6 SECRETE care te vor ajuta să ai întotdeauna o casă CURATĂ

După un weekend plin, în care ai muncit din greu pentru a-ți face casă să strălucească de curățenie și ai aspirat pană și ultimele frimituri de chipsuri de sub pat, realizezi că până marți totul va arată exact ca înainte. Te întrebi mereu cum de casa vecinilor arată mereu atât de curată, chiar și când le faci o vizită neanunțată?

Iată 6 metode de curățenie extrem de eficiente de care țin cont oamenii care au întotdeauna o casă curată:

1. Curăță în timp ce gătești

1-aragaz-6643906
În loc să faci curățenie după cină, poți să începi prin a spăla vasele pe care nu le mai folosești sau să ștergi podeaua în timp ce aștepți ca mâncarea să fie gata.

 

2. Fă câte puțin în fiecare zi

2-geam-1099138
Când ai foarte mult de muncă și doar 5 ore de somn, probabil că ultimul lucru la care te-ai gândi sunt geamurile care trebuie spălate. Dacă ai dedica cel puțin 20 minute în fiecare zi curățeniei, poți sări cu ușurință sesiunea de curățenie de sâmbătă.

 

3. Dă fiecăruia câte ceva de făcut

3-copil-curatenie-9642332
E nevoie de o aramata întreagă că să mențină o casa curată. Plasează-i fiecărui membru din familia ta câte o sarcină, iar dacă toți își vor duce sarcinile până la bun sfârșit, casă ta va fi mereu curată. Oferă-le câte o recompensă pentru a-i ține motivați.

 

4. Fă curățenia să pară amuzantă

4-femeie-mop-4751658
Da, știu, nimănui nu-i face plăcere să stea 2 ore să frece faianța din baie, dar când mâna ta se mișcă în ritmul muzicii lui Beyonce, timpul chiar trece mai repede.

 

5. Asigură-te că ai casă aranjată înainte să mergi la culcare

5-hol-9814992
Înainte de a merge la culcare, asigură-te că pantofii și gecile sunt puse la locul lor. Mesele sunt curate, iar pernele de pe canapea sunt aranjate. Această sesiune de curățenie de 5 minute te va face să fii mai fericită când te vei trezi.

 

6. Respectă regula de 2 minute

6-ceas-4956811
Este surprinzător câte lucrui pe care le tot amâni nu durează mai mult de 2 minute sau chiar mai puțin. De exemplu: spălarea vaselor, ștergera chiuvetei, dușul gunoiului, etc. Nu le mai amâna!

 

0 comentarii pe “6 SECRETE care te vor ajuta să ai întotdeauna o casă CURATĂ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.