6 sfaturi care te vor ajuta să ai o postură corectă

Oamenii cu o postură corectă nu numai că sunt mai atractivi, dar au și o circulație mai bună și respiră mai bine. Chiar dacă nu ai probleme cu spatele, coloana ta suportă adesea presiuni și are nevoie de relaxare după perioade lungi în care ai stat jos mult timp.

Iată câteva exerciții care vor reduce tensiunea și vor întări mușchii spatelui:

1. Respirație cu pieptul

Stai pe o pătură în poziția sukhasana: picioarele încrucișate, spatele drept, abdomenul încordat, omoplații unul spre altul, umerii căzuți și pe spate. Te poți rezema de un perete. Când spatele e drept, trage-ți burta și fii atentă la piept. Când respiri, numai pieptul să ți se miște. Ar trebui să se mărească atunci când inspiri și să se contracte atunci când expiri.

2. Respirație yogică

Stai în poziția sukhasana și împarte mental stagiile respirației în trei: abdomen, coapse și claviculă. Când inspiri, umflă-ți abdomenul, apoi coapsele inferioare și apoi pe cele superioare și clavicula. Expiră de jos în sus – trage-ți burta. Coboară coastele și apoi clavicula.

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

3. Umeri

Stai în poziția sukhasana sau pe un scaun, rotește-ți ușor umerii înainte.
Întinde-ți brațele, dar nu le ține spre spate. Menține-ți umerii căzuți și trage-i în față când expiri. Fă exercițiul încet, cu degetele întinse.

Îndreptarea coloanei

4. Încordează-ți coapsele și împinge coccisul înainte, trage-ți burta și începe să-ți rotești umerii pe spate. Păstrând poziția, încearcă să respiri cu pieptul.

5. Dandasana. Stai pe o pătură cu picioarele întinse și presate de podea. Trebuie să formezi un unghi de 90 de grade între corp și picioare. Pune-ți mâinile pe lângă tine și împinge în podea. Asta te va ajuta să-ți îndrepți spatele.

6. Postura corectă

Când stai pe scaun, genunchii ar trebui să fe deasupra gleznelor, îndoiți la 90 de grade. Spatele ar trebui să fie drept, stomacul tras, pieptul deschis și omoplații împreunați și lăsați. Nu te îndoi de la talie. E greu să stai în această poziție mult timp, dar dacă îți amintești să stai drept din când în când în timpul zilei, în curând îți va intra în obicei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.