7 lucruri care ți se întâmplă în timpul somnului

7 lucruri

Somnul este unul dintre lucrurile esențiale ale existenței noastre. În timp ce unele persoane au parte de un somn ușor și liniștit (non-REM) alții experimenează un somn adânc (REM) în care apar și visele.

Din când în când, fiecare om experimentează și lucruri mai ciudate în timpul somnului. Noi am ales 7 dintre acestea pe care le vom explica în rândurile de mai jos.

1. Găsim soluții provocărilor pe care le întâmpinăm ziua

În fiecare zi întâmpinăm provocări care mai de care. Pentru unele dintre cele nu reușim să găsim soluții. Astfel, mergând la culcare subconștientul nostru lucrează pentru noi și uneori reușește să ne dea soluțiile sub formă de vis.

Se pare că celebrul Dimitri Mendeleev a găsit soluția aranjării tabelului elementelor chimice în vis. După câteva zile în care s-a chinuit îngrozitor să le aranjeze corespunzător, răpus de oboseală a mers să doarmă. Așa a visat tabelul.

Nu este singurul exemplu. August Kekule este chimistul care a visat formula pentru benzen.

2. Ai impresia că pici în gol

În timpul somnului bătăile inimii și respirația încetinesc. Mușchii se relaxează complet, iar mintea noastră percepe aceste lucruri ca pe o moarte reală. Atunci, în vis ne apare sentimentul căderii în gol pentru a ne forța să ne trezim.

FOLLOW ME

3 lucruri pe care trebuie să le știi despre dermatita atopică pe 14 septembrie, Ziua Mondială a Dermatitei Atopice  1. poate fi declanșată de alergeni alimentari, de mediu, produse cosmetice, temperaturi extreme sau stres.
2. primele simptome care apar sunt:  roșeața, mâncărimea, erupțiile cutanate, uscăciunea în exces.
3. nu se vindecă, se poate preveni prin evitarea  factorilor declanșatori cunoscuți și se poate trata prin folosirea produselor de îngrijire a pielii care sunt blânde și hipoalergenice care mențin piele hidratată.  Produsele @eauthermaleaveneromania sunt un real ajutor și mă bucur că am avut ocazia să ajung în Franța și să văd exact cum se extrage apa termală folosită la fabricarea acestora. Am văzut acolo copii din toată lumea, în stadii avansate și grave, veniți la tratament pentru a beneficia de proprietățile apelor Avene.  Eu și copiii mei ne confruntăm cu dermatita atopică de aproape 18 ani. Este o afecțiune care trebuie ținută sub control permanent și care necesită o atenție sporită din partea părinților.  Pe lângă aspectul fizic de piele uscată și roșie (Alesia și Alex au avut episoade foarte grave), dermatita produce și disconfort, nu îi lasă să doarmă și în puseu te poate aduce la crize de plâns.  🫶🏻 se recomandă evitarea hainelor din materiale care pot produce disconfort
🫶🏻 trebuie să fim atenți la produsele cu care spălăm hainele, dar și la cele cu care îi spălăm pe copii
🫶🏻 au nevoie de multă hidratare, atât pe interior, cât și pe exterior, cu produse emoliente special dedicate pielii cu astfel de afecțiuni
🫶🏻 în puseu, trebuie să avem grijă la alimentația lor
🫶🏻 trebuie să fim vigilenți și să identificăm primele semne, pentru a preîntâmpina puseele, mai ales în sezonul rece
3 lucruri pe care trebuie să le știi despre dermatita atopică pe 14 septembrie, Ziua Mondială a Dermatitei Atopice 1. poate fi declanșată de alergeni alimentari, de mediu, produse cosmetice, temperaturi extreme sau stres. 2. primele simptome care apar sunt: roșeața, mâncărimea, erupțiile cutanate, uscăciunea în exces. 3. nu se vindecă, se poate preveni prin evitarea factorilor declanșatori cunoscuți și se poate trata prin folosirea produselor de îngrijire a pielii care sunt blânde și hipoalergenice care mențin piele hidratată. Produsele @eauthermaleaveneromania sunt un real ajutor și mă bucur că am avut ocazia să ajung în Franța și să văd exact cum se extrage apa termală folosită la fabricarea acestora. Am văzut acolo copii din toată lumea, în stadii avansate și grave, veniți la tratament pentru a beneficia de proprietățile apelor Avene. Eu și copiii mei ne confruntăm cu dermatita atopică de aproape 18 ani. Este o afecțiune care trebuie ținută sub control permanent și care necesită o atenție sporită din partea părinților. Pe lângă aspectul fizic de piele uscată și roșie (Alesia și Alex au avut episoade foarte grave), dermatita produce și disconfort, nu îi lasă să doarmă și în puseu te poate aduce la crize de plâns. 🫶🏻 se recomandă evitarea hainelor din materiale care pot produce disconfort 🫶🏻 trebuie să fim atenți la produsele cu care spălăm hainele, dar și la cele cu care îi spălăm pe copii 🫶🏻 au nevoie de multă hidratare, atât pe interior, cât și pe exterior, cu produse emoliente special dedicate pielii cu astfel de afecțiuni 🫶🏻 în puseu, trebuie să avem grijă la alimentația lor 🫶🏻 trebuie să fim vigilenți și să identificăm primele semne, pentru a preîntâmpina puseele, mai ales în sezonul rece

3. Visele care se repetă

Mulți dintre noi ajungem să aveam un vis repetitiv care ne scoate din minți. Motivul este simplu. Acest lucru se întâmplă pentru a ne face să realizăm că există ceva în viața noastră căruia nu îi acordăm atenția necesară. Așadar, ar fi bine să vorbiți cu un specialist dacă un vis se repetă obsesiv.

4. Sindromul de apnee în somn

SAS este o afecțiune care poate apărea la orice persoană indiferent de vârstă. Apneea reprezintă oprirea respirației în timpul somnului. Acest lucru se întâmplă de un număr variabil de ori și durează de la 10 la peste 60 de secunde.

Mușchii faringieni se relaxează și blochează pasajele de aer oprind astfel respirația. Riscul apneei crește în funcție de îmbătrânire, obezitate și tutun. Afectează 4% din populația masculină, 2% din populația feminină și 0,7% dintre copii.

Citește și: De ce e important înfășatul și cum îl ajută pe bebeluș

5. Somnambulismul

Această afecțiune se explică prin faptul că mușchii sunt trezi în timp ce conștiința este adormită. Persoana aflată în cauză poate face lucruri ciudate în somn. Poate ieși afară din casă, să mute mobila și din nefericire își pot pune viața în pericol.

6. Vorbitul în somn

Cercetătorii au descoperit că acest lucru se întâmplă din cauza stresului. Dacă îți faci probleme referitoare la acțiunile tale zilnice vei ajunge mai devreme sau mai târziu să vorbești în somn.

7. Paralizia nocturnă

Dacă simți că ai corpul paralizat după ce te-ai trezit, nu te speria. De cele mai multe ori este vorba despre somnul REM în care mușchii tăi paralizează pentru a nu suferi de Somnambulism.

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE.  

 

Dacă vrei să fii mereu la curent cu ceea ce postez, te invit:

1. Să mă urmărești pe INSTAGRAM – Aici răspund cel mai rapid tuturor mesajelor pe care le primesc

2. Să te abonezi la canalul meu de YOUTUBE

3. Să dai like paginii mele de FACEBOOK

4. Să te înscrii în grupul MĂMICI ȘI COPII FERICIȚI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.