7 imagini AMUZANTE care arată cât de DIFERIT gândes BĂRBAȚII și FEMEILE

De multe ori, bărbații și femeile văd aceleași lucruri într-un mod total diferit. Iată câteva expresii care pot fi înțelese complet diferit de cătrei femei și de către bărbați – nu e vorba de cine are dreptate:

1. O să vorbim

El: Pentru bărbați, orice dialog presupune o problemă sau ceva care trebuie rezolvat. Ei folosesc această frază numai cu un scop precis și, când aud asta, devin încordați pentru că înseamnă că ceva a mers prost.

Ea: Pentru femei, comunicarea e un mod de a-și întări legăturile cu partenerii. De aceea, nu e neapărat vorba de o problem.

2. Nu mă asculți

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.

El: Bărbatul înțelege mai bine informația când e tăcut și concentrat, iar de aceea pare că nu e atent la tine. Reproșurile că nu te ascultă îl surprind și îl pot chiar jigni, pentru că el chiar încearcă să înțeleagă.

Ea: Femeia, când ascultă cu atenție, folosește multe exclamații și gesturi deoarece, pentru a înțelege, trebuie să „trăiască” situația. Bărbații nu înțeleg acest tip de comportament care, de multe ori, îi enervează, deoarece îi împiedică să se concentreze.

3. Vom face asta împreună

El: Bărbaților nu le place să-și împartă victoriile și nici să muncească în echipă. De aceea, nu îi încântă ideea de a munci în echipă și nu vor propune asta prea des.

Ea: Femeile sunt mai unite și e foarte important pentru ele să aibă o echipă care să le susțină. Orice motiv de a face ceva împreună e o șansă pentru ele de a vedea că nu sunt singure.

4. Tăcerea

El: De foarte puține ori bărbații zic asta cu un motiv special – de cele mai multe ori au nevoie de tăcere ca să controleze stresul sau ca să se gândească la vreo problemă.

Ea: În ceea ce privește tăcerea femeilor, ele își „pedepsesc” adesea soții nemaispunând o vorbă. Ele folosesc tăcerea ca pe un mijloc de manipulare, iar pentru partenerii lor acest tip de comportament rămâne un mister.

5. Atunci când sună telefonul


Bărbații se străduiesc mai mult decât femeile să-și îndrepte atenția de la o problem la alta. De aceea, „vorbim mai târziu” e o frază neutră pentru ei, deoarece le e greu să răspundă chiar și la o întrebare simplă dacă se gândesc la altceva.

Ea: Femeile sunt multifuncționale și pot trece de la ceva la altceva. De aceea, atunci când le spui „Vorbim mai târziu”, ele înțeleg că nu ești dispus să le acorzi atenție.

6. E bun


El: Bărbații sunt mai puțin emotive – nu contează cât de minunate sunt hainele tale sau cât de bună e mâncarea, ei tot vor spune că e „bună” sau „nu-i rău”.

Ea: Femeile vorbesc ceva mai mult decât bărbații și, pentru a nu se repeta, folosesc tot felul de cuvinte – „minunat”, „încântător”, „fascinant”.

7. Treburi bărbătești


El: Atunci când partenerul îți spune că vrea să facă ceva bărbătesc, probabil nu și-a ales bine cuvintele sau îi e rușine să-ți spună.

Ea: Multe fete, atunci când aud asta, cred că iubiții lor vor ieși cu altcineva.

Citește și: 9 imagini HAIOASE care arată că BĂRBAȚII și FEMEILE văd lumea complet DIFERIT

Ți s-a întâmplat vreodată să te întrebi dacă femeile și bărbații nu sunt cumva de pe planete diferite? Există o grămadă de lucruri pe care noi, femeile, le facem foarte diferit față de bărbați.

Sunt foarte multe situații amuzante în care se găsesc femeile și pe care bărbații nu le înțeleg, dar și invers. Ce să mai, o adevărată bătălie a sexelor. Bărbații și femeile interpretează diferit lumea din jurul lor, deși nu trăiesc în niște realități complet diferite – dar toți sunt frumoși în felul lor.

