6 PROBLEME menstruale ce nu trebuie sub nicio formă IGNORATE!

Există câteva simptome legate de menstruaţie care nu trebuie să fie ignorate. Probleme serioase de sănătate se pot manifesta prin întârzieri ale ciclului ori un flux prea sărac ori prea abundent. Dacă îți sună cunoscut, nu ezita să consulți un medic ginecolog.

1. Întârzierea menstruației
Dacă nu ți-a venit ciclul timp de două luni și sarcina iese din discuție, s-ar putea să fie vorba de probleme cu tiroida, dereglări hormonale, prea mult sport, dietă săracă în nutrienți, prea mult stres sau chiar de o menopauză prematură. Absența menstruației poate să provoace creșterea în exces a unor celule, fapt care oate cauza cancer. Dacă mergi la medic, vei face probabil un test de sânge care să verifice tiroida, hormonii și dacă ai ovare polichistice.

2. Crampe bruște și intense
Durerile insuportabile pot fi un simptom al endometriozei – celulele din interiorul uterului încep să crească și în peretele interior al acestuia. Astfel de dureri menstruale apar mai ales în cazul femeilor tinere.

3. Sângerări anormale
Dacă iei pilule contraceptive e normal să mai ai sângerări înainte sau după ciclu. Ca să fii sigură că nu e cazul unor chisturi ovariene, al fibromului sau al unor celule pre-canceroase, mergi mai bine la un ginecolog.

4. Sângerări abundente și o durată a menstruației mai mare de 10 zile
Dacă trebuie să îți schimbi tamponul sau absorbantul la fiecare oră, ai sângerare excesivă – poate fi un simptom al enemiei cauzate de fibrom, polipi sau adenomioză sau unul al miomului ori al hiperplaziei.

5. Sindrom premenstrual cu simptome insuportabile
Dacă înainte de ciclu ai pofte de mâncare nestăpânite, schimbări subite de dispoziție, anxietate, depresie, furie și îți pierzi repede controlul, s-ar putea să ai nu sindrom premenstral, ci tulburare disforică premenstruală. În acest caz, e recomandat să iei antidepresive timp de 2 săptămâni sau o lună.

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.

6. Hormoni care se comportă straniu
Ciclul poate înrăutăți anumite probleme de sănătate – de exemplu astmul. „Exacerbarea premenstruală” poate face ca diabetul, artrista sau depresia să fie resimțite mai acut. Dacă observi asemenea lucruri, discută cu un medic.

 

7 METODE prin care să scapi de DURERILE menstruale

Pentru majoritatea femeilor, perioada menstruală este un chin! Simptomele de care este însoțită aceasta îți afectează confortul psihic și fizic provocându-ți o stare foarte proastă.

Toate femeile se confruntă cu durerile menstruale, cunoscute și sub numele de dismenoree. De obicei, aceste dureri sunt foarte accentuate în prima zi în care ești la menstruație, dar ai stări neplăcute și înainte și în ultimele zile. Cele mai norocoase femei au dureri mai ușoare și pe o durată scurtă, însă există și cazuri în care poți ajunge la urgențe din cauza acestora.

De obicei, crampele se resimt în partea inferioară a abdomenului și în zona spatelu, însă variază de la organism la organism. Din fericire, există câteva metode simple prin care poți reduce disconfortul:

1. Sportul

Poate că pare un paradox, însă pentru a te simți mai bine, e nevoie să faci mișcare. Totodată, dacă ai un program regulat de exerciții în fiecare săptămână, nu vei mai resimți atâta durere în această perioadă a lunii.

2. Alimentația

Hormonii noștri o iau razna în această perioadă și deși ar trebui să mănânci mai ușor, organismul tău s-a putea să aibă tot felul de pofte nebănuite pe care ar fi foarte bine să le neglijezi. Evită alimentele bogate în sare și zahăr și consumă-le pe cele ce conțin calciu ( legume, iaurt, lapte).

3. Baie fierbinte

Băile fierbinți reduc intensitatea și frecvența crampelor menstruale. Te vei simți mult mai bine după ce vei face un duș sau o baie cu săruri aromate.

4. O sticlă de apă caldă

Apa caldă relaxează uterul și reduce senzația de durere.

5. Ceaiurile naturale

Dacă ești la menstruație, este recomandat să eviți cafeaua și să consumi mai mule ceaiuri naturale. Câteva alternative excelente ar fi ceaiul de mușețel, de ghimbir sau de mentă.

6. Analgezicele

Dacă știi că ai dureri puternice, cel mai bine ar fi să iei o pastilă preventivă exact în momentul în care încep să apară durerile menstruale. Acest lucru este recomandat mai ales dacă știi că urmează să pleci de acasă și nu vrei să ai o zi oribilă.

7. Activitatea sexuală

Deși pare surprinzător pentru mulți oameni, activitatea sexuală te poate scuti de durere, datorită eliberării de endorfine.

Dacă ai crampe foarte intense pe care nu le poți calma sub nicio formă, cel mai bine ar fi să apelezi la ajutorul unui medic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.