6 exerciții care te vor ajuta să uiți de crampele menstruale

Când te confrunți cu crampe dureroase și balonări enervante, ultimul lucru la care te poți gândi este să mergi la sală. Dar să rămâi activă este de fapt unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru a atenua crampele menstruale și nici măcar nu trebuie să mergi la sală. Toate exercițiile pe care le-am descris în acest articol pot fi făcute acasă și nu necesită echipament scump.

Acest exercițiu simplu îți pune corpul într-o poziție inversată, ajutând la scăderea greutății de pe podeaua pelviană și reducând senzațiile dureroase din partea inferioară a abdomenului. Întindeți-vă și îndoiți genunchii, astfel încât ambele picioare să fie sprijinite pe podea. Întindeți vârfurile degetelor spre călcâie și ridicați pelvisul la 1-2 centimetri deasupra covorului. Împingeți pelvisul spre tavan și repetați această mișcare de 8-10 ori.

Mersul pe jos este cel mai simplu mod de a vă menține inima sănătoasă și de a atenua crampele neplăcute ale menstruației. Acest cardio ușor, de intensitate scăzută, ajută la reducerea stresului pe care multe femei îl simt în timpul menstruației. Mersul pe jos ar putea fi deosebit de benefic spre sfârșitul menstruației, deoarece plămânii dumneavoastră lucrează mai bine mai târziu în timpul ciclului.

Acest exercițiu de relaxare ar putea ajuta la calmarea crampele din partea inferioară a abdomenului. Întindeți-vă pe spate și întindeți un picior. Apoi, trageți ușor celălalt genunchi în sus, spre bărbie. Mențineți această postură timp de câteva minute și repetați cu piciorul opus.

Pe lângă faptul că vă ușurează stresul și vă ajută să vă găsiți pacea interioară, yoga și Pilates pot reduce multe simptome neplăcute ale perioadei, cum ar fi crampele, oboseala musculară și durerile. Aceste activități ar putea fi deosebit de benefice cu câteva zile înainte de începerea menstruației. Țineți cont de faptul că organismul dvs. poate funcționa diferit în această perioadă și acordați-vă o pauză dacă simțiți că exercițiile sunt prea intense pentru dvs.

Dacă suferiți de dureri de cap și schimbări de dispoziție în timpul menstruației, atunci acest exercițiu simplu ar putea fi exact ceea ce v-a recomandat medicul. Stai cu picioarele întinse în fața ta. Apoi, apleacă-te încet în față, trage burta spre interior și menține această poziție timp de până la 3 minute.

FOLLOW ME

În timp ce să mergi la sală și să ridici greutăți mari s-ar putea să nu fie cea mai bună idee atunci când încerci să reduci crampele menstruale, ridicarea de greutăți ușoare poate ajuta de fapt la calmarea durerilor enervante. Mișcările repetitive îți fac mușchii mai flexibili și mai puternici, iar tu poți face exerciții în confortul propriei case.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.