7 DESTINAȚII TURISTICE despre care nu ai auzit până acum

S-ar părea că știm totul despre planeta noastră. Totuși, chiar și în cele mai populare puncte de atracții turistice poți găsi colțuri necunoscute uimitoare, create de natură sau de oameni.

Iată câteva dintre cele mai grozave locuri de care probabil încă nu ai auzit:

1. Amfiteatrul din Pola, Croația

Una dintre cele mai faimoase embleme ale Italiei este Colosseumul Roman. Totuși, în orașul croat Pola există un amfiteatru la fel de frumos, construit din lemn și apoi reconstruit din piatră în secolul 1 î. Hr. În el pot intra 23000 de oameni și a fost folosit pentru distracțiile de masă. În secolul V, când au fost interzise luptele de gladiatori, construcția a început să intre în paragină. În Evul Mediu a fost folosită pentru târguri și turniruri ale cavalerilor, iar în secolul 20, pentru ceremonii militare, parade și producții teatrale.

2. Peștera Shondong, Vietnam

FOLLOW ME

Peștera a fost deschisă în anul 1991 și a început să fie studiată în 2009, iar turiștii în grupuri organizate au primit abia de curând permisiunea de a o vizita. Shondong este cea mai mare peșteră din lume – depășește 9 km în lungime, iar tavanurile sunt atât de înalte încât în ele ar putea să încapă un zgârienor de 40 de etaje.

3. Belfry din Lacul Rezia, Italia

Lacul Rezia s-a format în 1950 ca urmare a construirii unei central hidroelectrice, a unui baraj și a inundării a două sate. Deasupra apei se poate vedea clopotnița, construită în secolul XIV. Datorită schimbărilor de nivel al apei, poți vedea numai partea superioară a turnului cu ceas, din când în când. Vânturile puternice fac ca pe suprafața lacului să se formeze valuri.

4. Callanish, Scoția

Poate cea mai cunoscută structură din piatră din Marea Britanie este Stonehenge. Totuși, misterteriosul Callanish de pe insula Lewis din Scoția este cel mai mare monument megalithic. Plăcile din piatră par a ieși direct din pământ, sunt înalte de până la 5 metri și sunt dispuse în cercuri. Se spune că ar reprezenta un calendar lunar sau că ar fi un loc pentru ritualuri străvechi.

5. Podul natural Pont-d’Arc, Franța

Departe de străzile aglomerate ale orașelor din Sudul Franței se află podul natural Pont-d’Arc. El se întinde peste râul Ardesh și are o înălțime de 50 de metri și o lățime de 60. În apropiere există o peșteră străveche în care se găsesc picture vechi de 30 000 de ani.

6. Madain Salih, Hegra, Arabia Saudită

În comparație cu Petra din Iordania, complexul archeologic Madain Salih nu este atât de cunoscut, chair dacă este cea mai veche construcție din Arabia Saudită, veche de aproximativ 2000 de ani.

7. Labirintul Orta, Spania

Acesta este cel mai vechi parc din Barcelona, fondat la sfârșitul secolului 18, ca grădină neoclasică. Aici se țineau diverse evenimente sociale și culturale, dar azi puțini vizitatori mai pot intra în parc.

Citește și: 10 locuri superbe despre care agențiile de turism nu îți vorbesc niciodată

Există multe locuri uimitoare în lume care nu sunt niște destinații turistice foarte populare deoarece e foarte greu să ajungi la ele. Dar nu merită aceste insule minunate cu ape albastre, câmpuri cu flori și cascade uimitoare să fie vizitate? Toate aceste locuri parcă ar fi scoase din povești. Nu rata șansa de a vizita ceva de care puțini turiști au auzit:

1. Blagaj, Bosnia și Herzegovina

Blagaj este un sătuc situat printre câteva mici cascade, înconjurat de ape albastre. Sub o stâncă sunt așezate niște căsuțe albe și o mănăstire. Este un loc sacru pentru derviși și sufiși, care au construit acest mic colț de paradis.

2. Huacachina, Peru

Huacachina este un oraș oază situat în mijlocul unui deșert întins. Drumul de la Lima, capitala Peru, către acest loc încântător durează cam cinci ore. Populația orașului este de aproximativ 200 de oameni, așa că acolo poți să te deconectezi de lume. De asemenea, poți să te distrezi cu un sandboard pe dealurile peruviene.

3. Lacul Hillier, Australia

Imaginează-ți numai niște plaje nisipoase înconjurate de păduri de eucalipt și cel mai roz lac din lume… Lacul Hillier este situat în Middle Island în sud-vestul Australiei. Poți să ajungi acolo numai cu un aeroplan. Locul a fost descoperit în 1802 – rămâne roz tot timpul anului. Se presupune că această culoare se datorează unor alge și unor microorganisme, dar studiile nu au confirmat asta.

4. Plaja Ascunsă din Insulele Marieta, Mexic

Plaja Ascunsă (Plaja Iubirii) este o plajă secretă cu apă pură, unde trăiesc diverse specii de păsări. Poți ajunge la acest colț solitar de paradis numai pe apă. După ce navighezi printr-un labirint de peșteri subacvatice pentru câteva minute vei descoperi o plajă minunată pierdută în adâncul insulei.

