, la metode inovatoare de a reda tenului acel aspect de porțelan atât de râvnit de occidentali. Mare parte din trucurile lor de frumusețe au fost moștenite și, deși au fost incluse în formulele inovatoare de astăzi, tot rețetele naturale din trecut fac adevărate minuni la nivelul pielii.

Acestea fiind zise, m-am gândit să parcurgem împreună câteva dintre regulile și componentele ritualului de frumusețe chinezesc.

Medicina tradițională chinezească apelează de cele mai multe ori la ierburi pentru a trata diferite aspect ale corpului, inclusiv ale pielii. Chinezoaicele folosesc îndeosebi Bei Qi, Huang Qi și Goji pentru îngrijirea pielii. Bei Qi înlătură împuritățile și dă pielii un aspect curat, Huang Qi revitaliează tenul, iar Goji este un agent anti-îmbătrânire. Pot fi folosite direct pe piele, însă trebuie să consulți un farmacist mai întâi.

cup-681680_1280-1024x774-9816109

Ceaiul corect poate reda tenului tău strălucirea dorită. Cel de goji și de crizantemă sunt detoxifiante și au efecte vizibile în special vara. Ceaiul de goji se prepară ușor – pur și simplu lasă fructele la infuzat în apă caldă sau rece cu un alt pliculeț de ceai. Poți bea ceaiul și mânca fructele, de altfel bogate în antioxidanți, minerale, aminoacizi,vitamina C și carotenoizi.

olympus-digital-camera-4

Rola cu jad este una dintre cele mai vechi și populare mecanisme de îmbunătățire a circulației la nivelul feței. Astăzi, poți găsi ușor un astfel de dispozitiv. Înainte de a trece la masajul propriu zis, aplică o mască detoxifiantă, apoi un ser sau cremă hidratantă. Abia acum ia rola și folosește-o pornind din centru spre exterior și în sus. Vei scăpa de riduri cât ai clipi!

Împărătesele Chinei foloseau adesea o mască homemade cu un ingredient secret: fasole mung. Din acestea făceau o pastă pe care o aplicau pe zonele afectate de acnee. Va fi greu să procuri fasole proaspătă pentru a prepara masca, dar poți găsi pudră de fasole mung la magazinele cu produse chinezești. Mai bine amestecă pudra cu iaurt grecesc 😉

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Multe mirese din Orientul Mijlociu folosesc măști cu turmeric în apropierea nunții pentru un chip luminos, lipsit de riduri și uniform. Urmează-le obiceiurile și prepară masca acasă folosind 1 lingură de lapte de migdale, 1 linguriță de miere și 1 linguriță de turmeric. Aplic-o cu ajutorul unei pensule și las-o să acționeze 10-15 minute.

Ai încercat una din aceste metode? Spune-mi cum ți s-a părut!

foto: nefeli.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.