Homemade: crema pentru ten uscat! Reţeta mea ;)

unt-de-corp-2-2689601
Mi se întâmplă des în această perioada să am tenul, mâinile sau pielea uscate din cauza gerului și a vântului.
Este o senzaţie neplacută şi mereu caut să am la îndemână soluţii ajutătoare. De cele mai multe ori optez pentru o cremă pe bază de unt sau uleiuri. Fie el unt de cacao, de shea, ulei de cocos, de măsline, de migdale, acesta are capacitatea de a fi un ideal „scut” împotriva frigului.
Când am timp, îmi fac singură crema care dă rezultate încă de la prima aplicare. Nu îmi ia mai mult de 10 minute, o poţi ţine în frigider şi o poţi folosi pe parcursul unei săptămâni. Ai nevoie de o linguriţă de unt proaspăt (poate fi chiar unt de masă), câteva picături de suc de la o lămâie sau o portocală. Untul se lasă la temperatura camerei până devine cremos şi poate fi amestecat cu uşurinţă cu orice cremă de zi şi cu zeama de lămâie (de preferinţă) sau portocală.
Se pune într-un recipient cu capac şi se poate păstra în baie, acolo unde îţi ţii cremele. Se aplică pe tenul curat şi uscat, pe gât, mâini, coate sau călcâi şi pe toate zonele care necesită hidratare. Eu mai folosesc şi uleiul de cocos în stare naturală. Este ultrahidratant şi are un parfum foarte plăcut. Ca sfat general, încearcă să eviţi săpunurile, mai ales dacă ştii că ai tenul cu tendinţă de uscare. Pentru tenul gras sau mixt, alege săpunuri ce au în compoziţie 100% uleiuri hidratante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.