7 obiecte vestimentare care îți AFECTEAZĂ sănătatea! Ultimul e cel mai PERICULOS!

S-a dovedit că 73% din problemele pe care femeile le au cu spatele vin de la hainele și accesoriile pe care le poartă. Unele lucruri din garderoba ta nu sunt așa inofensive precum par. Iată despre ce e vorba:

1. Pantalonii strâmți

Din cauza efectului de compresie, acești pantaloni foarte populari sunt o amenințare pentru sănătatea da. Pot dăuna circulației, pot cauza dilatarea venelor sau pot chiar să încetinească digestia.

2. Tocurile

Femeile au de patru ori mai multe probleme cu picioarele decât brbațiii. Dureri articulare, bătături, dureri de gleznă, osteoartită – sunt doar câteva. Cu cât este mai înalt și mai îngust tocul, cu atât mai rău. Mai ales dacă ai de mers mult, alege o pereche de pantofi confortabili, care să-ți ofere echilibru.

3. Tanga

FOLLOW ME

Acest tip de lenjerie intimă poate cauza probleme serioase de sănătate – infecții vaginale, hemoroizi, iritații în zona genitală. Încearcă să nu porți tanga foarte des, mai ales vara. Dacă porți, ai grijă să fie din bumbac 100%.

4. Colierele și cerceii voluminoși

20% dintre găurile din urechi dezvoltă o infecție bacteriană. Dacă procedura nu a fost efectuată corect, infecția se poate răspândi. Cerceii mari și grei cauzează adesea deformări ale lobilor urechilor.

5. Sutienele nepotrivite

Mărimea greșită sau sutienele nepotrivite pot cauza numeroase probleme, precum dureri de spate, de umeri și de coloană. Nu cumpăra niciodată un sutien fără să îl probezi. Dacă ai pieptul mare, evită să porți sutiene cu bretele subțiri. Dacă ai un bust mai mic, asigură-te că sârmele nu-ți afectează pielea.

6. Șlapii

Deși sunt un accesoriu esențial pentru plajă, șlapii nu sunt așa inofensivi. Sunt chiar riscanți – îți poți juli picioarele, iar juliturile se pot infecta cu ușurință. Mai mult decât atât, fiind foarte plați, șlapii îți fac călcâiele să lovească pământul cu mai multă forță, iar asta poate duce la disconfort și dureri de spate.

7. Fustele creion

Aceste fuste îți apropie prea mult picioarele, existând mereu posibilitatea să-ți pierzi echilibrul și să cazi. Îți limitează toate mișcările, de la a merge la a te urca într-o mașină, dar cel mai rău e că pot cauza malformații ale genunchilor.

sursa: CNN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.