5 secrete de frumusețe din China

Fără îndoială, femeile grațioase din Asia dețin adevărate comori în materie de beauty – de la serumuri, la crème BB și CC, la metode inovatoare de a reda tenului acel aspect de porțelan atât de râvnit de occidentali. Mare parte din trucurile lor de frumusețe au fost moștenite și, deși au fost incluse în formulele inovatoare de astăzi, tot rețetele naturale din trecut fac adevărate minuni la nivelul pielii.

Acestea fiind zise, m-am gândit să parcurgem împreună câteva dintre regulile și componentele ritualului de frumusețe chinezesc.

Medicina tradițională chinezească apelează de cele mai multe ori la ierburi pentru a trata diferite aspect ale corpului, inclusiv ale pielii. Chinezoaicele folosesc îndeosebi Bei Qi, Huang Qi și Goji pentru îngrijirea pielii. Bei Qi înlătură împuritățile și dă pielii un aspect curat, Huang Qi revitaliează tenul, iar Goji este un agent anti-îmbătrânire. Pot fi folosite direct pe piele, însă trebuie să consulți un farmacist mai întâi.

cup-681680_1280-1024x774-9816109

Ceaiul corect poate reda tenului tău strălucirea dorită. Cel de goji și de crizantemă sunt detoxifiante și au efecte vizibile în special vara. Ceaiul de goji se prepară ușor – pur și simplu lasă fructele la infuzat în apă caldă sau rece cu un alt pliculeț de ceai. Poți bea ceaiul și mânca fructele, de altfel bogate în antioxidanți, minerale, aminoacizi,vitamina C și carotenoizi.

olympus-digital-camera-4

Rola cu jad este una dintre cele mai vechi și populare mecanisme de îmbunătățire a circulației la nivelul feței. Astăzi, poți găsi ușor un astfel de dispozitiv. Înainte de a trece la masajul propriu zis, aplică o mască detoxifiantă, apoi un ser sau cremă hidratantă. Abia acum ia rola și folosește-o pornind din centru spre exterior și în sus. Vei scăpa de riduri cât ai clipi!

Împărătesele Chinei foloseau adesea o mască homemade cu un ingredient secret: fasole mung. Din acestea făceau o pastă pe care o aplicau pe zonele afectate de acnee. Va fi greu să procuri fasole proaspătă pentru a prepara masca, dar poți găsi pudră de fasole mung la magazinele cu produse chinezești. Mai bine amestecă pudra cu iaurt grecesc 😉

FOLLOW ME

Multe mirese din Orientul Mijlociu folosesc măști cu turmeric în apropierea nunții pentru un chip luminos, lipsit de riduri și uniform. Urmează-le obiceiurile și prepară masca acasă folosind 1 lingură de lapte de migdale, 1 linguriță de miere și 1 linguriță de turmeric. Aplic-o cu ajutorul unei pensule și las-o să acționeze 10-15 minute.

Ai încercat una din aceste metode? Spune-mi cum ți s-a părut!

foto: nefeli.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.