7 OBICEIURI simple care îți vor schimba viața în BINE

Dacă vrei să faci niște schimbări pozitive în viața ta, e suficient să îți analizezi stilul de viață. În timpul zilei, multe dintre acțiunile noastre sunt automate, dar de ce să nu încerci să îți creezi niște obiceiuri sănătoase?

 

Iată ce ai putea să faci:

1. Începe-ți ziua cu un pahar de apă cu lămâie

Obișnuiește-te să bei în fiecare dimineață un pahar de apă caldă cu suc de lămâie și piper roșu. Acest lucru îți va porni metabolismul înainte să iei micul dejun. Sucul de lămâie conține vitamina C și îți mărește rezistența la microbi. Piperul roșu îți accelerează metabolismul deja pornit. După un timp, chiar și pielea ta va arăta mult mai bine.

2. Șterge-ți fața cu niște cuburi de gheață din fiertură de mușețel

Un alt obicei foarte util dimineața e ștergerea feței cu gheață din fiertură de mușețel. Te va ajuta să uiți imediat de riduri și va stimula procesele metabolice ale pielii, care nu va mai fi umflată, ci proaspătă și catifelată.

FOLLOW ME


3. Ia gustări ușoare

Gustările nepotrivite sunt dușmanul unui stil de viață sănătos. Pentru a nu mai mânca prăjiturele și batoane de ciocolată între mese, ia câteva gustări sănătoase cu tine – precum fructele sau iaurtul. Efectele asupra greutății tale nu vor întârzia să apară.

4. Folosește ața dentară

Starea dinților este în strânsă legătură cu sănătatea corpului, iar oamenii de știință au dovedit chiar că există o legătură între dinți și bolile cardiovasculare. Prin urmare, e necesar să introduci ața dentară în ritualul de îngrijire orală. Aceasta curăță spațiul dintre dinți de resturile mari de mâncare și îndepărtează placa din locurile greu de ajuns.


5. Mănâncă un măr după masă

Ar fi de dorit să te speli pe dinți după fiecare masă, dar, desigur, acest lucru nu e întotdeauna posibil. Ai însă la îndemână o alternativă foarte simplă și foarte gustoasă. După fiecare masă, mănâncă un măr. Acesta îți va curăța gura, îți va îmbunătăți circulația sângelui în gingii și va normaliza nivelul de aciditate din gură. Îndrăgostește-te de fructe și legume și nu vei avea niciodată probleme cu dinții.

6. Fă un duș contrastant în fiecare zi

Doar câteva minute pe zi sunt suficiente pentru a avea niște beneficii minunate. Dușurile contrastante cu apă rece și caldă întăresc sistemul nervos și vasele de sânge, plus că sunt indispensabile în prevenirea și tratarea varicelor.

7. Citește în fiecare zi


Cititul ar trebui să fie o acțiune făcută zilnic. Citind îți dezvolți memoria, gândirea logică, imaginația. S-a dovedit că cititul regulat poate să încetinească sau chiar să prevină boli precum Alzheimer sau demența. Obișnuiește-te să citești făcând asta oriunde – în baie, în bucătărie, în pat, în mașină etc. Ține întotdeauna o carte în geantă, ca să îți ocupi timpul într-un mod sănătos atunci când îți aștepți un prieten, de pildă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.