Cum sunt bărbaţii?

Cum sunt bărbaţii?

Şi, mai mult decât atât, CUM facem să îi înţelegem?

Simplu nu este, dar nici imposibil. Totul este să vrem.

Înainte de a ne lămuri cum, e bine să ştim care ne sunt avantajele dacă îi înţelegem.

  • să ne facem viaţa mai uşoară
  • să nu ne mai enervăm când îi prindem în offside
  • să avem o relaţie bună cu ei
  • să nu ne creadă nişte zgripțuroaice care caută mereu motive de ceartă

Ştim fiecare dintre noi câte şi mai câte motive de indignare ne dau, în fiecare zi. Dar asta nu însemnă că este sfârşitul lumii. Cu o singură condiţie: să vrem să îi înţelegem şi să îi ajutăm să se îndrepte.

Cândva, am primit de la o prietena psiholog un sfat tare prețios  pentru relaţia cu soţul meu: nu îl cicălesc şi nu îi reproşez absolut nimic. Credeți ca îmi iese? ?

cum-sunt-barbatii-2-5782857Tot ce pot să spun, însă, e că mă străduiesc. Și iată la ce alte concluzii am ajuns, pentru o relație cât mai…armonioasă:

FOLLOW ME

Cannot call API for app 380204239234502 on behalf of user 3702060246685788

Vorbeşte-i cu căldură şi dragoste, chiar dacă îi spui lucruri care s-ar putea să nu îi placă, tonul şi felul în care i te adresezi sunt cheia succesului.

Ca să îl înţelegi şi să îi arăţi că tu chiar faci asta, e bine să vadă în tine un aliat, nicidecum un adversar.

Fii prietena lui, aceea cu care el poate vorbi despre orice, în care să aibă încredere şi căreia să îi vorbească. Nici nu bănuieşti tu ce poate ascunde el sau ce e în sufletul lui. Dacă vrei să îl ajuţi, trebuie să îl înţelegi şi poţi face asta numai dacă ştii ce e cu el.

Arată-i că eşti alături de el şi că îţi pasă de el, că înainte de orice, tu îl iubeşti aşa cum este, dar că, dacă ar mai schimba câte ceva (of, Doamne câte sunt de schimbat, dar nu trebuie să îşi dea seama de asta!), relaţia voastră ar fi şi mai bună.

Fă şi tu lucrurile pe care el le face şi demonstrează-i că îl înţelegi – aiurea, tu nici nu concepi aşa ceva, dar ca să obţii ceva, trebuie să dai altceva la schimb. Nu îţi place să stai la televizor şi să vă uitaţi împreună la emisiunea aia despre maşinării de mare tonaj, difuzată pe Discovery Channel, dar, dacă vrei ca el să aibă răbdare cu tine când probezi toate rochiile din mall, chiar şi pe cele din depozite, sau să faceţi piaţa (când el urăşte să se plimbe, fără sens, printre tarabele ţăranilor), atunci fă şi tu un efort şi stai 20 de minute cu el şi pune-i întrebări despre ce se întâmplă la emisiune. Aşa, va vedea că eşti interesată. Tu poţi fi cu gândul în altă parte. Atenţie să nu te prindă, totuşi, că e mai rău!

Găseşte-i şi scuze pentru modul în care se poartă. Nu de fiecare dată greşeşte pentru că vrea. E bine să te pui şi în locul lui şi să vezi dacă nu cumva şi tu ai reacţiona exact ca şi el. Poate face anumite lucruri pentru că nu ştie că pe tine te deranjează, iar tu crezi că o face intenţionat.

Comunică despre orice cu el. Poate nu e chiar aşa uşor, dar măcar poţi încerca. Eu am învăţat că viaţa noastră, a fiecăruia dintre noi, ar fi cu mult mai frumoasă şi mai uşoară dacă am învăţa să comunicăm. Prin asta înţeleg să îl ascult pe bărbatul de lângă mine. Un secret ca să înţelegi ceva este să ştii să asculţi 🙂 

0 comentarii pe “Cum sunt bărbaţii?

  1. Divort Rapid says:

    O sigura observatie, barbatii nu sunt! Fiecare barbat, fiecare femeie, fiecare individ este unic si special. Orice generalizare ne departeaza de adevar! In rest, dragut 🙂 !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.