6 GREȘELI pe care le fac FEMEILE când sunt la menstruație

Toate femeile au o dată pe lună câteva zile în care sunt mai sensibile. Oricât de indispusă ai fi, nu trebuie să te neglijezi. Iată câteva greşeli pe care s-ar putea să le faci atunci când ești în perioada sensibilă a lunii:

1. Bei prea multă cafea
Dacă ne simțim obosite sau ne doare capul, imediat vrem o cafea. Cafeina ne poate deshidrata însă, înrăutățind simptomele, mai ales durerea de cap. Dacă renunți la cafea și ceai când ești la ciclu, s-ar putea să ușurezi tensiunea, insomnia și anxietatea. Reducerea consumului de cafea va preveni durerea de sâni dinaintea ciclului. Trebuie să știi că medicamentele azate pe ibuprofen, naproxen și acetaminophen pot face mai mult rău decât bine, crescând riscul unui atac de cord sau cerebral brusc.

2. Neschimbarea tamponului
Dacă folosești un tampon sau un absorbant prea mult, se vor acumula bacterii, precum stafilococul auriu, fiindcă acestea sunt mediul perfect pentru ele. Tamponul sau absorbantul ar trebui schimbat o dată la 4-8 ore.

3. Folosirea tampoanelor / absorbantelor făcute din vâscoză sau bumbac albit
Tampoanele și absorbantele obișnuite pot conține urme de pesticide, reziduuri de la albire, adezivi – acestea pot afecta sistemul endocrin și fertilitatea.

4. Folosirea produselor parfumate
Nu ar trebui să folosești produse parfumate deoarece acestea pot irita corpul. Pot provoca infecții cu bacterii sau cu drojdii, fiind pline de substanțe chimice sintetice, cum ar fi ftalații, parabenii și compuși care cauzează cancer, precum hidroxianizolul butilat. Femeile nu ar trebui să folosească atunci nici măcar spumante de baie sau spray-uri parfumate.

5. Nu dormi suficient
E foarte important să dormi atunci când ești la ciclu. Fără somn, corpul devine stresat și se inflamează, iar asta înrăutățește simptomele pre-menstruale și crampele. Dacă nu dormi suficient, nivelurile de hormoni și dispoziția ți se modifică. Mai ales când ești la ciclu e foarte important să dormi 7-8 ore, deoarece atunci corpul se repară singur.

FOLLOW ME

6. Sari peste exercițiile fizice
Exercițiile fizice calmează crampele și îmbunătățește somnul. Ar trebui să faci exerciții timp de o jumătate de oră, cinci zile pe săptămână, chiar și atunci când ești la ciclu. Activitățile mai domoale, precum înotul, mersul pe bicicletă sau plimbarea reduc durerea menstruală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.