7 lucruri pe care nu le știai despre GAME OF THRONES

Game of Thrones nu e doar unul dintre cele mai cunoscute seriale de televiziune – e și unul dintre cele mai revoluționare seriale create vreodată. Din 2011, această poveste fantastică despre bătălia pentru putere în Westeros i-a captivat complet pe fanii cărților lui George R. R. Martin, dar și pe cei care nu știau de ele până la apariția serialului.

Ca să poți aștepta mai ușor următorul sezon, iată câteva lucruri interesante despre Game of Thrones:

 

1. Game of Thrones a creat câteva limbi de la zero

Diversele limbi din Essos și Westeros nu au existat niciodată în realitate. La început, producătorii David Benioff și D.B.Weiss s-au gândit să îi facă pe cei din neamul Dothraki să vorbească o engleză cu accent, dar până la urmă au apelat la ajutorul lingvistului David Peterson. El a creat limba Dothraki, High Valyrian și nouă dialecte de Low Valyrian – dar și o limbă pentru ceilalți, care nu a fost folosită.

2. Poți vizita Debarcaderul Regelui în realitate

Filmările de la Game of Thrones au avut loc în șase țări – Croația, Irlanda de Nord, Spania, Maroc, Malta și Islanda. În Croația sunt unele dintre cele mai fascinante platouri din serial, în special în orașul Dubrovnik.

FOLLOW ME

viz-2901026
3. Niciunul dintre personaje nu a apărut în fiecare episod din serial

Cu atâtea fire narative, locații și conflicte de acoperit, e normal ca fanii să aștepte săptămâni până să își vadă personajele favorite pe ecran. Doar Robert Baratheon, Ned Stark (până au murit) și Cersei Lannister, Joffrey Lannister și Tyrion Lannister au reușit să apară în fiecare episod din primul sezon.

4. Genericul se schimbă la fiecare episod – și este bazat pe desenele lui Leonardo da Vinci

Locațiile arătate în generic nu sunt aproape niciodată aceleași, deoarece sunt accentuate cele care apar într-un anumit episod. Harta Westeros-ului trebuia să arate de parcă ar fi fost făcută în trecut, așa că producătorii au folosit modelele lui Leonardo da Vinci.

5. Numeroși părinți și-au numit copiii după personaje din Game of Thrones

De la debutul serialului în 2011 au existat peste 2000 de fetițe numite Arya, aproape 100 de băieței numiți Tyrion, 241 de Khaleesi și 100 de Daenerys.


6. Fanii cărților știu serialul după un alt nume

Aproape oricine care are acces la Internet sau știe câte ceva despre cultura pop a auzit de Game of Thrones, iar mulți știu că serialul are la bază o serie de cărți scrise de George R. R. Martin. Puțini știu însă că numele seriei este Cântec de gheață și foc.

7. Nunta Roșie a avut câțiva invitați celebri

Episodul The Rains of Castamere nu e demn de ținut minte doar pentru morțile devastatoare ale lui Robb și Catelyn Stark – în el au apărut și niște muzicieni celebri de la Sigur Rós, trupa islandeză care a compus cântecul, dar și toboșarul Will Champion de la Coldplay.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.