7 motive care să-ți trezească pofta de a fi iubită!

În spatele singurătății tale se pot ascunde răni emoționale vechi

De multe ori, în terapie, cel puțin, în ultimii ani, am auzit sintagma ”nu-mi mai trebuie bărbat”. Sunt femei care se simt liniștite și împăcate în cvasi-singurătatea lor. Spun ”cvasi” pentru că, multe dintre  cele care afirmă că nu le mai trebuie ”bărbat” sunt și mame.

Sau, recunosc, în cele din urmă, cu jumătate de gură că ”dacă ar fi să fie”, atunci ”să fie”. Păi, cum să fie, dacă nu fac nimic!” Pică pară mălăiață”  în era aceasta a grabei, a tehnologiei și a workaholics-mului are valoare de nonsens.

Sabotorii împlinirii romantice

În spatele singurătății tale, în care, teoretic, te simți confortabil, se pot ascunde răni emoționale vechi, nevindecate. Frici neconștientizate, inclusiv frica de eșec. Sau frica aceea că nu vei întâlni bărbatul perfect, conform unui model inconștient (tata, bunicul). Și negațiile: nu vreau un bărbat care să facă …, să fie … . Jurămintele (cu rol și forță de materializare) conștientizate sau nu: decât să stau cu un bărbat ”așa și pe dincolo”, mai bine lipsă”; ”pe mine nu mă iubește nimeni” ”parcă sunt blestemată, numai bărbați cu probleme atrag” s.a.m.d.. Emoțiile dureroase nevindecate, dar și  fricile/temerile sunt sabotorii împlinirii tale matrimoniale sau romantice.

Dragile mele femei frumoase, generoase, iubitoare, spumoase cognitiv (deștepte), meritați să fiți iubite, să fiți admirate, să fiți îndrăgostite! Până una, alta, dacă vreun sabotor dintre cei mai sus menționați, vă dă ghes la nefericire și însingurare, faceți o vizită unui psiholog terapeut! Nu-i o rușine și nici nu suferiți de vreo tulburare psihică. Este un demers menit  să anuleze sabotorii, prin conștientizare, prin strategii terapeutice de iertare, de introiectare  a ceea ce ați simțit și trăit dureros de-a lungul vieții și, în final, decizia de a consulta un psiholog vine și cu o dorință reală de schimbare și de împlinire.

Evrika, vorba lui Arhimede!

De ce să fii iubită și de ce să iubești romantic

1.      Pentru că iubirea vindecă inima, multiplică sufletul (proliferează LUMINA), deschide și reîntregește mintea și vindecă trupul! Da, IUBIREA vindecă inclusiv organismul uman.

FOLLOW ME

2.      Transformările care au loc la nivelul neurochimiei creierului (reglajul dopaminei, noradrenalinei, serotoninei și chiar a acetilcolinei), atunci când iubim, dar și atunci când suntem îndrăgostite, potențează funcțiile creierului, potențează sentimente pozitive profunde, starea de echilibru, starea de siguranță și de încredere, nevoia de a împărtăși, molipsitoare pentru ceilalți, cu oamenii dragi din jurul nostru, ceea ce suntem, ceea ce simțim și ceea ce gândim.

3.      Iubirea unui bărbat, împărtășită de tine, este în sine, terapie. Este nevoie de timp, de încredere, de credință ca, în cele din urmă, prin iubirea autentică pe care o simțiți unul față de celălalt, Eu-rile tale rănite (în diferite etape și momente de viață) să abandoneze reduta mecanismelor de apărare și să reîntregească ființa ta actuală, mult mai matură afectiv, mai înțeleaptă.

4.      Existența în cuplu, sau în interiorul familiei extinse, prin apariția copiilor, conferă femeii siguranță, protecție, adoarme sau poate, chiar, elimină, rănile de abandon sau de sărăcie (temeri fundamentale moștenite sau dobândite).

5.      Discuțiile dintre voi doi, pe diverse teme, sunt absolut magice, atunci când iubești și ești iubită! Cafeaua, zorii de zi, amurgul petrecut împreună, sunt elixirele vieții voastre. Sunt poduri peste ape tulburi, atunci când un plan al vieții tale de femeie, de om social și profesional, nu funcționează normal sau la parametri maximi.

6.      Dragostea dintre voi trezește femeia și o inspiră! Să te simți femeie dorită și la 80 de ani este tot MAGIE, este alchimie, este tinerețe emoțional – afectivă vie!

7.      Un bărbat care iubește poate fi educat să fie așa cum îți dorești tu să fie. Poate să facă lucruri nebănuite pentru tine și asta în mod constant, în pofida declarațiilor lui anterioare! Exemplu: ”eu nu merg la cumpărături, nimic nu mă enervează mai mult decât să pierd timpul (dar iacă-tă că e cu coșul plin după tine)!”; ”eu nu bat covoare  (dar le duce la spălătorie pentru tine)!”; ”eu nu schimb pamperși (dar o face și se trezește noaptea ca să-și liniștească odorul și să te mai lase pe tine să dormi)!”.

Iubirea AUTENTICĂ crește, educă, transformă, vindecă, motivează, creează spațiul armoniei în cuplu, spațiul prosperității și al devenirii voastre, ca oameni, ca ființe sociale, ca profesioniști și nu în ultimul rând, ca iubiți, ca părinți!

Dana Dumitra Dumitrache, Psihoterapeut

 

Photo Credits: www.personalgrowthapproach.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.