7 REGULI de creșterea copiilor pe care le poți învăța de la Familia Regală

Dacă e să te iei după basme sau cel puțin după lecțiile de istorie, copiii regilor dorm pe perne de mătase, mănâncă din farfurii de aur și își petrec ziua așa cum vor. Iată însă cum sunt crescuți cei mai faimoși moștenitori de tron: George și Charlotte, copiii Ducelui și Ducesei de Cambridge, William și Catherine:

1. Titlul nu e o scuză pentru inactivitate

În familia ducilor de Cambridge o singură dădacă ajută cu creșterea copiilor. De hrănirea, baia și plimbarea copiilor răspund copii. Tatăl William merge la serviciu – pilotează elicoptere pentru urgențe medicale, iar copiii știu despre acest lucru.

2. Respectul pentru munca altcuiva

Nepoții Reginei Elizabeth înțeleg de la o vărstă fragedă cât de prețioasă este munca unui om, fie că e vorba de efortul mamei de a prepara cina, fie că e vorbaa de munca menajerei. De aceea, George și Charlotte știu că nu trebuie să nesocotești mâncarea și să că trebuie să strângi după tine.

3. Familia este cel mai important lucru în viață

FOLLOW ME

George, în vârstă de 4 ani, are grijă de surioara lui mai mică și, după cum spune Kate, sunt cei mai buni prieteni. Ei cunosc istoria familiei lor și vizitează adesea mormântul bunicii lor, Prințesa Diana. Kate și William încearcă să petreacă timp alături de copiii lor. Lui George îi place să vorbească despre absolut orice cu tatăl lor, iar lui Charlotte îii place să gătească alături de mama sa. În timpul cinelor, copiii stau la aceeași masă cu adulții.

4. Toată lumea are dreptul să-și exprime liber gândurile și sentimentele

Deși tradiția familiei regale presupune ca membrii săi să fie rezervați, Kate și William încearcă să dezvolte inteligența emoțională a copiilor lor. „Văzând cum comunică la școală copiii între ei, înțeleg că trăim în niște vremuri complet diferite. Suntem înlocuiți de generații cărora nu le e frică să vorbească deschis despre lucrurile care îi îngrijorează, spune Prințul William.

5. Educația primează

Una dintre activitățile preferate ale Prințului George și Prințesei Charlotte este cititul. Mama lui Kate îi duce adesea pe copii la expoziții și muzee. Favoritul lor este Muzeul Național de Istorie din Londra. „Copiilor le place foarte mult să vină aici – și nu numai de dragul dinozauriilor, vă asigur” , spune ea.

6. Dragostea pentru sport este obligatorie

Se știe că Ducele și Ducesa sunt fani ai sportului. Kate e îndrăgostită de hocheiul pe iarbă, iar William joacă fotbal, baschet și polo. Deocamdată, copiii nu arată vreo simpatie deosebită pentru sport, dar părinții sunt siguri că le vor călca pe urme.

7. Tableta și calculatorul sunt jucării pentru adulți

Prințul George și Prințesa Charlotte petrec mult timp pe stradă, alergând și mergând pe bicicletă. E strict interzis să se joace cu dispozitive electronice. Kate și William cred că acestea mai pot așteptsa și că mingea și coarda sunt perfecte pentru dezvoltarea copiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.