7 DURERI ale corpului care îți spun că ești prea STRESAT

Corpul nostrum este o maşinărie incredibil de complexă, care reacționează nu numai la schimbările externe, ci și la cele interne. Există o legătură între depresie și semnalele corpului. Iată niște recomandări simple despre cum să te descurci cu problemele emoționale.

1. Capul
Depășirea constantă a obstacolelor cauzează dureri de cap. Prea mult stres (grijile despre posibile eșecuri, lucruri mărunte sau graba constantă) cauzează mereu dureri de cap. Învață să te relaxezi fără a te simți vinovat. Pune-ți deoparte niște timp pentru tine. Vei fi apoi mai productiv și nu te va mai durea capul.

2. Gâtul
Gâtul te doare din cauza resentimentelor care îți rănesc corpul din interior. Durerea de gât apare atunci când nu-i putem ierta pe alții sau pe noi înșine. Schimbă-ți atitudinea. Ia-o mai ușor și învață să ierți. De asemenea, conștientizează că nu trebuie să ai așteptări foarte stricte de la tine.

3. Umerii
Umerii te dor atunci când trebuie să iei zilnic decizii grele și când ești sub presiune constantă mereu. Durerea de umeri e cauzată de poverile emoționale. Vorbește despre problemele tale cu cineva, iar povara se va mai ușura. Așa nu va mai trebui să treci pe cont propriu peste dificultăți și poate că vei găsi chiar o soluție simplă.

4. Spatele
Durerea de spate e cauzată de frica de a nu fi apreciat sau de frica de iubire și apare atunci când suntem lipsiți de sprijin emoțional. Comunică mai mult cu oamenii. Nu te concentra numai pe tine – fii deschis și prietenos. Întâlnește oameni noi, mergi la întâlniri și, cel mai important, nu-ți reprima sentimentele de afecțiune.

5. Mijocul
Durerea de mijloc e cauzată de obsesia pentru bani și frica de pierderi. Poate că îți dorești să ai o viață bogată sau oamenii din jurul tău te fac să te îngrijorezi mereu pentru bani. Fă ce îți place și banii vor veni. Nu te mai îngrijora, fiindcă cele mai bune lucruri din viață sunt gratuite.

FOLLOW ME

6. Pulpele
Durerea de pulpe e un semn al unei tensiuni emoționale. Alte cauze sunt posesivitatea, grijile constante în legătură cu o relație și gelozia nebună. Învață să ai încredere în celălalt. Relaxează-te sau, dacă e cazul, îndepărtează-te de tot ceea ce te deranjează.

7. Picioarele
Picioarele s-ar putea să te doară din cauza disperării. E de parcă trupul ar refuza să se miște fiindcă ne e frică de viață și nu îi mai găsim niciun rost. Atunci când ne gândim că nimic nu merge bine și că întreaga noastră viață e un mare eșec, ne dor picioarele. Învață să fii atent/ă la micile bucurii ale vieții – gusturi, sunete, vântul, soarele. Adoptă un animăluț sau încearcă un nou hobby. Uită de toate amintirile urâte și zâmbește mai mullt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.