7 MOTIVE SERIOASE pentru care ar trebui să bei o BERE PE ZI

Civilizația sumeriană avea și o zeiță a berii, Ninkasi. Strămoșii noștri știau să facă o bere bună – care e surprinzător de sănătoasă. Nu uita însă că e important să fii moderat și nu da vina pe știință pentru bețiile de vineri seara. Iată beneficiile consumului moderat de bere:

1. Inimă sănătoasă
Cei care beau șapte halbe de bere pe săptămână au un risc mai scăzut de a face infarct decât cei care nu beau deloc.

2. Reduce riscul unui atac cerebral
Cei care beau bere ocazional au un risc mai mic cu 12% de a face accident vascular cerebral, în comparație cu nefumătorii. Pe de altă parte, marii consumatori de alcool au un risc mai mare cu 33%.

3. Creativitate mai mare
Hunter Thompson, James Joyce și Ernest Hemingway sunt recunoscuți pentru preferinele lor, dar și pentru cât scriau. Un studiu a arătat că cei cu 0.075 alcoolemie în sânge sunt mai rapizi la rezolvarea puzzle-urilor verbale decât cei care nu au băut.

4. Recuperarea de după exerciții
Yoga cu bere este ultima modă pe glob, după cum spune BBC. Ideea nu e atât de nebunească precum pare. Se pare că rehidratarea unui corp încălzit cu bere e mai eficientă.

5. Previne cataracta
Dacă există riscul de a face cataractă, bea o bere pe zi. Antioxidanții vor preveni formarea acesteia. Ai grijă să nu bei mai mult de 3 pe zi – altfel efectele vor fi inverse.

FOLLOW ME

6. Hrănește
Bere chiar conține substanțe nutritive – fibre solubile, calciu, fier, magneziu, potasiu și alte vitamine și minerale. Deși nu e o sursă semnificativă de nutriție și nu ar trebui să înlocuiască alte alimente în dieta ta obișnuită, poți bea o bere cu inima împăcată.

7. Presiune a sângelui mai scăzută
Dacă ai de ales între o bere, un pahar de vin și un cocktail, alege berea. Cei care beau bere au șanse mai mici de a avea o presiune a sângelui crescută decât cei care beau vin sau băuturi spirtoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.