6 semne care te avertizează că FICATUL tău este plin de TOXINE

Ficatul tău este unul dintre prietenii tăi cei mai buni și mai harnici. Trebuie doar să fii conștient că te scapă de multe toxine care ți-ar putea face rău. Dar și ficatul are uneori nevoie de ajutorul tău. Iată ce semnale îți poate transmite în acest sens:

1. Durerea în zona ficatului

Senzația de durere în zona superioară dreaptă a abdomenului este un semn că ficatul tău ar putea avea probleme. De obicei, este o durere suportabilă. Cu toate acestea, uneori devine destul de intensă. Amintește-ți că sarcina ficatului este de a detoxifia și de a ajuta organismul să filtreze deșeurile, precum și de a ajuta corpul să-și digere alimentele în produse nutriționale. Când ficatul este afectat de o boală, nu poate funcționa eficient, se umflă dureros, iar organismul trimite semnele de toxicitate.

2. Umflarea picioarelor și a gleznelor

Când ignori problema, ficatul tău încearcă să se repare cu prețul formării țesutului cicatrician. Cu cât există mai multe țesuturi cicatrice, cu atât este mai dificil să funcționeze ficatul, ceea ce duce în cele din urmă la hipertensiunea portalului. Acesta din urmă cauzează acumularea de lichid în picioare (edem). Vestea bună este că umflarea este nedureroasă. Poate afecta ambele picioare,gleznele sau coapsele.

3. Creșterea în greutate

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.

Cu fiecare an, tot mai mulți oameni încep o dietă sănătoasă și fac sport, dar încă se luptă cu probleme de greutate. Dacă întâmpi creștere în greutate, care nu pare să provină din supraalimentarea sau disfuncționalitatea hormonilor, ai putea dori să discuți cu medicul dumneavoastră despre funcția hepatică necorespunzătoare.

Ce se întâmplă este că ficatul nu se poate ocupa de toate toxinele care vin (alcool, îndulcitori artificiali, o dietă bogată în grăsimi, anumite medicamente etc.). Astfel ficatul stochează toxinele nefiltrate în celule grase. Aceaste toxine nu îți vor permite să pierzi în greutate decât dacă îți ajuți corpul să curețe ficatul suprasolicitat.

4. Alergiile

Foarte des, alergiile sunt rezultatul unui ficat supraîncărcat și lent. Când există prea multe substanțe care intră în sânge, creierul le recunoaște ca alergeni și eliberează anticorpi și substanțe chimice (histamine, etc), care provoacă erupții cutanate. Ficatul sănătos, la rândul său, curăță perfect sângele și elimină efectul pe care un potențial alergen îl are asupra corpului.

5. Pielea gălbuie

Când ochii sau pielea unei persoane devin gălbui, știința o numește icter . Icterul în sine nu este o boală, ci mai degrabă un simptom al posibilelor afecțiuni. În mod normal, icterul apare atunci când un ficat bolnav face ca sistemul să acumuleze prea mult bilirubină – un pigment galben care se formează prin destrămarea celulelor roșii sanguine moarte din ficat.

6. Oboseală cronică

Sindromul de oboseală cronică seamănă cu o boală prelungită asemănătoare gripei. Prin definiție, ar trebui să experimentezi aceste simptome timp de cel puțin 6 luni înainte de a putea fi diagnosticat cu oboseală cronică. Motivul din spatele acestui fapt este intoxicarea ficatului. Ficatul, într-o mare măsură, contribuie la aprovizionarea cu energie a organismului. Acesta transformă glucoza în glicogen și îl stochează pentru utilizare ulterioară. Un ficat sănătos eliberează glucoza între mese sau ori de câte ori este nevoie de hrană și energie. Ficatul bolnav, cu toate acestea, poate produce cu greu glucoză și are foarte puțin spațiu pentru a o stoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.