6 lucruri PICANTE pe care nu le știai despre FEMEI

Știm deja multe despre femei: au un sentiment mai clar de miros , o intuiție mai dezvoltată și chiar s-a stabilit o relație între dimensiunea sânului și intelectul posesorului său. Cu toate acestea, psihologii și alți cercetători continuă să uimească și astăzi prin descoperirile lor.

Iată ce nu știai despre femei:

1. Cu cât mai puțin haine poartă femeia, cu atât mai multe șanse sunt să trăiască mai mult

Această concluzie neobișnuită a fost atinsă de oamenii de știință britanici, după ce au efectuat un studiu care a implicat mai mult de 5 mii de femei de peste 70 de ani.

Există mai multe teorii care explică această relație, dar cea mai convingătoare se referă la chimie. Mai exact, vorbim despre resturile de substanțe chimice care se depun pe haine după spălare și reacționează cu transpirația, formând compuși dăunători care afectează în mod negativ sănătatea.

2. Problemele de vedere sunt mai frecvente în rândul femeilor

FOLLOW ME

Bineînțeles, există factori comportamentali și de mediu care măresc riscul de apariție a problemelor oculare, indiferent de sex. Și totuși există nuanțe specifice care sunt direct relevante pentru femei. În primul rând, este asociat cu o speranță de viață mai lungă și nu este un secret pentru nimeni că multe boli oculare sunt legate de vârstă.

În al doilea rând, unele boli oculare sunt în mod inerent mai frecvente la femei – de exemplu, sindromul ochiului uscat , despre care se crede că este asociat cu hormoni, este de 2-3 ori mai puțin frecvent la bărbați.

3. Părul blond este un indicator al fertilității

Părul blond este un semn direct al unui nivel ridicat de estrogen în sânge, care joacă un rol important în dezvoltarea sexuală și reproductivă, în special la femei. Apropo, datorită aceluiași hormon a fost format un stereotip legat de nivelul de inteligență al blondelor. De fapt, este vorba de o mentalitate pur feminină, care, datorită estrogenului, este controlată de emoții, intuiție și senzații.

După nașterea primului copil al blondei, părul se întunecă, deoarece nivelul hormonului din sânge scade. Scăderea cantității de estrogen explică și de ce există tot mai puține femei blonde după vârsta de 30 de ani.

4. Dragostea pentru roz a fost transmisă femeilor de la strămoșii lor

Se crede că această predispoziție la culoarea roz a fetei este probabil să fie moștenită de la strămoșii lor în linia de sex feminin, care colectau tot felul de fructe și boabe comestibile. Femeile au avut o importanță deosebită în menținerea sănătății și a vieții copiilor, astfel încât au fost nevoite să învețe să distingă un fruct copt de unul imatur și să-l observe de la distanță și mai repede decât alții.

5. Mirosul bărbatului iubit calmează femeile

În noile studii psihologice, cercetătorii de la Universitatea din British Columbia au descoperit că mirosul unui iubit contribuie la reducerea stresului.

96 de perechi au fost implicate în experiment. Bărbaților li s-au dat tricouri curate, pe care trebuiau să le poarte o zi. Mai târziu, acestea au fost distribuite femeilor, desigur, fără a le explica ale cui erau hainele. Drept urmare, s-a descoperit că acele fete care au primit tricoul propriului partener au fost mai puțin stresate în timpul testelor.

Și pentru femeile care au inhalat mirosul altuia, dimpotrivă, nivelul cortizolului, un hormon de stres a crescut și s-au simțit mult mai iritate și obosite.

6. Vorbitul este o adevărată plăcere

Se știe că femeile vorbesc de aproape 3 ori mai mult ca bărbații, spunând aproximativ 20 de mii de cuvinte pe zi. Cu toate acestea, s-a dovedit că acest lucru nu se datorează numai plăcerii de a bârfii. De fapt, femeile se bucură de sunetul vocii lor.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.