7 metode prin care să scapi de FIRELE CRESCUTE SUB PIELE


Părul care se întoarce și crește în piele, fără să se ridice se numește incarnate. Poate cauza iritare și e destul de enervant.

Iată cum săscapi de el:

1. Scrub de miere și sare – amestecă jumătate de ceașcă de sare de mare cu jumătate de ceașcă de mere ș aplic-o pe piele când faci duș. Îndepărteaz-o cu săpun delicat șii apă.

2. Scrub cu avocado, migdale și făină de ovăz – hidratează-ți pielea cu acest amestec făcut din o treime de migdale măcinate, un avocado pisat și un sfert de ceașcă de fulgi de ovăz pisați. Masează ușor pe piele într-o mișcare circulară și apoi clătește-te cu apă.


3. Hidratează – chiar dacă nu crezi că ai pielea uscat, fă-o oricum, fiindcă va scoate la suprafață părul încarnat și va calma pielea iritată. Folosește ulei de cocos sau altceva hidratant și aplică-l zilnic.

4. Miere și aspirină – aspirina conține acid salicilic, care poate crește umezeala în piele, ca tu să poți scăpa astfel mai ușor de celulele de piele moartă. Amestecă 3 aspirine pisate cu o linguriță de miere, până obții o pastă. Aplic-o pe zona afectată și lasă să acționeze zece minute. Clătește cu apă caldă.

FOLLOW ME

5. Ulei de arbore de ceai – are proprietăți antiseptice care pot calma inflamația și durerea provocate de părul Încarnat. Folosește un bețișor de ureche pentru a aplica uleiul de două ori pe zi.

6. Pastă din bicarbonate de sodiu. Amestecă apă și bicarbonate până obții o pastă densă, apoi aplic-o pe piele cu mâinile curate prin mișcări circulare firme. Clătește cu apă, apoi aplică ulei de cocos pentru a hidrata pielea fără să astupi porii.

7. Exfoliază-te. Ar trebui să-ți exfoliezi pielea cu 1-2 zile înainte de a te epila. Cauza principală a părului incarnate este stratul gros de celule de piele moarte care blocheazp suprafața și previn creștterea normală a firelor de păr. Folosește săpun și mănușă exfoliante.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.