6 HAINE care îți afectează SĂNĂTATEA fără să ai habar

Porți câteva lucruri de la o zi la alta, îți par a fi confortabile și frumoase și nici nu observi că ele îți rănesc  sănătatea. Nu ți se întâmplă niciodată să asociezi o durere de cap cu o geantă incorect aleasă și o arsură constantă la stomac – cu presiune de la lenjeria prea strâmtă. Dar nu oprești în timp util purtarea acestor lucruri, consecințele pot fi deplorabile.

Iată la ce ar trebui să fii atentă:

1. Bikini tanga

Femeile aleg din ce în ce mai des bikinii, pentru că arată sexi și nu pot fi văzuți pe sub haine, deci nu crează un aspect inestetic. Dar purtarea frecventă a lor crește riscul de infecții ale tractului genital. Șnururile bikinilor sunt de obicei realizate din material sintetic, care păstrează umiditate și căldură, creând astfel un habitat ideal pentru bacterii dăunătoare, iar croiala chiloților poate provoca iritații și traumatisme la nivelul pielii delicate în zonele intime. Cu siguranță nu merită să îi porți în fiecare zi.

2. Sutienul cu push-up

Un sutien care mărește vizual și ridică pieptul este periculos deoarece poate stoarce canalele și țesuturile sânului și încetinește circulația sângelui, ceea ce poate duce în viitor la apariția tumorilor. Le poți purta, dar ocazional. Nu este necesar să stai în astfel de lenjerie pentru mai mult de 12 ore la rând și chiar mai mult, să dormi în ea (cu toate acestea, acest lucru se aplică tuturor sutienelor). După ce îl dai jos, fă-ți un masaj pe piept ușor. Înainte de a cumpăra un sutien push-up, asigură-te că ți potrivește în mărime și nu este strâns pe piept și că este fabricat din material de calitate.

FOLLOW ME

3. Pantofi cu toc înalt

Când mergi pe tocuri, greutatea corpului este distribuită neuniform în picior. Sarcina principală este preluată de degete, astfel încât dacă ești o iubitoare a tocurilor cui, picioarele tale pot fi deformate. În plus, centrul de greutate se schimbă, cauzând suferința coloanei vertebrale. Artrita și artroza, deformările articulațiilor, venele varicoase, curbura posturii, picioarele plate, dislocările și leziunile toate sunt victimele pantofilor cu toc.

4. Șlapi

Papucii și șlapii sunt (sau au fost) purtați de noi toți. Se pare că acest papuc, atât de ușor și confortabil, este de fapt foarte periculos. Serviciul sanitar britanic a emis un raport care atestă că în fiecare an 200 mii de britanici sunt tratați pentru bolile cauzate de purtarea acestor papuci. Oamenii de știință de la Universitatea din Auburn (SUA), de asemenea, au dovedit că șlapii sunt dăunători pentru sănătate: ei au studiat caracteristicile de mers pe jos 39 de voluntari de ambele sexe, încălțați cu șlapi. S-a dovedit că acest pantof schimbă puternic mersul. Concluzie: în pantofi de plajă este mai bine să nu mergi mult timp. Sau cel puțin alege modele cu o curea pe gleznă sau călcâi, care fixează ferm piciorul în poziția corectă.

5. Geantă grea

Când gențile voluminoase au intrat în modă, femeile au fost încântate – în cele din urmă a fost posibil să ia cu ele tot ce aveau nevoie. În consecință, unele doamne poartă zilnic o geantă greoaie cu ele și chiar pe un umăr. Curând ele încep să simtă o durere de cap, disconfort la nivelul gâtului (mușchii sunt comprimați de greutate).

În general, geanta pe care o porți tot timpul cu tine nu trebuie să cântărească mai mult de 10% din greutatea corporală. O bună alternativă poate fi un rucsac cu benzi largi (acestea distribuie uniform încărcătura), care ar trebui purtat pe ambii umeri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.