5 TRUCURI pe care HOȚII profesioniști nu ar vrea să le știi


Anual, milioane de furturi de apartamente sunt comise peste tot în lume. Deși te-ai aștepta că țintele lor să fie persoanele bogate, vedete și oameni de afaceri, intrușii pot pătrunde absolut în orice casă și pot profita acolo de orice suma. De exemplu, numai în SUA, daunele provocate de furturile apartamentelor în 2016 s-au ridicat la peste 3,5 miliarde de dolari.

Pentru ca hoții să treacă neobservaţi trebuie să depună eforturi pentru a scăpa de bunurile furate cât mai repede de aceea, șansa de a returna obiectele pierdute sunt mici: detectarea unor astfel de infracțiuni nu este mai mare de 20%.

Cu toate acestea, dacă vă știți vulnerabilitățile și înțelegeți în primul rând unde „infractorii cibernetici” țintesc, puteți evita cu adevărat necazurile sau, cel puțin, puteți reduce în mod semnificativ riscurile.

Iată cele mai comune tehnici folosite de hoți și, de asemenea, câteva metode care vă vor proteja pe dvs. și proprietatea dvs.


1. Hoții preferă obiectivele ușoare

Pentru a fura dintr-un apartament, unui hoţ îi sunt necesare în medie de la 90 de secunde la 12 minute, iar cea mai mare parte a acestui timp este petrecută în încercarea de a găsi lucruri valoroase. Prin urmare, atacatorii tind să aleagă obiectivele ușoare: apartamentele de la parter, casele particulare care sunt slab vizibile de pe stradă, apartamentele cu ferestre slab închise și ușile descuiate, etc.

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

Întotdeauna blocați ușa de la intrare la apartament, precum și la ferestrele și ușile de balcon. Dacă locuiți la etajul 1 sau 2, trebuie să puneți grătarele pe ferestre și închideți ferestrele înainte de a pleca sau de a ieși.

Nu lăsați cheile sub covor și alte trucuri cunoscute de toată lumea. Este mai bine să-i lăsați pe vecinii în care aveți încredere.
Echipați apartamentul cu un sistem de alarmă. Cu multe încuietori hoții se pot descurca cu ușurință cu o șurubelniță sau o cheie principală convențională, dar prezența alarmei în majoritatea cazurilor vor fi speriaţi

Luaţi un câine. Pentru a proteja casa nu este nevoie de un caine de talie mare: hoții se tem mai degrabă de cei care latră, ceea ce poate atrage atenția nedorită.

Dacă locuiți într-o casă privată, ușa trebuie să fie vizibilă din stradă și iluminată.

2. Obiect ideal pentru hacking – case goale
  
În mod tradițional, cea mai mare creștere a numărului de furturi de apartamente este observată în lunile iulie și august, când mulți pleacă pentru vacanță sau la o reședință de vară. Urmărirea unui atacator de case goale se poate face în mai multe moduri. Cel mai simplu dintre ele este să vadă cât de multă corespondență a fost strânsă în căsuța poștală. Criminalii pot pune, de asemenea, pliante pe clanță. Dacă nimeni nu a scos broșura, iar pliantele au rămas intacte, este un semn că proprietarii au plecat.

Dacă plecați de mult timp, adresați-vă prietenilor sau vecinilor să se ocupe de casă și  să scoată corespondența din căsuța poștală.

În mod normal, goliți cutia poștală și nu lăsați pliante pe ușă.

Nu lăsați perdelele trase, deoarece intrușii pot privi înăuntru.

3. Atacatorii pot monitoriza aspartame

Adesea, hoții au examinează terenul înainte de a comite o ilegalitate. De exemplu, ei pot da târcoale apartamentelor costumaţi în angajați ai serviciului public pentru a verifica la ce moment proprietarii nu sunt acasă și, de asemenea, pot urmări dacă există ceva valoros în apartament.

Hoţii pot avea astfel semne specifice. Aceste semne pot varia de la o oră la alta și variază de la o țară la alta, totuși, dacă găsiți ceva de genul acesta, aceasta este o scuză pentru a fi în alertă.

Dacă vine un instalator sau un electrician fără avertisment, este mai bine să sunați la companie și să clarificați dacă au trimis sau nu pe cineva. Nu utilizați numărul care vi-l dă un ”invitat neinvitat”: numărul poate fi contrafăcut.

Urmăriți cu atenție semnele suspecte de pe ușa sau cutia poștală. Dacă se găsesc, ar trebui să contactați poliția.
Nu țineți cheile și obiectele de valoare la vedere: hoțului nu-i trebuie decât o privire scurtă pentru a-și aminti locația.

4. Hoții vânează obiecte mici și știu unde se află de obicei

În primul rând, intrușii sunt interesați de bani, bijuterii, electronice și computere. Interesul lor se poate îndrepta de asemenea către, haine de designer, pantofi și pungi, parfumuri, medicamente și arme – toate lucrurile valoroase care pot fi ușor și imperceptibil scoase din apartament.

Păstrați bani în bancă, bijuterii și alte obiecte de valoare într-un loc sigur. Cutiile cu lenjerie de pat, biblioteci, cutii de încălțăminte și dulapuri nu sunt considerate un loc sigur: hoții sunt bine informați despre toate aceste trucuri comunese uită acolo mai întâi.  Dar este puţin probabil să caute în dulapurlei cu alimente sau în frigider.

Salvați numerele de serie ale telefoanelor, calculatoarelor și a altor echipamente într-un fișier separat. Elementele deosebit de valoroase ar trebui marcate cu un marker de ultraviolete. Acest lucru mărește puțin șansele de a găsi articole furate.

5. Atacatorii folosesc activ rețelele sociale

Când postați fotografii ale unei vacanțe pe o rețea socială, amintiți-vă că pot fi văzute nu numai de rudele și prietenii dvs., ci și de cei care nu sunt dispuși să facă ceva într-un apartament gol. Calculați locația ultimilor atacatori care pot fi geotagged în fotografia pe care ați făcut-o acasă.

Nu puneți prea multe informații pe rețelele de socializare.

Nu vorbiți despre planurile dvs. pentru o vacanță în rețelele sociale, nu puneți fotografia direct în timpul vacanţei.

Nu răspândiți pe rețelele sociale fotografii cu obiecte de valoare, bani și achiziții mari.

Nu adăugați străini în lista de prieteni.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.