7 greșeli pe care le faci când alegi hainele

Poți să te duci la sala de sport tot timpul, să mănânci numai mere verzi, să alergi în fiecare dimineață și să ajungi să ai kilogramele la care îți doreșiti, dar poți strica totul prin alegerea unei ținute greșite.  

Iată o selecție de sfaturi eficiente care te vor ajuta să alegi hainele potrivite pentru tine: 

1. Culorile luminoase
1-20-390x294-7515680

Culorile luminoase te fac să arăți mai mare într-o măsură mult mai mare decât tonurile subtile. Aruncă o privire la aceste imagini. Modelul de bluză este același, singura diferență dintre ele este culoarea. Pe partea stângă, talia și umerii fetei par mult mai pline decât pe dreapta. Jumătățile inferioare ale celor două ținute sunt de asemenea diferite – negru, de obicei, face ca cineva să pară mai slab, dar design-ul poate strica efectul. Pantalonii largi fac modelul să arate mult mai mare comparând cu ținuta din dreapta.

2. Dungi orizontale late

2-16-390x294-2553778

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.

Singurul lucru mai rău decât dungile orizontale pe îmbrăcăminte sunt dungile orizontale largi și luminoase. Genul de fustă din imaginea stângă este soluția perfectă în cazul în care vrei să pară că te-ai îmbrăcat cu un sac. O rochie într-o singură culoare, un print subtil și o curea lată neagră în talie, pe de altă parte, vor scoate în evidență cele mai bune caracteristici și te vor face să arați mult mai slabă.

3. Decolteul 

3-18-390x294-7832419

Un decolteu oval pe rochie poate da impresia că ești mult mai plinuță, decât ești, în timp ce un decolteu în V te poate face să arăți foarte elegant.  

4. Printuri de dimenisiuni mari cu elemente orizontale

4-15-390x294-6499036

Printurile mari te fac să arăți mai mare, iar sandalele cu șireturi legate pe lungimea piciorului, fac picioarele să pară mai scurte. Pe de altă parte, un decolteu ascuțit și o fantă în fusta ta, te poate face să arăți mult mai înaltă. Ai grijă să selectezi lucrurile făcute dintr-o singură culoare și alege pantofi apropiați de tonul pielii. Acest lucru te va face să pari mai înaltă și mai subțire. 

5. Haine încărcate

5-17-390x294-6683230

Volane interminabile, pliuri și decorațiuni? Toate acestea fac să pară că ai cu cel puțin jumătate de kilogram mai mult.  Încearcă să alegi haine mai simple, cum ar fi o fustă cu fermoar care va prelungi silueta sau haine cu decorațiuni verticale.

6. Imprimeuri orizontale

6-15-390x294-4352949

Imprimeurile orizontale dau impresia că ești mai corpolent. Dacă îți plac foarte mult imprimeurile și nu vrei să renunți la ele, tot ce trebuie să faci e să schimbi direcția de la dungi orizontale la verticale. Acestea te vor face să pari mai slabă. Ca alternativă,  poți opta întotdeauna pentru o combinație clasică de elemente diferite culori.

7. Carouri

7-16-390x294-6120959

Hainele care au un model în carouri pot strica foarte mult imaginea ta. Poate crezi că arată elegant, însă de cele mai multe ori lățesc șoldurile. Alege mai bine un imprimeu neutru.  

Dacă ești totuși un fan foarte mare al carourilor, alege o haină cu pătrățele mici în detrimentrul celor mari.

Citește și: 10 greșeli pe care le faci când îți alegi hainele

Ți se pare că e ușor să arăți perfect 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână? Pentru multe femei o astfel de provocare necesită mult efort. De aceea poate fi dureros să vezi că munca ta e stricată de o singură greșeală nefericită.

Iată ce greșeli faci atunci când îți alegi hainele care te împiedică să arăți bine:

1. Pregătirile pe ultimul moment

1-femeie-1-4441181

O ceașcă de cafea rece într-o mână, o perie de fard în cealaltă și o singură întrebare în cap: „ce ar trebui să port azi?” Toate la un loc – o rețetă categorică pentru a întârzia la muncă. Sună cunoscut? Nu poți să obțiii un look perfect într-o astfel de situație. Oicum, ai fi putut evita ușor acest stres dacă decideai ce vei purta și făceai pregătirile necesare în seara de dinainte.

