7 MOTIVE SERIOASE pentru care ar trebui să bei o BERE PE ZI


Civilizația sumeriană avea și o zeiță a berii, Ninkasi. Strămoșii noștri știau să facă o bere bună – care e surprinzător de sănătoasă. Nu uita însă că e important să fii moderat și nu da vina pe știință pentru bețiile de vineri seara. Iată beneficiile consumului moderat de bere:

1. Inimă sănătoasă
Cei care beau șapte halbe de bere pe săptămână au un risc mai scăzut de a face infarct decât cei care nu beau deloc.

2. Reduce riscul unui atac cerebral
Cei care beau bere ocazional au un risc mai mic cu 12% de a face accident vascular cerebral, în comparație cu nefumătorii. Pe de altă parte, marii consumatori de alcool au un risc mai mare cu 33%.

3. Creativitate mai mare
Hunter Thompson, James Joyce și Ernest Hemingway sunt recunoscuți pentru preferinele lor, dar și pentru cât scriau. Un studiu a arătat că cei cu 0.075 alcoolemie în sânge sunt mai rapizi la rezolvarea puzzle-urilor verbale decât cei care nu au băut.


4. Recuperarea de după exerciții
Yoga cu bere este ultima modă pe glob, după cum spune BBC. Ideea nu e atât de nebunească precum pare. Se pare că rehidratarea unui corp încălzit cu bere e mai eficientă.

5. Previne cataracta
Dacă există riscul de a face cataractă, bea o bere pe zi. Antioxidanții vor preveni formarea acesteia. Ai grijă să nu bei mai mult de 3 pe zi – altfel efectele vor fi inverse.

FOLLOW ME

6. Hrănește
Bere chiar conține substanțe nutritive – fibre solubile, calciu, fier, magneziu, potasiu și alte vitamine și minerale. Deși nu e o sursă semnificativă de nutriție și nu ar trebui să înlocuiască alte alimente în dieta ta obișnuită, poți bea o bere cu inima împăcată.

7. Presiune a sângelui mai scăzută
Dacă ai de ales între o bere, un pahar de vin și un cocktail, alege berea. Cei care beau bere au șanse mai mici de a avea o presiune a sângelui crescută decât cei care beau vin sau băuturi spirtoase.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.