Ce să bei de-a lungul zilei ca să ai pielea frumoasă!

Piele frumoasă, fără pete, strălucitoare, netedă. Sună ca un vis de Hollywood.

Dar dincolo de metafore, tenul arată, de fapt, cât de sănătoși suntem. Petele sau iritațiile, pilozitatea în exces sau sebumul pot fi semnele unor afecțiuni profunde. Mai mult, ce mâncăm și ce bem pot îmbunățăți sau afecta aspectul tenului.

ela_profil

Dermatologii recomandă ca, pe parcursul zilei, să încercăm să consumăm cât mai multe din următoarele:

 APĂ: cel mai bun tonic pentru piele. Hidratarea păstrează elasticitatea pielii, strălucirea și aspectul sănătos, plin de vitalitate.

Junge Frau mit Wasserglas - young woman with water glass

SUC VERDE DE KALE: acestea sunt o sursă incredibilă de vitamine. Bogate în vitamina A (care se găsește și în cremele anti-îmbătrînire sub formă de retinol), accelerează creșterea celulelor și regenerarea lor. Vitamina C și cuprul, baza colagenului, stimulează auto-vindecarea și facilitează funcționarea intra-celulară.

LAPTE DE SOIA: isoflavonele din soia ajută la protejarea colagenului (cel care dă pielii aspectul tineresc), încetinesc formarea ridurilor iar proteinele reduc întunecarea și decolorarea pielii.

FOLLOW ME

096MPO

CEAI VERDE: antioxidanții din ceai – polifenoli și catechine, ne protejează pielea de razele UV, reduc iritațiile și inflamațiile.

SUC DE RODIE: are de două ori mai mulți antioxidanți și polifenoli decât ceaiul verde, hrănește pielea cu fibroblaste (făbricuțele de colagen). Mai mult colagen = riduri mai puține:).

rodie

INFUZIE DE CASTRAVETE: pentru că reprezintă 90% apă, castravetele hidratează pielea, e bogat în magneziu, potasiu, alcalinizează pielea și reduce inflamațiile.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.