7 moduri prin care redescoperi bucuria Crăciunului în fiecare zi din an

7 moduri prin care redescoperi bucuria Crăciunului în fiecare zi din an

Când ritmul agitat al vieții încetinește, luminițele de Crăciun se aprind și începe să miroasă a cozonac cald, mă simt din nou copil. 

Îmi doresc ca atmosfera magică să nu se stingă niciodată, să rămânem la fel de prietenoși și să ne păstrăm puterea de a dărui bucurie tot restul anului. Cum ar fi ca anul acesta să nu împachetăm și generozitatea odată cu decorațiunile de Crăciun?

Putem să păstrăm un pic din bucuria efemeră a sărbătorilor de iarnă în fiecare zi ?

Poate părea imposibil să simțim atmosfera magică a Crăciunului în zilele în care emailurile de serviciu par că nu se mai termină, cina nu este gata la timp, iar copiii nu și-au terminat temele. 

Dacă am putea să vedem prin lentilele generozității fiecare moment stresant și să tratăm oamenii așa cum merită, am primi în schimb bucurie pentru că puterea unei îmbrățișări, a unui act de binefacere sau a unui zâmbet nu dispare niciodată. Îmi doresc să trăim fiecare zi din 2023 ca pe o ocazie specială și să nu mai așteptăm până la Crăciun să fim mai buni.

Cum redescoperi bucuria Crăciunului în fiecare zi?

Nu trebuie să îți încarci agenda cu acte de caritate ca să fii un om mai bun. Este de ajuns să acorzi puțină atenție celor din jur și să faci câte un lucru important în fiecare zi. Dacă încă nu știi cum ce să începi, poți încerca câteva dintre rezoluțiile pe care mi le-am propus la rândul meu pentru anul 2023.

1. Donează mai mult

În fiecare sezon strâng cutii întregi cu lucruri pe care nu le mai folosim. Într-o casă cu 5 persoane se strâng destule haine, jucării, obiecte și alimente pentru donat tot restul anului, iar copiii adoră să le pună în coșulețe și să le dăruiască celor mai puțin norocoși decât noi. Pentru 2023, am pe listă mai multă compasiune de dăruit. Cred că uneori contează mai mult decât lucrurile materiale.

Dacă simți că poți face asta, alege și niște cauze pe care să le poți susține prin donații pe SMS.

2. Gătește alături de cei dragi

Chiar dacă presupune efort, bucătăria se umple de miros și chiuveta de vase, nimic nu se compară cu entuziasmul copiilor care abia așteaptă să guste o rețetă nouă. Nu știu dacă am amintiri mai dragi decât cele cu degețelele mici și lipicioase care devorează o prăjitură delicioasă de casă.

3. Fă-ți mai mult timp pentru familie

În 2023 mi-am propus să le acord mai multă atenție celor dragi, să avem reuniuni de familie în fiecare lună și să ne oprim telefoanele atunci când avem câteva ore libere. De ce să așteptăm până la Crăciun să ne adunăm în jurul mesei? 

4. Trezește-te în fiecare dimineață ca și cum ar fi Crăciunul

În fiecare dimineață primim cadouri cărora nu le acordăm atenție, deși nu sunt nesemnificative. Fiecare nouă zi în care vedem lumina soarelui și îi putem strânge în brațe pe cei dragi merită recunoștință. 

5. Fii înțelegător și zâmbește mai mult

Chiar dacă ai avut o zi dificilă, nu te costă nimic să ai o atitudine mai prietenoasă față de cei din jurul tău. Fii politicos cu casierul, cumpărătorii de la coada din supermarket și mulțumește pentru ajutorul primit. 

6.  Fă mai multe fotografii 

Chiar dacă pare că nu ai nimic de imortalizat sau că ziua ta a fost un dezastru, fotografiile pe care le faci astăzi vor deveni amintirile la care te vei uita cu nostalgie mâine. Nu aștepta Crăciunul pentru fotografii perfecte. Viața este imprevizibilă și imperfectă, dar are farmecul ei. 

7. Devino un om important pentru societate

Implică-te în diferite acțiuni de voluntariat și dăruiește câteva ore din timpul tău. Dacă știi să cânți, să dansezi sau să pictezi, poți să ajuți copiii din comunitate să își descopere talentele artistice. Dacă ai multe abilități practice decât artistice, poți îngriji animalele fără stăpân din zona în care locuiești sau poți face cumpărături pentru un vecin care se deplasează cu dificultate.

Crăciunul vine și pleacă, dar magia generozității poate fi redescoperită în zi. Trebuie doar să le acorzi mai multă atenție celor din jurul tău și să mulțumești pentru lucrurile frumoase din viața ta.

Îți urez sărbători de poveste și un an nou în care să împarți momente de bucurie alături de cei dragi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.