7 EXERCIȚII simple și RELAXANTE pentru OCHII TĂI


Numeroasele ore petrecute în faţa calculatorului sau a televiorului ne pot strica ochii. Uscare, mâncărime, dureri de cap – îți sună cunoscut? Din păcate, însă, nu ne putem permite să luăm mereu pauză. Iată câteva exerciții pentru ochi simple pe care le poți face liniștit/ă în mai puțin de 15 minute – încearcă-le din când în când și vei observa diferența:

1. Privește în întuneric (Nu e așa rău precum sună)
Pune-ți coatele pe masă. Închide ochii și acoperă-i cu palmele. Relaxează-te și privește întunericul timp de câteva minute.

2. Mișcă-ți ochii dintr-o parte într-alta
Stai jos sau în picioare. Privește drept înainte. Fără să-ți miști capul, privește la stânga. Concentrează-te pe ce vezi. Privește apoi spre dreapta și concentrează-te pe ce vezi. Mișcă-ți ochii dintr-o parte într-alta de cinci ori. Repetă ciclul de trei ori.

3. Mișcări de sus în jos
Stai în picioare și privește înainte. Apoi privește în sus și concentrează-te la ce vezi. Privește în jos. Nu ezita să te încrunți. Uită-te de sus în jos de cinci ori. Repetă întregul ciclu de trei ori.


4. Mișcă-ți ochii în diagonală
Privește drept înainte. Uită-te în jos și spre stânga. Mișcă-ți apoi ochii în diagonală și privește în sus și spre dreapta. Concentrează-te la ce vezi. Repetă exercițiul de cinci ori, apoi privește drept înainte și fă același lucru în cealaltă direcție. Repetă întregul ciclu de trei ori.

5. Desenează un cerc cu privirea
Stai în picioare și relxează-te. Privește spre stânga și rotește-ți ochii în sensul acelor de ceasornic, de cinci ori. Tot de cinci ori rotește-i în sensul opus acelor de ceasornic. Repetă întregul ciclu de trei ori.

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

6. Masaj #1
Închide ochii. Strânge bine ochii pentru două-trei secunde. Relaxează mușchii din jurul ochilor. Închide ochi strâns din nou. Repetă de zece ori.

7. Masaj #2
Închide ochhii. Masează-ți ușor pleoapele cu mișcări circulare. Nu încerca să apeși prea tare. Fă zece mișcări circulare, mai întâi în sensul acelor de ceasornic și apoi invers.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.