5 simboluri foarte cunoscute al căror înțeles nu-l știai

În fiecare zi dăm peste o mulțime de semne și simboluri. Ba chiar le folosim pentru a ne exprima cele mai puternice sentimente atunci când nu găsim cuvintele potrivite. Te-ai întrebat însă vreodată de unde vin și dacă le folosim corect?

Iată semnficațiile celor mai cunoscute simboluri

1. Semnul de legătură („&”)

Acest simbol reprezintă conjunția latină „et” (=și). A fost inventat în Roma Antică de secretarul personal al lui Cicero, Tiro. Pentru a grăbi scrierea, Tiro a inventat un system de abrevieri cunoscute drept „Notele Tironiane”. În timp, literele E și T s-au contopit în simbolul pe care îl folosim azi.

2. Simbolul inimii

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Aici sunt mai multe variante:

 • vine de la forma pe care o au lebedele când se apropie – în multe culturi, aceste păsări reprezintă dragostea, loialitatea și devotamentul, datorită faptului că perechile de lebede rămân împreună pe viață.
 • ar putea reprezenta forma pelvisului femeii. Grecii antici acordau o mare semnificație acestei părți anatomice femeiești și chiar au construit un templu închinat zeiței Afrodita în care venerau fesele.
 • simbolul ar putea reprezenta o frunză de iederă, folosită în cultul lui Dionisos, zeul vinului și patronul pasiunii.

3. Simbolul medical

Nu mulți știu că simbolul medicine (un toiag înnaripat și doi șerpi) a fost inițial adoptat din greșeală. Potrivit legendei, zeul grec Hermes avea un toiag magic, Caduceul, care arăta ca cel din simbolul medical. Avea puterea de a opri disputele și de a împăca dușmanii. În urmă cu o sută de ani, doctorii militari din Statele Unite au confundat Caduceul cu toiagul lui Asclepius (care avea un singur șarpe și nu avea aripi). Asclepius era zeul vindecării și al medicinei. Astăzi, simbolul reprezintă confidențialitatea medicală.

4. Semnul „OK”

Mulți cred că semnul din mână e echivalentul cuvintelor „bine” sau „ok”, dar nu e perceput ca ceva pozitiv peste tot. De pildă, în Franța, acest gest denotă că persoana căreia îi este adresat nu valorează nimic. Există câteva teorii referitoare la originile semnului:

 • vine de la locul de naștere al președintelui Statelor Unite Martin Van Buren, Old Kinderhook, NY. Sloganul campaniei sale a fost „Old Kinderhook e O.K.” și pe afiș era o persoană care făcea acest gest.
 • poate vine de la felul în care scria președintele Andrew Jackson ”all corect” – ca în germană: „Oll correct” sau abreviat „OK”.
 • nu e decât o mudra, un gest ritualic din Budism și Hinduism. Semnul simbolizează învățarea, iar Buddha e adesea reprezentat făcând acest gest.

5. Simbolul Bluetooth

În secolul al X-lea, Danemarca a fost condusă de regele Harald Blatand, cunoscur pentru unirea triburilor daneze într-un singur regat. Pentru că era un mare iubitor de afine, dinții lui erau întotdeauna albaștrii.  Tehologia Bluetooth este proiectată pentru a uni mai multe dispozitive într-o singură rețea, iar simbolul lui actual este o combinație a două rune scandinave care reprezintă inițialele regelui danez ( „Hagall” (sau „Hagalaz”), care este analogul latin „H” și „Bjarkan” – echivalentul literei „B”), culoarea fiind dată de cea a afinelor, traducerea fiind dinți albaștri.

sursa: brightside.me

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.