Iată câteva exemple:

1.

1-9504472

Ce spune femeia: Știi unde e penseta mea?

Ce înțelge bărbatul: Știi unde e mini-dispozitivul meu de tortură?

2.

2-7732374

Ce spune femeia: Astăzi avem ravioli cu ricotta, iar la desert panacota.

Ce înțelge bărbatul: Am pregătit niște mâncare.

3.

3-7810345

Ce spune femeia:  Sunt la magazin. Mă uit la perdele și nu mă pot hotărî între nuanțele de teracotă, roșu intens și marsala.

Ce înțelge bărbatul: Sunt la magazin. Mă uit la perdele și nu mă pot hotărî între nuanțele de roșu.

4.

4-3082795

Ce spune femeia:  Am nevoie de o nouă jachetă, de un nou pulover, de un cardigan și de o bluză penntru iarnă.

Ce înțelge bărbatul: Am nevoie de îmbrăcăminte pentru iarnă. De multă îmbrăcăminte pentru iarnă.

5.

5-5901563

Ce spune femeia: Sunt la magazin. Intru și ies în cinci minute.

Ce înțelge bărbatul: Mergi la plimbare, să-ți iei o cafea și să mănnânci ceva. Voi sta cel puțin o oră și jumătate.

6.

6-5480363

Ce spune femeia: Ți-am cumpărat niște gel de duș.

Ce înțelge bărbatul: Ți-am cumpărat niște gel de duș, săpun și spumă de ras – toate într-o singură sticlă.

7.

7-1906360

Ce spune femeia: Trebuie să vorbim…

Ce înțelge bărbatul:  Felicitări! Ai fost invitat la o prelegere de trei ore numită „Influența șosetelor uitate asupra familiilor fericite.”

8.

8-5402636

Ce spune femeia: Știi unde mi-am lăsat fondul de ten și crema bronzantă?

Ce înțelge bărbatul: Știi unde mi-am lăsat produsele pentru tencuit?

9.

9-8345008

Ce spune o femeie: Mi-am rupt o unghie.

Ce înțelege bărbatul: Adu prăjitură, flori și vin. Mă paște o depresie.

Citește și 12 lucruri pe care bărbații și femeile le fac DIFERIT

Bărbații și femeile pot fi foarte diferiți. Se poate vedea asta atât la lucrurile mărunte, cât și la cele importante. Ține minte, nu e nevoie să te îngrijorezi prea mult din cauza acestor diferențe – din contră, ar trebui să ne bucurăm că există. După cum se spune, contrariiile se atrag, iar asta e ccea ce creează magia pe care o știm sub numele de dragoste.

Iată câteva exemple:

1. Se dezbracă diferit

Cel mai adesea, bărbații își duc mâinile în spatele umerilor, trăgându-și bluza de pe spate folosindu-se de guler. Femeile își încrucișează brațele în față, scoțându-și hainele apucându-și manșetele și întorcându-le apoi pe dos. Bărbații pot folosi ambele metode, dar femeile o folosesc numai pe ultima. Asta se întâmplă fiindcă hainele femeilor sunt mai strâmte, iar metoda „masculină” pur și simplu nu ar funcționa.

1-dezbraca-7199672

2. Își arată mâinile într-un mod diferit

Dacă sunt puși să facă asta, bărbații (numai dacă nu au nimic de ascuns) îți vor arăta mereu palmele, în timp ce femeile, din anumite motive îți oferă dosul palmei.

3. Își amintesc informația diferit

Memoria unei femei e ca un dulap imens, cu o mulțime de rafturi pe care totul e în ordine. Ea va reține informații despre toți cei pe care îi întâlnește și tot ce se întâmplă. Bărbații, în schimb, își vor aminti doar lucrurile pe care ei le consideră cu adevărat importante.

