În fiecare zi, escrocii găsesc noi moduri de a avea acces la informațiile despre contul tău bancar pentru a te jefui. De aceea, e important să fii vigilent. Iată câteva sfaturi pentru a te proteja:
1. Cumpărăturile online: plata pentru bunuri sau servicii inexistente
Pentru a evita această situație, cumpără bilete, bunuri sau servicii de pe site-uri web deținute de producători, reprezentanți de vânzări autorizați sau de operatori de transport.
2. Înșelătorii filantropice
Donarea de banii pentru cauze umanitare e la modă, dar ai grijă să nu fie o înșelătorie. Colectarea de fonduri nu se face prin intermediul unor conturi private sau anonime. Pentru a aflu dacă anumiți indivizi spun adevărul, chiar și o conversație scurtă poate fi de folos.
3. Librăriile electronice care spun că au orice carte vrei
Ca să nu plătești pentru un produs inexistent, folosește surse online bine cunoscute și de încredere atunci când te abonezi sau comanzi o versiune printată a vreunei cărți.
4. Înșelătoria cu slujba de vis
Ai grijă la descrierile de slujbe care sună prea bine: combinațiile de genul „salariu ridicat”, „nu e necesară experiența”, „orar de lucru flexibil” sau „part-time” ar trebui să ți se pară suspicioase de la început.
5. Virusuri
În cazul unui atac cu viruși, totul se întâmplă automat, iar tot ce trebuie să facă potențiala victmă e să descarce un program pe calculator sau telefon. Nu deschide fișiere și nu da click pe link-uri necunoscute, chiar dacă par sigure.
FOLLOW ME

La mulți ani, Alesuca noastră curajoasă, blândă, dar neînfricată! 💕🎉 I-am sărbătorit în avans ziua luni seara, alături de prietenii ei, la o petrecere laser tag, cu ea urcată pe un tigru uriaș. 🐆 Oricât de greu îmi e uneori să îi țin piept cu răbdare, sunt mândră de ea că e o fată atât de hotarâtă, efervescentă și cu principii solide! E foarte greu să câștigi un argument cu ea, pentru că își apără cu înverșunare punctul de vedere, lucru ce o va ajuta foarte mult în viitor. Pe cât de aventurieră e, căci ar sta numai cu genunchii juliți dacă ar fi după ea și dorința ei de a face toate trăznăile posibile, pe atât e de blândă și grijulie când vine vorba de cele mai constante și dragi pasiuni ale ei: animalele și natura. E o oază de bunătate și o enciclopedie cu baterii inepuizabile, în fiecare zi spunându-ne câte un știați câte specii de păiajeni există în România, știați cum se numesc trandafirii care cresc așa de încolăciți? E sinceră și directă, dar știe cum să nu îți rănească sentimentele. Pune pasiune în tot ce face, e descurcăreață, agilă, amuzantă și iubită de noi toți, iar de azi are 11 ani. ❤️

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
6. Skimmers
Acestea sunt aparate confecționate acasă ce îți iau datele de pe card. Pot consta în camere mini, tastaturi suprapuuse sau chiar bancomate întregi false. Uneori deghizarea e atât de bună încât nici angajații băncii nu știu de ilegalitate. Inspectează cu atenție bancomatul, să nu aibă piese lipite cu superglue sau bandă adezivă și nu folosi bancomatele din străzi necunoscute sau pasaje.
7. Bunuri contrafăcute
Încearcă să cumperi numai de la magazinele online bine-cunoscute și de încredere. Inspectează cu grijă produsul când ajunge acasă și compară-l cu fotografii de pe site-ul producătorului.
sursa: brightside.me