6 greșeli cruciale care vă pot distruge hainele

6 greșeli cruciale care vă pot distruge hainele.

1. Temperatura excesiv de mare a apei

Hainele își vor păstra forma și culoarea mai bine și se vor uza mai lent dacă le spălați la temperaturi mai scăzute. În plus, apa caldă sau rece poate face față murdăriei la fel de bine cu apa caldă dacă aveți o mașină de spălat și un detergent bun. Numai lucrurile precum lenjeria sau prosoape pot fi spălate la 90°C pentru dezinfectare. Toate celelalte se pot potrivi cu temperaturi mai scăzute.

2. Încărcarea mașinii cu haine puternic pătate

Articolele foarte murdare ar trebui să fie conservate, iar hainele pătate trebuie spălate cu grijă manual sau tratate cu un produs de îndepărtare a petelor înainte de a le pune în mașina de spălat. În caz contrar, murdăria s-ar putea să nu se elimine corect.

Sucul de lămâie este un bun agent de curățare a petelor de transpirație; un amestec de oțet și detergent lichid poate îndepărta urmele de iarbă; petele de vin se vor dispărea după aplicarea unui amestec de apă și bicarbonat de sodiu în proporție de 3:1.

3. Prea mult detergent sau balsam de rufe

Un surplus de detergent poate înfunda recipientul de detergent și poate provoca un miros neplăcut, iar prea mult balsam face ca hainele să fie mai puțin ușor de clătit. Citiți cu atenție dozele indicate pe ambalaj și nu uitați să folosiți cupa de măsurare.

4. Folosind balsam pentru toate tipurile de haine

Pe lângă faptul că țesătura este mai catifelată, catifelarea lenjeriei facilitează călcarea. Cu toate acestea, reduce, de asemenea, absorbția țesăturilor în timp, așa că ar fi bine să nu o utilizați pentru prosoape de spălat, îmbrăcăminte sport sau alte articole din microfibră, elastan sau spandex.

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.

5. Spălarea lenjeriei la mașina de spălat

Prin spălarea automată, sutienele se întind rapid și își pierd forma, așa că este mai bine să le speli cu mâna. Același lucru este valabil și pentru lenjeria de dantelă și costumele de baie. În schimb, colanții din nylon pot fi spălați în mașină dacă se respectă câteva reguli simple: folosiți un detergent special pentru spălarea delicată, spălați la 30°C și la viteză mică, pune dresurile într-o pungă specială de spălat, întoarceți dresurile înăuntru.

6. Folosirea înălbitorului pentru elastan, lycra sau spandex

Înălbitorul cu clorură este un agent destul de agresiv care slăbește fibrele, deci nu trebuie suprautilizat cu niciun material. Acest lucru este valabil în special pentru elastan, lycra și spandex, care vor pierde rapid elasticitatea dacă sunt spălate cu înălbitor. Iată câteva sfaturi despre cum să aveți grijă de aceste lucruri: spălați-le numai în apă rece, nu folosiți balsamul de țesătură, nu le uscați într-un uscător automat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.