6 METODE prin care dezactivezi HORMONII DE ÎNGRĂȘARE

Există 7 hormoni care sunt asociaţi cu creşterea în greutate şi, dacă înţelegi cum funcţionează, îi poţi „dezactiva”. Motivele pentru care ne îngrășăm par a fi evenimentele din viața noastră care cauzează stres. Iată câteva sfaturi pentru a scoate din funcțiune hormonii de îngrășare:

1. Consumă suficiente proteine
Ghrelin este produs în sistemul digestiv și se numește hormonul foamei deoarece îți crește pofta de mâncare atunci când corpul tău are nevoie de mai multă energie. Pentru a-l „dezactiva”, încearcă o dietă bogată în proteine și evită alimentele cu multe grăsimi.

2. Elimină zahărul din dieta ta
Zahărul poate fi întâlnit în multe forme, iar pentru a-l evita complet trebuie să te apuci să citești etichetele alimentelor. Îți va fi de folos însă, pentru că astfel vei putea scoate din funcțiune hormonul numit insulină, asociat cu diabetul, boală ce afectează milioane de oameni. Insulina e produsă de pancreas pentru a putea digera zahărul consumat.

3. Mănâncă mai puține produse lactate
Experți în medicină și nutriție susțin că laptele vacilor și al altor animale e menit să ajute la dezvoltarea puilor acestora, nu a oamenilor. Evită hormonii non-umani din produsele lactate, ca să nu îi dea peste cap pe ai tăi.

4. Evită produsele din soia
Femeile care trec prin experiența menopauzei au mai puțin estrogen, deoarece nu mai pot avea copii. Deoarece estrogenul descrește, grăsimea corporală crește. Estrogenul produce leptină, unul din cei mai mportanți hormoni care controlează greutatea. Produsele din soia conțin fitoestrogen, care blochează estrogenul.

5. Redu stresul și consumul de cafeină
Hormonul stresului numit cortizol e eliberat atunci când ne simțim frustrați, copleșiți sau blocați. Decât să-i permiți stresului să-ți controleeze apetitul, caută să reduci sursele de stres, dar și cafeaua, care poate mări nivelul de cortizol.

FOLLOW ME

6. Elimină cerealele
Consumul de cereale pare că ar avea o legătură cu încetinirea hormonului tiroidei. Tiroida e unul dintre cei mai importanți factori atunci când vine vorba de greutate. Mergi la un control medical dacă suspectezi că te îngrași din cauza unei probleme cu tiroida.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.