7 EXERCIȚII simple și RELAXANTE pentru OCHII TĂI

Numeroasele ore petrecute în faţa calculatorului sau a televiorului ne pot strica ochii. Uscare, mâncărime, dureri de cap – îți sună cunoscut? Din păcate, însă, nu ne putem permite să luăm mereu pauză. Iată câteva exerciții pentru ochi simple pe care le poți face liniștit/ă în mai puțin de 15 minute – încearcă-le din când în când și vei observa diferența:

1. Privește în întuneric (Nu e așa rău precum sună)
Pune-ți coatele pe masă. Închide ochii și acoperă-i cu palmele. Relaxează-te și privește întunericul timp de câteva minute.

2. Mișcă-ți ochii dintr-o parte într-alta
Stai jos sau în picioare. Privește drept înainte. Fără să-ți miști capul, privește la stânga. Concentrează-te pe ce vezi. Privește apoi spre dreapta și concentrează-te pe ce vezi. Mișcă-ți ochii dintr-o parte într-alta de cinci ori. Repetă ciclul de trei ori.

3. Mișcări de sus în jos
Stai în picioare și privește înainte. Apoi privește în sus și concentrează-te la ce vezi. Privește în jos. Nu ezita să te încrunți. Uită-te de sus în jos de cinci ori. Repetă întregul ciclu de trei ori.

4. Mișcă-ți ochii în diagonală
Privește drept înainte. Uită-te în jos și spre stânga. Mișcă-ți apoi ochii în diagonală și privește în sus și spre dreapta. Concentrează-te la ce vezi. Repetă exercițiul de cinci ori, apoi privește drept înainte și fă același lucru în cealaltă direcție. Repetă întregul ciclu de trei ori.

5. Desenează un cerc cu privirea
Stai în picioare și relxează-te. Privește spre stânga și rotește-ți ochii în sensul acelor de ceasornic, de cinci ori. Tot de cinci ori rotește-i în sensul opus acelor de ceasornic. Repetă întregul ciclu de trei ori.

FOLLOW ME

6. Masaj #1
Închide ochii. Strânge bine ochii pentru două-trei secunde. Relaxează mușchii din jurul ochilor. Închide ochi strâns din nou. Repetă de zece ori.

7. Masaj #2
Închide ochhii. Masează-ți ușor pleoapele cu mișcări circulare. Nu încerca să apeși prea tare. Fă zece mișcări circulare, mai întâi în sensul acelor de ceasornic și apoi invers.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.