7 EXERCIȚII simple și RELAXANTE pentru OCHII TĂI

Numeroasele ore petrecute în faţa calculatorului sau a televiorului ne pot strica ochii. Uscare, mâncărime, dureri de cap – îți sună cunoscut? Din păcate, însă, nu ne putem permite să luăm mereu pauză. Iată câteva exerciții pentru ochi simple pe care le poți face liniștit/ă în mai puțin de 15 minute – încearcă-le din când în când și vei observa diferența:

1. Privește în întuneric (Nu e așa rău precum sună)
Pune-ți coatele pe masă. Închide ochii și acoperă-i cu palmele. Relaxează-te și privește întunericul timp de câteva minute.

2. Mișcă-ți ochii dintr-o parte într-alta
Stai jos sau în picioare. Privește drept înainte. Fără să-ți miști capul, privește la stânga. Concentrează-te pe ce vezi. Privește apoi spre dreapta și concentrează-te pe ce vezi. Mișcă-ți ochii dintr-o parte într-alta de cinci ori. Repetă ciclul de trei ori.

3. Mișcări de sus în jos
Stai în picioare și privește înainte. Apoi privește în sus și concentrează-te la ce vezi. Privește în jos. Nu ezita să te încrunți. Uită-te de sus în jos de cinci ori. Repetă întregul ciclu de trei ori.

4. Mișcă-ți ochii în diagonală
Privește drept înainte. Uită-te în jos și spre stânga. Mișcă-ți apoi ochii în diagonală și privește în sus și spre dreapta. Concentrează-te la ce vezi. Repetă exercițiul de cinci ori, apoi privește drept înainte și fă același lucru în cealaltă direcție. Repetă întregul ciclu de trei ori.

5. Desenează un cerc cu privirea
Stai în picioare și relxează-te. Privește spre stânga și rotește-ți ochii în sensul acelor de ceasornic, de cinci ori. Tot de cinci ori rotește-i în sensul opus acelor de ceasornic. Repetă întregul ciclu de trei ori.

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

6. Masaj #1
Închide ochii. Strânge bine ochii pentru două-trei secunde. Relaxează mușchii din jurul ochilor. Închide ochi strâns din nou. Repetă de zece ori.

7. Masaj #2
Închide ochhii. Masează-ți ușor pleoapele cu mișcări circulare. Nu încerca să apeși prea tare. Fă zece mișcări circulare, mai întâi în sensul acelor de ceasornic și apoi invers.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.