6 teste simple prin care să îți EVALUEZI SĂNĂTATEA

E important să ai grijă atât de mintea cât și de trupul tău. Asta îți va permite să ai încredere în deciziile pe care le faci, îți va da energie și te va menține în formă, îâi va îmbunătăți sănătatea fizică, vei avea parte de mai multă distracție și vei fi un model pentru familie și prieteni. Orice schimbare în stilul de viață e o îndeletnicire continua. Schimbările necesită mult timp. A fi bine înseamnă să fii atent la sănătatea ta și să faci alegeri sănătoase în legătură cu dieta și exercițiile fizice. Aceasta va fi cea mai importantă investiție pe care o poți face pentru viața ta.

Ai grijă de sănătatea ta având o dietă echilibrată – gătește-ți acasă, caută să ai la îndemână gustări sănătoase, mănâncă numai când ți-e foame, nu când ești plictisit/ă, trist/ă sau enervat/ă. Contează să mănănci o varietate de alimente (fructe, legume, surse de protein, produse lactate și cereale integrale), dar cu moderație. Concentrează-te pe a te simți confortabil, nu sătul/ă după ce mănânci.

Nu uita de exercițiile fizice – cu ajutorul lor poți preveni problemele serioase de inimă și diabetul. Nu sta prea mult în fața unui ecran și fă mișcare pe afară.

De asemenea, nu neglija nici aspectul verificării stării tale de sănătate. Dacă a merge la spital nu este activitatea ta preferată, dar încă îți pasă de sănătatea ta, atunci acest articol este pentru tine.
Iată câteva teste simple pentru a ține evidența stării tale de sănătate:

Ochii

FOLLOW ME

Închide un ochi, și depărtează-te cu trei-cinci pași de monitor. Aruncă o privire la cercul de mai sus. Verifică dacă unele dintre liniil par mai întunecate decât altele. În cazul în care răspunsul este da, atunci ar trebui să vizitezi un oftalmolog, deoarece ai făcut probabil astigmatism.

Flexibilitatea

Pentru a efectua acest test, stai pe podea, întinde-ți picioarele în față, și încearcă să-ți atingi laba picioarelor cu vârfurile degetelor. Dacă poți face acest lucru cu ușurință, atunci corpul tau este în mare formă. Dacă ar fi fost dificil, ar fi o idee bună să te apuci de yoga, pilates,sau înot pentru a-ți îmbunătăți flexibilitatea corpului si pentru a preveni slăbirea excesivă a articulatiilor.

Inima

Stai liniștit/ă timp de cinci minute în tăcere, și apoi pune-ți patru degete pe partea interioară a încheieturii mâinii. Găsește pulsul. Măsoară-l timp de un minut, un minut este considerat numărând numărul de bătăi. Pentru adulți și copii peste zece ani, numărul normal de bătăi este de 60-100 pe minut. Mai mult sau mai puțin e semn de probleme cu tensiunea arterială. Cu toate acestea, nu îți pune singur/ă un diagnostic, ci mergi la doctor.

Degetele

4-4-4355219

Toarnă niște apă foarte rece într-un pahar, și înmoaie-ți degetele în el timp de 30 de secunde. În cazul în care vârfurile degetelor devin albe sau albastre, atunci ai o problemă cu circulația sângelui. O scădere semnificativă a temperaturii (sau o senzație neplăcută) pot provoca contracții ale vaselor de sânge care aprovizionează degetele de la mâini, picioare, nasul și urechile. Ca rezultat, acestor părți ale corpului lipsește cantitatea potrivită de sânge și amorțesc. Ar trebui să eviți schimbările bruște ale temperaturii.

Sistemul respirator

5-4-7267233

Aprinde un chibrit, și întinde mâna ținându-l în fața ta. Respiră adânc pe nas și apoi expiră pe gură Apoi, în timp ce face acest lucru încercând să stingi flacăra. De câte încercări ai nevoie pentru a o stinge? Dacă îți trebuie foarte multe, se poate să ai un sistem respirator slăbit. Acest lucru ar putea fi cauzat de fumat, de lipsa de exerciții fizice, sau de o boala cronică a căilor respiratorii.

Retenţia de lichide

7-4-6453368

Apasă partea superioară sau interioară a piciorului cu degetul mare. În cazul în care există încă o adâncitură pe picior la câteva secunde după ce ați luat degetul, atunci e posibil să ai o problem cu retenția de fluide. Este recomandat să reduci cantitatea de sare din dieta ta și să eviți consumul produselor alimentare procesate.

Tiroida

6-4-1259792

Închide ochii, întinde-ți brațele în fața ta, împrăștie degetele în lateral, și roagă pe cineva să îți pună în mâini o foaie subțire de hârtie. În cazul în care bucata de hârtie și degetele tale încep să tremure, ar trebui să vizitezi un endocrinolog.

Aceste teste nu îți oferă un diagnostic decisive și pot indica o varietate de boli. Cu toate acestea, dacă observe oricare dintre simptomele de mai sus, nu ar trebui să le ignori. Mergi la medic pentru o consultație minuțioasă.

sursa: brightside.me

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.