7 cele mai PERICULOASE destinații turistice din lume! Nu merge NICIODATĂ în ultima!

Iată o listă a celor mai înfiorătoare şi mai periculoase locuri din ume. Dacă vrei ca vacanţa ta să curprindă şi o doză de pericol, acestea sunt locuri potrivite pentru tine. Altfel, stai departe:

1. Death Valley, SUA


Dacă Pământul e casa noastră, atunci Death Valley e cuptorul încins. În acest deșert uimitor s-a înregistrat cea mai mare temperatură – 56.7 grade Celsius. Oricât de puternic ai fi, soarele arzător și căldura te vor epuiza foarte repede. Fără apă, poți trăi aici numai 14 ore.

2. Deșertul Danakil, Eritrea


Temperaturi de până la 50 grade Celsius, numeroși vulcani activi, gheizere ce împroștie gaze toxice – e greu să îți închipui un peisaj mai brutal decât acest deșert african. Majoritatea oamenilor l-ar considera probabil un adevărat „iad pe pământ”, dar acesta tott atrage aventurieri curajoși din întreaga lume. E strict interzis să-l vizitezi însă fără un ghid experimentat.

3. Muntele Washington, SUA

FOLLOW ME


Pe vârful acestuia s-au înregistrat cele mai rapide vânturi de pe suprafața Pământului – 327km/h. Acestea nu sunt însă singura problemă – temperaturile care ajung până la -40 de grade și ninsorile continue fac din acest munte un loc foarte pericuor. Deși nu e foarte înalt (1917m), vârful său e unul dintre cele mai periculoase locuri din lume. A fi acolo e ca și cum te-ai afla pe vârful Muntelui Everest.

4. Vulcanul Sinabung


Indonezia Vulcanul activ este situat pe insula indoneziană Sumatra. Erupțiile aici sunt foarte frecvente, ucigând sau lăsând fără adăpost mii de oameni. Orașele și satele din apropiere au fost acoperite de câteva ori de lavă și cenușă – în 2010, 2013, 2014 și 2015. Ultima explozie a fost pe 27 februarie 2016 – vulcanul a emis un nor ucigaș de gaz vulcanic, pietre și cenușă la o înălțime de 2500m. Nimeni nu știe ce se va întâmpla mâine.

5. Iha da Queimada Grande (Insula Șerpilor), Brazilia


Ascunsă undeva pe coasta Braziliei, această insulă e recunoscută ca cel mai periculos. Motivul e destul de simplu – locul e plin de unii dintre cei mai veninoși șerpi din lume, Bothrop. Pe insulă trăiesc cam 5 șerpi pe metrul pătrat. Circulă numeroase povești despre oameni atacați și uciși de șerpi – precum un îngrijitor al farului. De atunci, farul a fost automatizat, iar guvernul brazilian a interzis accesul oricăror vizitatori.

6. Parcul Naţional Madidi, Bolivia

La prima vedere, acest loc pare fermecător. E foarte periculos însă, deoarece contactul cu orice plante de aici provoacă mâncărimi severe, iritaţii şi ameţeală.

7. Bikini Atoll, The Marshall Islands


Această insulă paradisiacă a fost locul unde s-au făcut numeroase teste nucleare ce au transformat-o într-un deșert radioactiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.