6 lucruri care înfundă ȚEVILE! Acestea sunt lucrurile pe care nu trebuie să le arunci sub nicio formă în chiuvetă sau toaletă!

Dacă ai norocul de a trăi într-o zonă canalizată, să știi că nu e o idee prea bună să arunci gunoiul pe țeavă. Ca să nu-ți creezi niște probleme de care nu ai nevoie, iată ce ar fi mai bine să arunci la coșul de gunoi:

1. Zațul de cafea

Dacă e aruncat pe țeavă, zațul de cafea se acumulează într-un sediment gros, care accelerează procesul înfundării.

2. Gunoiul din tăvița pisicii

Gunoiul din tăvița pisicii nu se descopune în apă, prin așa că e complet interzis să îl arunci în sistemul de canalizare. Când este umed, el se strânge în cocoloașe dense, care pot să înfunde ușor țevile.

3. Șervețelele umede

FOLLOW ME

Șervețelele umede înfundă și ele sistemul de canalizare, pe care va trebui să îl cureți o dată la trei luni.

4. Scutecele

Gelul din interiorul scutecului nu se dizolvă, ci, dimpotrivă, se umflă foarte tare și înfundă țevile.

5. Bețișoarele de urechi

Bețișoarele se adună în părțile curbate ale țevilor, iar restul lucrurilor aruncate nu mai poate trece de ele, așa că te vei alege cu niște țevi înfundate.

6. Grăsimile și uleiurile

Grăsimile nu trebuie să ajungă niciodată în sistemul de canalizare fiindcă ele se solidifică atunci când se răcesc, înfundând astfel țevile.

Țevile înfundate sunt, cu adevărat, o durere de cap. Cu toții știm care sunt semnalele de avertizare. Apa nu se mai scurge suficient de repede în chiuvetă. La duș, la picioarele tale începe să se strângă apă. Apar mirosuri stranii, neplăcute. Și apoi într-o zi, bum – chiuveta ta este complet blocată și trebuie să rezolvi cât mai repede problema. Cum? Iată câteva soluții:

1. Apelează la un umeraș

Această soluție este pe cât de simplă, pe atât de eficientă. Ia un umeraș de haine de metal obișnuit și întinde-l cât de mult poți, apoi îndoaie un capăt ca să formezi un cârlig mic. Împinge-l pe țeavă și începe să pescuiești. Ar trebui să poți scoate părul și alte lucruri neplăcute de acolo. După acest pas, pornește apa caldă ca să cureți totul frumos.

2. Bicarbonat de sodiu și oțet

Amestecă o treime de cană de bicarbonat de sodiu și o treime de cană de oțet. Reacția va avea loc imediat, așa că toarnă soluția cât poți de repede în chiuveta înfundată. Vei putea scăpa astfel de tot părul și gunoiul acumulat pe țeavă. Lasă soluția acolo pentru o oră sau chiar peste noapte, dacă ai această posibiitate. După aceea pornește apa caldă.

3. Apă fiartă

Ce poate fi mai ușor decât să folosești apă caldă pentru a desfunda niște țevi? Fierbe sau încălzește la cuptorul cu microunde o oală plină cu apă și apoi vars-o încet pe țeavă în două-trei etape, lăsând apa fierbinte să acționeze. Acesta este, de obicei, modul cel mai rapid pentru a desfunda o chiuvetă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.