7 metode prin care să scapi de FIRELE CRESCUTE SUB PIELE

Părul care se întoarce și crește în piele, fără să se ridice se numește incarnate. Poate cauza iritare și e destul de enervant.

Iată cum săscapi de el:

1. Scrub de miere și sare – amestecă jumătate de ceașcă de sare de mare cu jumătate de ceașcă de mere ș aplic-o pe piele când faci duș. Îndepărteaz-o cu săpun delicat șii apă.

2. Scrub cu avocado, migdale și făină de ovăz – hidratează-ți pielea cu acest amestec făcut din o treime de migdale măcinate, un avocado pisat și un sfert de ceașcă de fulgi de ovăz pisați. Masează ușor pe piele într-o mișcare circulară și apoi clătește-te cu apă.

3. Hidratează – chiar dacă nu crezi că ai pielea uscat, fă-o oricum, fiindcă va scoate la suprafață părul încarnat și va calma pielea iritată. Folosește ulei de cocos sau altceva hidratant și aplică-l zilnic.

4. Miere și aspirină – aspirina conține acid salicilic, care poate crește umezeala în piele, ca tu să poți scăpa astfel mai ușor de celulele de piele moartă. Amestecă 3 aspirine pisate cu o linguriță de miere, până obții o pastă. Aplic-o pe zona afectată și lasă să acționeze zece minute. Clătește cu apă caldă.

FOLLOW ME

5. Ulei de arbore de ceai – are proprietăți antiseptice care pot calma inflamația și durerea provocate de părul Încarnat. Folosește un bețișor de ureche pentru a aplica uleiul de două ori pe zi.

6. Pastă din bicarbonate de sodiu. Amestecă apă și bicarbonate până obții o pastă densă, apoi aplic-o pe piele cu mâinile curate prin mișcări circulare firme. Clătește cu apă, apoi aplică ulei de cocos pentru a hidrata pielea fără să astupi porii.

7. Exfoliază-te. Ar trebui să-ți exfoliezi pielea cu 1-2 zile înainte de a te epila. Cauza principală a părului incarnate este stratul gros de celule de piele moarte care blocheazp suprafața și previn creștterea normală a firelor de păr. Folosește săpun și mănușă exfoliante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.