6 INSECTE de care SCAPI cu ajutorul unor condimente pe care le ai deja în CASĂ

6 INSECTE de care SCAPI cu ajutorul unor condimente pe care le ai deja în CASĂ.

1. Gândaci

Gândacii nu sunt doar lucruri dezgustătoare de văzut în casa ta, dar pot transporta și boli foarte nocive. Există multe produse pe care le puteți cumpăra de la magazin, dar de obicei sunt foarte toxice. Acest truc este foarte ieftin și sigur și, cel mai important, funcționează.

Se toacă o ceapă și se adaugă o lingură de bicarbonat de sodiu și se pune acest amestec în colțurile casei tale. Reaplică-l zilnic și foarte curând vei găsi casa ta fără gândaci.

2. Căpușe

Căpușele pot fi foarte diferite ca mărime și culoare. Este foarte important să te protejezi pe tine, familia ta și animalele de companie de aceste micuțe urâte, deoarece acestea pot fi foarte nocive, și uneori chiar mortale. Dacă nu sunteți foarte interesat de aplicarea pesticidelor chimice pe pielea dvs. sau pe blana câinilor dvs., încercați aceste amestecuri naturale și sigure.

Pentru oameni:
Amestecați 20 de picături de ulei esențial de trandafir de geraniu, 10 picături de ulei esențial de dulceagă, 5 picături de ulei esențial de lavandă, 5 picături de citronella sau ulei esențial de lămâie și o lingură de alcool, și diluați-l la 100 ml cu oțet sau apă și transferați-l într-o sticlă cu spray. Agitați bine și pulverizați hainele înainte de a ieși afară.

Pentru câini:
Câinii par să fie întotdeauna țintiți de căpușe, așa că verificați-vă prietenul cel mai des, mai ales după plimbări în parc.

FOLLOW ME

Se amestecă 20 picături de trandafir geraniu și ulei esențial de pennyroyal cu 2 lingurițe de ulei de migdale și se așează câteva picături din acesta pe câinele tău sau pe gulerul lor.

Nu-l folosiți pe pisici sau animale însărcinate.

3. Dăunători de grădină

Afidele, acarienii păianjen și alți dăunători din grădină pot face daune mari grădinii tale și tot efortul tău va fi stricat cat ai clipi. Cu siguranță, există multe pesticide disponibile, dar utilizarea acestora poate face fructele și legumele să fie toxice.

Amestecați 1/2 o cană de ardei iute cu 1/2 o cană de usturoi sau ceapă și amestecați-l până se transformă într-o pastă. Amestecă pasta cu 500 ml de apă caldă. Lasă-l să stea 24 de ore într-un loc cald, strecoară-l și pulverizează-ți plantele cu acest lichid.

4. Păianjenii

Chiar dacă nu aveți păianjeni otrăvitori în zona dvs., cel mai probabil ar fi în continuare apreciat să știți că nu pot intra în casă. Ei pot ajunge absolut oriunde și chiar și cei mai mici sunt într-adevăr înfricoșători.

Acest repelent natural nu va ucide păianjenii, dar îi va ține departe pentru că nu le plac mirosurile puternice. Se adaugă 5-10 picături de ulei de mentă într-un amestec de 200 ml de apă și 1/4 linguriță de detergent lichid, se agită bine și se pulverizează zonele afectate o dată pe săptămână până când fugiți toți păianjenii. Uleiul de mentă poate fi înlocuit cu ulei de eucalipt, citronella, lavandă sau arbore de ceai.

5. Furnicile

Furnicile pot fi foarte enervante și apar brusc de nicăieri, de multe ori se strecoară în locuri din bucătărie sau cămară. Dacă furnicile își croiesc drum în bucătărie, există o modalitate de a o face mai puțin atractivă pentru ei.

Aparent, furnicile urăsc absolut mirosul de scorțișoară. Puneți scorțișoară pudră în zonele de unde credeți că vin furnicile. Pentru rezultate mai eficiente, puteți adăuga un pic de ulei esențial în pudra de scorțișoară. Ca efect secundar, vei primi un miros pământesc foarte frumos în casa ta.

6. Acarieni de praf

Aceste lucruri sunt atât de minuscule încât nici nu le putem vedea cu ochiul liber, dar, din păcate, nu înseamnă că nu sunt în preajmă. Trăiesc în praful de uz casnic, preferă locurile mai calde, iar mâncarea lor preferată sunt fulgii de piele. Deci ghiciți unde le place să fie? Așa este, pe patul tău!

Deși acarienii de praf nu mușcă, mulți specialiști consideră că pot provoca reacții alergice și iritații ale pielii. Chiar dacă nu ești alergic la ele, cel mai probabil ai prefera să nu îți împarți casa cu aceste mici bug-uri.

Se amestecă 6 linguri de ulei de eucalipt cu 1,5 linguri de detergent lichid de rufe în 1 găleată de apă și se înmoaie obiectele lavabile – apoi se spală normal. Pentru orice lucru de nedisimulat, trebuie doar să pulverizezi și să îl ștergi cu o cârpă curată. Dacă nu vă place mirosul de ulei de eucalipt, îl puteți înlocui cu ulei de arbore de ceai, la fel de eficient.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.