7 dovezi clare ale EVOLUȚIEI umane! S-au schimbat foarte multe ASPECTE în ultimii ani!


Tot ce există pe Pământ evoluează. Deși uneori schimbările se petrec în decursul a câteva secole, oamenii de știință din lume nu își pierd niciodată interesul de a le studia. Iată câteva lucruri care dovedesc faptul că oamenii evoluează în fiecare zi:

1. Adulții pot să bea lapte

Inițial, oamenii puteau să bea și să absoarbă laptele numai în copilărie, dar o genă a evoluat astfel încât și adulții să poată face asta. Gena a devenit necesară după domesticirea vacilor, a caprelor și a oilor. Cei mai mulți oameni care pot să absoarbă lactoza au strămoși care au trăit în Europa, Orientul Mijlociu, Africa și Asia de Sud.

2. Măselele de minte nu mai apar


Dantura omului modernă diferă de cea a strămoșilor noștri. Dinții noștri sunt mai mici, iar unor oameni nu le apar deloc măselele de minte. Acest lucru se întțmplă pentru că mâncarea noastră este mai moale. La oamenii care mai au măsele de minte, acestea apar între 18-25 de ani.

3. Numai unii dintre noi au ochi albaștri

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

Inițial, toți oamenii aveau ochi căprui, dar acum 6-10 mii de ani a avut loc o mutație și așa au apărut oamenii cu ochi albaștri. Așa cum am învățat cu toții, alela genetică responsabilă de ochii albaștri nu este dominantă. Cu toate acestea, încă reușește să „supraviețuiască”.

4. Înălțimea medie crește

De-a lungul evoluției, înălțimea oamenilor a tot crescut. Într-o sută de ani, din 1880 până în 1980, înălțimea medie a bărbațiilor europeni a crescut cu 11 cm.

5. Căderea părului

În ceea ce privește părul de pe corp, oamenii moderni sunt diferiți de strămoșii noștri. Pielea noastră este acoperită cu un păr mai subțire și mai deschis la culoare, exceptând zona capului, a axilelor și inghinală. În aceste părți părul poate să fie gros și închis la culoare. Reducerea densității și mărimii firelor de păr ale oamenilor joacă un rol important în termoreglarea prin transpirație. Genele și părul din nas și urechi oferă ceva protecție împotriva factorilor de mediu. Sprâncenele împiedică sudoarea să ne ajungă în ochi. Părul de pe cap poate juca un rol în stabilizarea temperaturii creierului. Pe de altă parte, părul poate fi important și în procesul selecției partenerilor sexuali.

6. Putem să respirăm la o altitudine ridicată

Oamenii din Tibet trăiesc într-una dintre cele mai puțin populate regiuni de pe planetă – munții Himalaya, fără să aibă probleme de respirație din cauza aerului sărac în oxigen. Studiile au arătat că în sângele lor se găsește un nivel mai scăzut de hemogloobine. La oamenii neobișnuiți cu asemenea altitudini, nivelul hemoglobinei din sânge crește, iar sângele se îngroașă.

7. Ne doare spatele

Oamenii moderni merg pe două picioare, spre deosebire de strămoșii noștri îndepărtați. În decursul evoluției coloana noaastră s-a adaptat pentru poziția verticală, dar unii încă au probleme cu durerile de spate.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.