5. The Silfra Fissure, Islanda

Silfra Fissure este localizată în Parcul Național Thingvellir, Islanda. Este locul favorit al scufundătorilor și al aventurierilor. Este posibil să pierzi simțul adâncimii aici, deoarece apa rece este incredibil de clară. Poți să vezi prin 300 de metri.

6. Isola Bella, Italia

Fără îndoială, Isola Bella, insula italiană de la Lago Maggiore este unul dintre cele mai frumoase locuri din lumea. Micul loc este ocupat aproape în întregime de magnificul palat Borromeo, de grădini supraetajate cu peșteri, terase și fântâni. Mai mult, vei putea vedea aici păuni albi.

7. Popeye Village, Malta

Satul Popeye este format din căsuțe de lemn și a fost creat pentru filmarea muzical-ului Popeye din anii 1980. Astăzi este o stațiune cu un parc de distracții și croaziere prin jurul golfului.

8. Dongchuan Red Soil, China

Dongchuan Red Soil este o vale muntoasă din sud-vestul Kunming, capitala Provinciei Yunnan. Culoarea roșie e datorată concentrației mari de minerale și fosile.

9. Flores Island, Portugalia

Flores Island se află pe lista UNESCO de patrimoniu al lumii. Fauna și flora de aici sunt unice. Locul se află în cel mai vestic punct al insulelor Azore de lângă coasta Portugaliei.

10. Peștera Saint Marcel d’Ardeche, Franța

Acest loc a fost descoperit în 1836 de un vânător francez. Peștera e localizată în regiunea Rhone din Alpii Francezi.

Citește și: 10 cele mai PERICULOASE lacuri, râuri, mări și oceane din LUME

Cei mai mulți oameni nu-și pot imagina vacanțele fără să aibă vreun pic de apă prin apropiere, fie că e vorba de un lac, fie că e vorba de un ocean. Există însă ape pe această planetă care sunt mortale. Iată câteva exemple de locuri pe care ar fi bine să le admire numai de la distanță:

1. Great Blue Hole, Belize

Valurile transformă Great Blue Hole într-un vârtej uriaș care trage în adâncuri tot ce e la suprafață, iar refluxul face să țășnească niște coloane uriașe de apă. În ciuda acestui lucru, unii tot vor să viziteze acest loc, deoarece Jacques Cousteau însuși l-a numit unul dintre cele mai bune pentru scufundări de pe Pământ.

2. Jacob’s Well, Texas, SUA

Această fântănă naturală cu apă clară precum cristalul este unul dintre cele mai periculoase locuri pentru scufundări din lume. La fundul său există intrările unei rețele de peșteri din care puțini reușesc să mai iasă.

3. Lacul Michigan, SUA

Lacul Michigan este aproape la fel de celebru ca Triunghiul Bermudelor, deoarece aici s-a întâmplat unul dintre cele mai oribile accidente aeriene din America de Nord – fără vreun motiv logic. Lacul însuși este un pericol din cauza curenților care ucid câteva zeci de personane pe an.

4. Lacul Natron, Tanzania

Lacul Natron este unul dintre cele mai sărate și mai alcaline lacuri de pe Pământ, fiind acoperit de o crustă de sare care este uneori colorată în roșu. Apa ajunge la o temperature de 50 grade Celsius în unele locuri, ceea ce face ca viața să nu poată exista acolo. Numai trei specii de pești s-au adaptat la aceste condiții extreme.

5. Blue Hole, Dahab

Blue Hole este probabil cel mai periculos loc pentru scufundări din lume (adâncimea sa este de 121,920 m)– aici au murit o mulțime de oameni. Scafandrii cu experiență spun însă că până și oamenii bine antrenați se pot scufunda aici. Cauza obișnuită a morților este aerul insuficient la urcare.

6. Lacul Horseshoe, SUA

Dioxidul de carbon emis prin fisurile de pe fundul acestul lac este mortal pentru aproape orice. Lacul a ucis trei oameni și copacii din jur. Pericolul este semnalizat/

7. Boiling Lake, Dominica

Temperatura din acest lac poate ajunge la 92 de grade Celsius, datorită jeturilor de aer cald de dedesubt, vecine adesea cu lava. Înotul aici e stric interzis deoarece, chiar dacă nu există bule la suprafața apei, aceasta poate începe să fiarbă în câteva secunde.

8. Rio Tinto, Portugalia / Spania

Excavațiile făcute aici au făcut ca apa să fie plină de cupru, fier, metale grele și să aibă o aciditate imensă. Ecosistemul acestui lac cuprinde bacterii care oxidează metalele și dau apei o culoare roșie strălucitoare.

9. Drake Passage

Navele care trec prin Drake Passage trebuie să înfrunte multe iceberg-uri, viteze ale vântului de 80 de mile pe oră, curenți puternici și o vizibilitate redusă.

10. Lacul Kivu

În acest lac aparent mirific, există numeroase straturi de dioxid de carbon și 55 de milioane de metri cubi de metan pe fund. Chiar și cel mai mic cutremur poate cauza o explozie uriașă.

Dacă decizi vreodată să înoți într-un râu, lac sau orice altă formă de apă, asigură-te că verifici dacă e sigur să te scalzi acolo, pentru că și locurile din zonele turistice pot fi infestate cu tipuri neobișnuite de faună.

sursa: brightside.me

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.