7 PROBLEME DE SĂNĂTATE pe care ți le dezvăluie OCHII

Din când în când, toată lumea simte lucruri neplăcute în zona ochilor. Pentru cei mai mulți, odihna și un somn bun sunt suficiente pentru o vedere din nou bună, dar există și semne care nu ar trebui să fie ignorate, ce ar trebui să te trimită imediat la doctor:

1. Petele albe de pe cornee
Acestea sunt des întâlnite la oamenii care poartă lentile de contact și ar putea fi un semn de infecție. Chiar și cele mai mici răni cauzate de lentile pot provoca infecții și apoi ulcer.

2. Un cerc alb în jurul irisului
Cel mai adesea e un semn de îmbătrânire, deci nu e un motiv să îți faci griji. Dacă ești tânăr însă, ar putea indica niveluri mari de colesterol și trigliceride, ceea ce înseamnă un risc crescut de infarct sau atac cerebral.

3. Ochi roșii
Ochii se pot înroși ca urmare a somnului nsuficient, a muncii prelungite sau a expunerii la vânt ori la soare. Dacă se înroșesc fără motiv, atunci ar putea indica presiune intraoculară sau intracraniană crescută ori diabet.

4. Ochi uscați
Ochii uscați cauzează disconfort și mâncărimi, iar frecarea lor dăunează pielii delicate din jur, cauzând riduri și făcând ochii și mai uscați. De cele mai multe ori e vorba doar de o alergie de sezon, dar dacă există și sensibilitate la lumină, ai putea suferi de sindromul Sjogren, o boală rară a sistemului imunitar.

5. Ochi roșii umflați
Aceștia sunt o consecință a oboselii și a lipsei somnului și sunt adesea confundați cu un semn al unei infecții. Pot apărea însă și ca efect secundar al picăturilor de ochi cu efect de albire, care fac mai mult rău decât bine.

FOLLOW ME

6. O pată gălbuie lângă iris
Aceasta este un semn al îmbătrânirii conjunctivei și se întâlnește mai ales la oamenii în vârstă. Este provocată de razele UV, deci apare cel mai des la cei care stau mult timp la soare, dar și la cei expuși sistematic la vânt, praf sau fum. Nu are efecte negative asupra vederii.

7. Vedere încețoșată
Miopia nu e singura cauză a vederii încețoșate, poate să fie și un semn de diabet. Dacă observi cercuri în jurul surselor de lumină, ai putea avea cataractă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.