5 secrete care te vor ajuta să rămâi o mămică Zen în perioada de Crăciun

Crăciunul este sărbătoarea mea preferată. Mereu am zis că numele mi-a fost predestinat și m-am alintat ca fiind nepoata lui Moș Crăciun, pentru că ador să ofer cadouri celor dragi, să strâng toată familia împreună și să trăim atmosfera magică a sărbătorilor de iarnă.

Am amintiri foarte frumoase și din perioada în care eram copil. Privesc bucuria și inocența din ochii copiilor mei și retrăiesc emoțiile pe care le simțeam în copilărie, atunci când se apropia Crăciunul și încercam pe ultima sută de metri să îi arăt Moșului cât de cuminte sunt.

Împodobeam bradul cu sora mea, o ajutam pe mama la treburile casei și abia așteptam să iasă din cuptor cozonacii pregătiți de mama sau de bunica, ca să primim câte o felie fierbinte.
Anii au zburat repede și încerc să creez aceeași atmosferă pentru copii mei.

Uitându-mă la mămicile din jurul meu, în luna decembrie, le văd din ce în ce mai obosite și mai stresate, încercând să mute munții din loc pentru ca toată să iasă bine.

În primii ani după ce am devenit mamă, eram foarte stresată, încercând să pun toate lucrurile la punct, chiar dacă fiul meu era foarte mic. Odată cu trecerea timpului și cu apariția celorlalți doi copii în viața mea, am învățat că fac mai mult rău decât bine dacă mă mă împovărez și am căutat un echilibru să devin o mămică Zen.

Din experiența mea, când ai o familie mare secretul unor sărbători liniștite este planificarea și grija față de propria persoană.

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.

5 secrete care mă ajută să rămân Zen în pragul sărbătorilor

1. Îmi organizez foarte bine lista de cadouri

Probabil știți deja din Story-urile mele că sunt responsabilă cu achiziționarea tuturor cadourilor din familie. Îmi place să ofer cadouri personalizate care să-l facă pe cel căruia îi este oferit să simtă că îl cunosc și că i-am luat cadoul gândindu-mă exact ce i-ar plăcea. Am întotdeauna câteva file în agenda mea în care îmi notez idei de cadouri și pe care o folosesc la aniversări sau de sărbători.

Optez atât pentru magazinele fizice, cât și pentru cele online. Dar recunosc că online e mult mai simplu. Pentru că știu exact de ce are nevoie fiecare, după ce adorm copii seara, am timp să comand cadouri liniștită, stând relaxată pe canapea. Dacă încă n-ai găsit cadourile potrivite, pachetele Mami Zen ar putea să fie o surpriză plăcută, atât pentru cei la care ții, cât și pentru tine.

2. Cer ajutor când fac curățenie

Îmi place să am o casă curată și îngrijită și de aceea avem o doamnă care ne ajută la curățenie zi de zi. Însă și eu sunt destul de implicată în tot ce ține de ordine și curățenie, pentru că îmi place ca lucrurile să fie făcute într-un anumit fel.

Când vine vorba de curățenia generală, împart casa pe zone și le curățăm pe zile. Îi implic și pe copiii în curățenie, nu pentru că nu m-aș descurca fără ajutorul lor, ci pentru că vreau să îi ajut să fie organizați și responsabili. Chiar dacă pare nesemnificativ, chiar și ajutorul lui Nicholas contează. Se găsește întotdeauna ceva de făcut și pentru cei mici, fie că este vorba de aspirat, șters praful sau sortarea hăinuțelor și jucăriilor pe care le strângem să le dăruim altor copii.

Când nu aveam ajutor în casă, apelam întotdeauna la ajutorul mamei, soacrei, soțului, surorii mele, prietenelor sau oricărei persoane pe care o găseam disponibilă, mai ales când Alex și Alesia erau foarte mici.

3. Pregătesc masa alături de mama

Ajutorul este întotdeauna binevenit în bucătărie pentru mine, iar mama mea a fost mereu mult mai talentată decât mine în bucătărie. Petrecem Crăciunul la Sinaia, iar ea ne răsfață cu cele mai bune preparate.

4. Las copiii în grija familiei

Când am activități în care nu îi pot implica pe copii, prefer să-i las câteva ore în grija cuiva apropiat sau a soțului meu. Așa nu stau stresată că nu-i pot supraveghea îndeajuns, iar ei sigur au parte de activități distractive.

5. Starea mea de bine este foarte importantă

Îmi rezerv întotdeauna câteva ore în care să mă bucur că sunt femeie. Îmi programez o sedință de manichiură, cosmetică și pedichiură. Merg și la masaj dacă simt nevoia și fac câteva ore de sport pe săptămână. Contează atât pentru mine, cât și pentru cei dragi să mă simt bine și să fiu mândră de aspectul meu fizic atunci când mă uit în oglindă. Totodată, le dau un exemplu bun copiilor mei, în ceea ce privește respectul de sine.

Poate că acum sunt prea mici să înțeleagă că mama n-a avut timp să se îngrijească. Când vor crește, însă și se vor uita la fotografiile făcute împreună în preajma sărbătorilor, vreau să mă admire pentru energia bună pe care o răspândesc, nu să mă vadă tristă, foarte obosită și cu cearcăne.

Cel mai important lucru pe care trebuie să îl înveți ca să te bucuri de familie și de sărbători relaxate este să înțelegi că nu trebuie să le faci totul de una singură. Poate părea foarte greu la început să ceri ajutorul celor dragi, însă vei vedea cât de ușurată te vei simți la finalul zilei.

Citește și: Cum să gestionezi stresul de sărbători

Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.

Aștept comentarii aici sau pe pagina mea de Facebook despre cum te descurci tu cu sarcinile de Sărbători.

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.

Fii mereu la curent cu postarile mele! Ce ai de facut?

  1. Sa ma urmaresti pe INSTAGRAM – Aici raspund cel mai rapid tuturor mesajelor pe care le primesc
  2. Sa te abonezi la canalul meu de YOUTUBE
  3. Sa dai like paginii mele de FACEBOOK
  4. Sa te inscrii in grupul MAMICI SI COPII FERICITI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.