7 obiecte pe care este VITAL să le CUREȚI! Nu-l IGNORA pe al 3-lea!

Multe obiecte din gospodărie necesită atenția ta în timpul curățeniei de primăvară. Iată unele la care poate că nu te-ai fi gândit, dar pe care nu trebuie să le uiți:

1. Întrerupătoarele de lumină și mânerele de la uși

Sunt primele lucruri pe care le atingi când vii acasă și ultimele pe care le atingi când pleci, deci acumulează multe bacterii. Pentru a le curăța, pulverizează niște detergent universal pe un prosop de hârtie sau pe o cârpă din microfibre și freacă bine suprafețele. Și șervețelele dezinfectante funcționează.

2. Jaluzelele

Pe jaluzele se acumulează în mod natural praf. Cel mai ușor și mai rapid mod de a îndepărta grăsimea și murdăria e să le cureți cu o soluție de oțet. Ca să fie și mai simplu, folosește o șosetă veche pe post de mănușă.

3. Coșul de gunoi

FOLLOW ME

Acesta încă miroase urât chiar și după ce l-ai golit? Nu e surprinzător, fiindcă bacteriile rămân. Pentru a scăpa de miros, îndepărtează tot gunoiul, spală coșul cu apă fierbinte și șterge-l cu o cârpă. Apoi pulverizează dezinfectant pe coș și freacă-l cu o perie. Lasă 5-10 minute, apoi spală-l din nou și șterge-l cu un prosop de hârtie.

4. Mașina de spălat

Poate că pare ilogic, dar chiar și mașinile de spălat trebuie să fie curățate de fibrele hainelor rămase, calcar și chiar mucegai. Șterge părțile exterioare cu o soluție de oțet. Amestecă apoi oțet alb cu bicarbonat de sodiu și pune soluția obținută în mașină la cea mai mare temperatură.

5. Suportul de periuțe

Nu te-ai spăla pe dinți cu o periuță murdară, nu? Ca să nu devină așa, clătește suportul cu apă fierbinte, îndepărtează sedimentele, apoi curăță-l cu un burete și o soluție de bicarbonat sau săpun.

6. Telecomenzile și telefoanele

Accesoriile calculatoarelor sunt alte lucruri pe care le atingem des și care se umplu de praf, murdărie și germeni. Curăță-le regulat cu șervețele antibacteriane.

7. Ustensilele de curățenie

Da – și ele trebuie curățate, ca să nu împrăștii bacterii prin toată casă. Spală și schimbă regulat bureții de spălat vase, mopurile și periile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.