Singurele ceaiuri pe care trebuie să le bei pentru un chip luminos

Știi cum se spune: „frumusețea vine din interior”… Înainte să găsești această sintagmă extrem de uzată, aproape un clișeu, lasă-mă să te asigur de adevărul din spatele ei. Luată mot-a-mot, reprezintă exact motto-ul după care mă conduc în viață – hrană sănătoasă pentru un trup frumos și armonios.

Vrei să începi o viață sub semnul alegerilor sănătoase? Dacă da, am nu un pont, ci două pentru tine – 2 ceaiuri care redau tenului tău luminozitatea și prospețimea adolescenței.

Primul detoxifiază – are ghimbir, cacao și scorțișoară, trei ingrediente pline de antioxidanți ce luptă împotriva radicalilor liberi și împiedică îmbătrânirea prematură. Menta calmează iritațiile, iar mentolul ține sebumul sub control. În plus, așteaptă-te la un ten uniform, mai puțină celulită și chiar păr mai lucios și des.

Ingrediente (4 cești)

1.5 litri apă

1 linguriță cacao

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

1 linguriță cocos

1 lingură de stafide tocate

1 linguriță de scorțișoară măcinată

1 lingură de ghimbir uscat

170 grame miere

2 linguri frunze de mentă

1 lingură de petale de trandafiri uscați

Mod de preparare: Pune toate ingredientele într-o crăticioară, la foc moderat, și las-o până începe să fiarbă. După 3 minute de fierbere, las-o 2 minute la infuzat. Scurge ceaiul și decorează cu petale de trandafiri.

 

Al doilea ceai este incredibil de relaxant, de aceea recomand să-l bei chiar înainte de culcare. Vitamina C din lămâie rejuvenează pielea, contribuind la producția de colagen, care dă fermitate pielii. Vanilia are proprietăți antiinflamatoare și antioxidante, așa că vei opri puțin timpul în loc.

Ingrediente (4 cești)

1 lămâie

1 păstaie de vanilie, tăiată pe lungime, fără semințe

170 grame miere

1.5 litri apă

2 linguri de frunze de ceai negru

Câteva frunze de mentă

Mod de preparare: Taie lămâia în 6 felii subțiri (rondele), apoi fiecare pe jumătate. Pune feliile de lămâie, păstaia de vanilie, menta, mierea și apa la fiert, pe foc moderat. Din momentul în care a început să fiarbă, lasă 5 minute. Adaugă frunzele de ceai și acoperă. Pune deoparte amestecul la infuzat timp de 3 minute. Strecoară și gustă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.