Ți-e poftă de ceva dulce dar ești la dietă? Trucul care te va salva

Exact după ce te-ai apucat să ții o dietă, pofta de dulce a lovit mai rău ca niciodată. Dacă te-ai îndreptat spre cămara cu dulciuri de prea multe ori și ți se rupe inima de câte ori vezi o înghețată, e cazul să devii proactivă. Există un truc ce te va ajuta să-ți satisfaci poftele fără să consumi 1 calorie în plus.

Cercetătorii de la Carnegie Mellon University au descoperit că pur și simplu vizualizând ceea ce vrei să mănânci, lași impresia organismului că ai cedat poftelor.

Am încercat trucul lor și pot să vă zic… funcționează! Serios, trebuie să ai timp și răbdare să-ți imaginezi ronțăind biscuiți cu ciocolată, unul câte unul, dar în final, merită efortul. Am deschis ochii și pericolul trecuse. Salata era de ajuns pentru prânz.

În timp, mi-am dat seama că mai sunt lucruri care îmi distrag atenția de la pofta de dulce:

1. Visez cu ochii deschiși la vacanțe exotice, seri în compania copiilor, cuibăriți pe canapea, sau dimineți răcoroase în care pot să-mi savurez liniștită cafeaua. De multe ori, vrem ceva dulce pentru a reduce senzația de anxietate temporară. Așadar, ajută să ne imaginăm ceva relaxant.

cupcakes-690040_1280-1024x682-1611694

FOLLOW ME

2. Știu cam când mi se face poftă de un baton cu ciocolată și mă asigur că am aproape în jurul acelei ore un pumn de merișoare/goji.

3. Nu mă lupt cu senzația, ci o las să mă cuprindă complet. Am poftă de cupcakes? Îmi imaginez că am în față 3-4 cupcakes dar mă uit la ele detașată până ce mi-am învins „pofta”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.