7 imagini pline de ADEVĂR care arată că TIMPUL ZBOARĂ prea repede

Lumea noastră se schmbă cu o viteză incredibilă. În urmă cu numai 50 de ani, telefoanele erau considerate ceva SF, dar astăzi până și copiii le folosesc de la o vârstă foarte fragedă.

Tehnologia modernă a modificat mult fiziologia și psihologia umană: ne simțim altfel, gândim altfel, dormim altfel și visăm foarte diferit față de cum o făceau strămoșii noștri. De ce se întâmplă toate astea? Datorită unei trăsături care permite creierului nostru să-și modifice funcționarea; așadar, ne sunt influențate fiziolgia și comportamentul în urma unor noi experiențe. Această însușire uimitoare numită neuroplasticitate a fost evidențiată odată cu progresele recente ale tehnologiei: internetul, televizorul și tehnologiile interactive ne alimentează creierul cu multe informații noi, iar organismul nostru reacționează la această stare și își modifică felul în care acționează.

Evoluția tehnologiei a făcut de multe ori subiectul a numeroase controverse. Unii autori susțin că tehnologia ne-a marcat pozitivă, că ne ajută să ne organizăm viața mai eficient și să comunicăm mai bine cu cei din jurul nostru, să găsim mai ușor puncte de interes și chiar să facem lucrurile mai ușor, lăsându-ne astfel mintea liberă pentru a gândi mai profund la probleme fundamentale.

Alții se tem că extinderea tehnologiei ne reduce capacitatea de atenție, ne distruge creativitatea și ne face să ne robotizăm și să ne ascundem adevăratele sentimente.

Cu sigurață, adevărul este undeva la mijloc și o mare influență o are modul în care reacționăm la această evoluție, cum o percepem și cum o integrăm în viața noastră. La nivel mic, dacă știi să păstrezi echilibrul, rolul tehnologiei este de a-ți veni în ajuor, însă, dacă o lași să-ți acapareze întreaga viață, s-ar putea să aibă consecințe puternice asupra ta.

La nivel global, evoluția tehnologiei ne  afectează cu siguranță modul de viață și obiceiurile. Iată câteva ilustrații haioase care demonstrează asta:

FOLLOW ME

1.

a-491x1200-4569239

2.

b-608x1200-2966525

3.

c-381x1200-8010308

4.

e-581x1200-9207769

 

5.

d-1-2037567

6.

f-569x1200-4874711

7.

sursa foto: brightside.me

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.