7 motive IMPORTANTE pentru care ar trebui să bei CAFEA zilnic

Probabil că fiecare a gustat până acum o cafea, iar pentru unii e probabil nelipsită din ritualul de dimineață.

Nu trebuie să te  mai simți vinovat atunci când bei cafeaua de dimineață. Acest obicei este cât se poate de sănatos, iar confirmarile vin de la cercetatori.

Iată câteva beneficii ale acestei băuturi:

1. Te face mai deștept
Cafeaua stimulează activitatea cerebrală și îmbunătățește mai multe funcții cognitive: memoria, dispoziția, vigilența, și nivelul de energie din corp.

2. Te protejează de bolile bătrâneții
Cafeaua îmbunătățește activitatea cognitivă și are efecte puternice împotriva demenței și a Alzheimerului boli ce afectează persoanele cu vârsta peste 65 de ani. Pentru acestea nu există tratament, dar o cafea pe zi poate fi o metodă foarte bună de prevenție.

3. Mărește speranța de viață
Cercetatorii care au studiat sănătatea cardiovasculara spun că o ceașcă de cafea ar putea fi explicația pentru care locuitorii din insula Ikaria să trăiască până la 90 de ani.

FOLLOW ME

4. Cafeaua protejeaza ficatul
Și ficatul are beneficii de pe urma dozei zilnice de cafea. S-a aratat că un consum regulat de cafea poate reduce riscul de contractare a bolii numite Colangita sclerozanta primitivă. Aceasta este o boală rară de ficat, care poate provoca distrugeri mari și,  nediagnosticată sau netratată, poate provoca cancer biliar, ciroză, sau insuficiență hepatică.

5. Cafeaua combate durerile de cap și migrenele
Medicii explică acest efect al cafelei prin faptul că medicamentele care combat cefaleea conțin cafeina. Prin urmare, atunci când ai dureri de cap, bea o ceașcă de cafea și durerile de cap vor disparea.

6. Cafeaua arde grasimile
Știai că fiecare produs care accelereaza arderea grasimilor are în compoziție cafeina? Există un motiv bun pentru asta. Cafeaua stimulează rata metabolica cu 3-11%. Alte studii au confirmat că această substanță poate să accelereze arderea grasimilor cu 10% în cazul persoanelor obeze și cu 29% in cazul persoanelor slabe.

7. Aroma cafelei te ajută să minimalizezi efectele lipsei de somn și ale stresului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.