4. Cască diferit

Cel mai adesea, bărbații își acoperă gura cu pumnul când cască, în timp ce femeile își folosesc palma deschisă – probabail pentru că e considerat a fi un gest mai elegant și mai „feminin”.

2-casca-9390877

5. Aud sunetele în mod diferit

Femeile au un auz mai ascuțit, fiind experte în receptarea sunetelor de înaltă frecvență. În mod uimitor, femeile sunt „programate” să audă plânsul unui copil sau o pisică ce miaună pe undeva. Oricum, la fel de fascinant e că bărbații pot spune din ce direcție vine sunetul mai bine decât femeile.

6. Se așează

Femeile stau, de obicei, cu picioarele încrucișate, adesea înfășurându-le unul în jurul altuia. Bărbații preferă să stea mai împrăștiat, cu genunchii cât mai îndepărtați. În parte, asta se datorează hainelor – nu ar fi o idee bună ca o femeie să stea ca un bărbat dacă poartă o fustă scurtă. Pentru bărbați, pe de altă parte, poziția ține de evoluție: aceasta este poza tipică a masculului alfa.

3-asezati-7286673

7. Disting între dreapta și stânga în mod diferit

Bărbații nu le încurcă niciodată, din moment ce partea lor cea mai activă de creier e ori emisfera dreaptă, ori cea stângă – niciodată ambele. Femeile se uită de obicei la un inel sau se gândesc cu care mână scriu, pentru a își reaminti.

8. Văd diferit

Ochii bărbaților sunt ca un binoclu, viziunea lor e de tip tunel (văd clar în față și departe ) – vederea unui vânător capabil să își urmărească prada. Femeile au o viziune periferică. S-a spus că acesta ar fi rezultatul faptului că o femeie trebuie să vadă cât mai mult din ce e în jurul ei, pentru a fi atentă la copii și pentru a detecta rapid pericolele. Aceste diferențe pot avea consecințe serioase: companiile de asigurări pretind că e mai puțin probabil ca femeile să fie implicate în accidente rutiere în care mașina e lovită dintr-o parte. E posibil însă să își zgârie mașina încercând să parcheze paralel.

9. Își leagă halatele de baie în mod diferit

Femeile își leagă halatul strâns în jurul taliei, iar bărbații în jurul șoldurilor. Unii spun că asta se întâmplă fiindcă femeile vor să își evidențieze mereu silueta, alții cred că așa le e comfortabil.

5-halate-7075139

10. Interpretează sentimentele în mod diferit

Se spune că o femeie poate interpretat semnale vizuale, verbale și de tot felul aproape instantaneu. Când o femeie intră într-o cameră plină de necunoscuți, va putea spune cine se înțelege cu cine și care e dispoziția fiecăruia. Când un bărbat intră într-o cameră, va scana rapid mediul, se va uita după ieșiri, va căuta fețele familiare și va încercă să își dea seama cine e un potențial inamic. Mai mult, bărbații nu pot înțelege când o femeie se simte jignită decât dacă aceasta îi spune direct, dar ea se așteaptă de obicei ca el să recunoască semnalele subtile pe care le transmite.

11. Se ocupă de sarcini în mod diferit

Bărbații se concentrează în general pe o singură sarcină, iar femeile se pot ocupa de mai multe lucruri în același timp. Asta ține tot de evoluție, deoarece era necesar ca bărbații să se concentreze pe vânat, iar dacă o femeie era atentă numai la culesul fructelor și rădăcinilor, copiii săi puteau fi puși în pericol.

12. Fac față problemelor în mod diferit

Pentru o femeie, cu cât vorbește mai mult despre o problemă, cu atât e mai ușor. Când un bărbat are o problemă e mult mai probabil să stea în fața televizorului și să stea supărat în tăcere. Face față stresului distrăgându-și atenția de la probleme. Când se va simți mai calm, va începe să caute o soluție pentru oricare e chestiunea greșită – și o va face pe cont propriu. A-i da sfaturi sau sugestii doar îl va enerva.

sursa: brightside.me

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.