5 sfaturi care vă pot ajuta să vă curățați bucătăria în mai puțin de 10 minute

5 sfaturi care vă pot ajuta să vă curățați bucătăria în mai puțin de 10 minute

Curățarea bucătăriei poate fi frustrantă, mai ales când ești o persoană ocupată sau un părinte, iar copiii continuă să încurce totul. Dacă doriți o bucătărie scânteie și proaspătă în cel mai scurt timp, ați ajuns la locul potrivit.

1. Fierbeți o lămâie în apă pentru a vă curăța aburul cuptorul cu microunde.

Cum se face:
Adăugați sucul de o lămâie într-un pahar de apă, împreună cu coaja. Puneți-l într-un bol în cuptorul cu microunde timp de 5 minute la putere mare. Lasă-l acolo timp de 15 minute. Aburul va face munca grea și puteți îndepărta cu ușurință murdăria după aceea ștergând-o cu o cârpă.

2. Fierbeți feliile de portocale cu mirodenii pentru a scăpa de orice miros.

Cum se face:
Tăiați o portocală în felii și puneți-le într-un vas cu apă. Nu uitați că apa trebuie să acopere portocalele.
Puneți vasul pe aragaz și adăugați condimentele preferate. Scorțișoara sau nucșoara și cuișoarele sunt probabil cele mai eficiente. Porniți aragazul și lăsați-l să fiarbă cât doriți. În doar 5 minute vei începe să miroși mirosul în aer. Puteți reumple apa și puteți folosi amestecul de mai multe ori.

3. Amestecați uleiul de lămâie și oțetul pentru a lustrui dulapurile din lemn.

Cum se face:
Umpleți o jumătate de sticlă pulverizatoare cu ulei de lămâie și cealaltă jumătate cu oțet alb. Pulverizați acest amestec și ștergeți toate suprafețele din lemn cu un prosop uscat din microfibră. Dulapurile tale vor străluci în cel mai scurt timp. Dacă nu aveți un prosop de microfibră, puteți utiliza și un prosop de hârtie.

4. Presărați pudră de cafea turcească pe vase murdare, pentru a evita mirosurile rămase.

Cum se face:
Puneți vasele murdare, de preferință uscate, în chiuvetă și presărați deasupra câteva linguri de pudră de cafea. Așteptați câteva secunde și apoi începeți să spălați fără a clăti praful de cafea. Clătește-te cu apă caldă și vei avea farfurii lucioase care miros gustos în cel mai scurt timp.

5. Curățați răzătoarele de brânză cu o jumătate de lămâie.

Cum se face:
Tăiați o lămâie în jumătate și frecați răzătoarea folosind partea de suc a acesteia. După ce ați terminat, clătiți răzătoarea cu apă caldă și va fi ca nouă.

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.