2. Nu te îmbraci adecvat pentru vremea de afară

2-vreme-femei-1088427

Și ne referim la vreme, nu la anotimp. O haină de nurcă pur și simplu nu arată bine într-o zi ploioasă – chiar dacă e sfârșitul lui decembrie. Nu e recomandat nici să porți ciorapi de mătase fină pe o vreme rece. E bine să ții cont de sănătatea ta și să înveți să te îmbraci stilat, dar călduros. Uită-te prin garderobă și sortează-ți lucrurile în două grupuri: îmbrăcăminte călduroasă și haine lejere. Orice nu se potrivește cu vremea de afară nu ar trebui să fie deloc luat în seamă.

3. Să te îmbraci nepotrivit pentru ocazie

3-pantofi-8689390

Să porți tocuri când mergi pe un pavaj cu bolovani sau să îmbraci o rochie de cocktail pentru o zi la birou nu îți va îmbunătăți deloc imaginea. Prețul și marca nu sunt importante în aceste cazuri – astfel de alegeri arătă mereu nepotrivit. La urma urmei, a purta hainele greșite te face să te simți de-a dreptul stângaci. E mereu uitl să afli care este dress code-ul și formatul evenimentului în avans. Nu lăsa ca dorința de a arăta ce ai mai nou în bibliotecă să fie mai presus de bunul simț.

4. Să porți haine care nu se potrivesc cu măsura sau silueta ta

4-camasa-3677470

Aproape sigur, cu toții avem o pereche de blugi în care sperăm că vom încăpea într-o bună zi. Ideea e să nu încerci să porți astfel de lucruri când nu e timpul. Încearcă, de asemenea, să nu fii prinsă de valul vânzărilor și tendințelor cel mai la modă. Asta te va ajuta să eviți să îți încarci garderoba cu lucruri care sunt „doar puțin de tot” prea strâmte sau prea largi sau chiar complet nepotrivite cu silueta ta.

5. Greșeli minore

5-haine-1748625

O înfățișare ușor mototolită, o scamă, o mică pată, un fir scăpat, sau niște blăniță de la pisica ta iubită pe hainele tale – poți alege să ignori astfel de lucruri, în speranța că nimeni nu le va observa. Dar cea mai bună opțiune ar fi să te înarmezi cu ceva care să te ajute să le îndepărtezi. Ar fi minunat să ai la tine mereu un „set de prim ajutor” care să conțină ace de siguranță, un ac și un mosor de ață. În principiu, ar trebui să eviți hainele care se mototolesc ușor.

6. Lipsa accesoriilor

6-pulover-2373799

Poți arăta incredibil în niște blugi simpli cu un pulover. Totul ține de accesorii. Trebuie să le alegi corect, însă. Poate fi unul singur: o eșarfă, o curea, sau chiar o bijuterie. Apropo de bijuterii, trebuie să te asiguri că nu sunt prea multe și că nu consistă în imitații de metal ostentative.

7. Materiale sub standard

7-materiale-2703426

Materialele sintetice or fi ieftine, dar și arată așa. Se mototolesc, își pierd forma și se murdăresc mult prea repede. Te sfătuim să rămâ la materiale de calitate, din bumbac, sifon, mătase, lână și denim. Hainele făcute din acestea sunt mai scumpe, dar nu cu mult. Arătă, de asemenea, incomparabil mai atrăgător și îți dau un sentiment de confort real.

8. Combinațiile de culori

8-combinati-de-culori-5721266

A alege schema perfectă de culori la haine e, în general, o treabă riscantă. Culorile trebuie să se combine între ele bine și să fie în armonie cu tenul purtătorului. Dacă nu ai timp să studiezi subtilitățile, ar trebui să îți amintești doar că atunci când alegi culori luminoase, e cel mai bine să optezi pentru nuanțele intense, saturate: albastru, coral, roșu de Burgundia, smarald. Nu ar trebui nici să uiți de nobilele culori pastelate universale, ca să nu mai vorbim de clasice: alb și negru.

9. Imprimeuri ciudate

9-imprimeuri-4364374

Ar trebui să ai grijă când alegi impremeurile și modelele. Chiar și faimosul imprimeu de leopard poate să exprime nobilitate și sălbăticie într-o combinație și o vulgară lipsă de gust în așta. Cel mai bine e să mergi la sigur și să alegi unul din modelele clasice care „nu pot da greș”, precum ecosez, dungi, buline sau un design geometric.

10. Alegerea greșită a lenjeriei

10-sutien-4035738

Ai putea spune „Ce contează? Nimeni nu o poate vedea oricum!” Aici greșești – felul cum arată și felul în care te simți purtând-o contează pentru a te simți tu bine. Orice discomfort intern ne afectează înfățișarea exterioară. În plus, lenjeria bună te ajută să  îți corectezi silueta, care te aduce deja mai aproape de perfecțiune.

sursa: brightside.me

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.