6 SECRETE care te ajută să DEOSEBEȘTI dispozitivele ORIGINALE de cele CONTRAFĂCUTE! Dacă îl știi pe al 4-lea, nu vei putea fi PĂCĂLIT!

Mărcile de top au mulți imitatori, iar falsurile sunt uneori făcute atât de bine încât e aproape imposibil să le recunoștti. Iată câteva trucuri care te vor ajuta:

1. Verifică ambalajul

Cei care se ocupă de produsele contrafăcute adesea neglijează modelul ambalajului. Producătorul oficial va avea întotdeauna grijă și la cele mai mici detalii. Uită-te bine la ambalaj, fii atentă la calitatea imprimării – fontul ar trebui să fie lizibil peste tot. Nimic nu ar trebui să fie lăsat liber înuntru. Producătorii își fixează bine lucrurile, ca să nu fie deteriorate în timpul transportului. Până și îmbinănările și colțurile foliei ambalajului ar trebui să fie impecabile.

2. Manualul de utilizare este pașaportul oricărui dispozitiv

Trebuie să conțină toate informațiile importante în limba țării în care e cumpărat. Dacă informațiile sunt numai în limbi pe care nu le poți citi, dispozitivul e furat sau e o copie.

3. Fii atent la material

FOLLOW ME

Orice material poate fi de proastă sau de bună calitate. Mărcile faimoase nu fac economie la materiale. Plasticul trebuie să fie fin, fără îmbinări, umbre sau suprafețe neregulate.

4. Fii atent la font

Sigla e importantă pentru orice firmă și merită o atenție specială. Ar trebui să poată fi ușor de recunoscut chiar și după ani de utilizare. Toate fonturile și simbolurile de pe dispozitiv trebuie să fie netede, lizibile și durabile.

5. Verifică încărcătorul

Ar trebui să fie adaptat pentru folosirea în țara ta. Dacă ți se cere să cumperi un adaptor sau chiar un încărcător separat, acesta e un semnal de avertizare. Încărcătoarele de firmă nu vor avea îmbinări între părțile de plastic de diferite culori, spre deosebire de cele false. Firmele sunt responsabile pentru siguranța ta atunci când le folosești dispozitivele. De aceea originalele au finisări și izolări de calitate.

6. Uită-te bine la fire și fișele de conectare

Calitatea firului e unul dintre cele mai evidente semne ale unui produs contrafăcut. Cele originale sunt ferme și netede. Ar trebui să fie flexibil și colorat uniform, iar simbolurile nu ar trebui să se șteargă.

sursa: brightside.me

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.