7 greșeli pe care femeile cu păr frumos nu le fac niciodată. Îți distrug și usucă părul…

În ciuda a ceea ce se crede de obicei, principalul factor care te ajută să ai o podoabă capilară sănătoasă, strălucitoare și puternică este o stare generală bună a corpului. Deoarece nutrienții prezenți în alimente sunt transportați prin sânge către foliculii de păr, o dietă bine echilibrată și o viață fără stres pot fi un remediu perfect pentru starea lor proastă.

Cu toate acestea, este posibil să îmbunătățești aspectul părului, de asemenea, acordând atenție următoarelor 7 sfaturi.

1. Prea multă expunere la soare

În timp ce îți amintești întotdeauna să folosești produsele cosmetice potrivite pentru a proteja pielea de influența soarelui, adesea tinzi să ignori subiectul părului atunci când mergi la plajă sau petreci mult timp în aer liber în timpul verii. Pentru a-ți proteja părul în cel mai bun mod, este suficient să folosești pălării sau eșarfe cu care să îl poți acoperi perfect.

2. Folosești coafuri strânse prea des

Următorul punct este o veste destul de proastă dacă preferi să îți ții părul strâns în coc, coadă sau alte coafuri sofisticate. Deși nu există nimic în neregulă cu legarea părului, este mai bine să o faci doar din când în când, și nu în fiecare zi. Legarea strânsă a părului tot timpul influențează lent starea lui, deoarece este foarte dăunătoare nu numai pentru rădăcini, ci și pentru partea care rămâne „în contact” cu elementele metalice pe care le au unele agrafe.

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

3. Piepteni părul prost

Niciodată nu încerca să scapi de noduri pieptănând părul pornind de la rădăcini. Acest obicei produce de fapt efecte opuse și, pe termen lung, sfârșește prin a face rău părului! În primul rând, dacă simți că nu ai nevoie să îți piepteni părul, nu o face. În al doilea rând, dacă trebuie să faci acest lucru, fă-o de la vârfuri, și nu invers.

4. Ești indiferent față de existența balsamului

Funcția șamponului nu are nimic de a face cu balsamul, deci este imposibil să-l înlocuiești pe celălalt. Pentru a obține cele mai bune rezultate, este recomandat să cureți scalpul cu primul și să oferi hidratarea de care ai nevoie utilizându-l pe al doilea.

5. Îți speli părul cu apă prea fierbinte

Dacă ești una dintre fetele care se bucură să petreacă mult timp în duș și de obicei folosești apă fierbinte, renunță la acest obicei pentru binele tău. Ceea ce ignoră multe femei este faptul că glandele din capul nostru produc mai mult sebum decât de obicei atunci când intră în contact cu apa fierbinte: de aceea, în ciuda spălării părului în fiecare zi, poți observa că are tendința de a se îngrășa. Folosește apă caldă, nu fierbinte și spală-te la interval de două trei zile.

6. Te vopsești numai acasă

Dacă nu ești un stylist profesionist și nu te simți încrezător în abilitățile tale, ar fi mai bine să lași un stilist să aibă grijă de podoaba ta capilară. Deși nu pare dificil, este o artă. Majoritatea oamenilor care decid să o facă singuri, sfârșesc prin a căuta ajutorul unui profesionist. Du-te la un salon de la început, pentru că mai târziu va fi mai greu să repari ceea ce ai stricat.

7. Piepteni părul înainte de a-l usca

Nu este un secret: părul umed este mai fragil și, prin urmare, este predispus la deteriorări. Fie că e vorba de temperaturile ridicate la care e supus prin uscare, fie că e vorba de forța cu care tragi de el la pieptănare, ambele obiceiuri au un impact negativ asupra firului de păr. Este important să îl lași să se usuce înainte de a-l pieptăna.

0 comentarii pe “7 greșeli pe care femeile cu păr frumos nu le fac niciodată. Îți distrug și usucă părul…

 1. Mirabela Matei says:

  Da chiar nu stiam acest lucru.Eu ma vopsesc numai acasa si de cele mai multe ori singura in oglinda. Ma mai ajuta sotul dar de multe ori nu il mai astept si ma fac singuram. Foarte utile sfaturile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.