7 REMEDII NATURALE care te scapă de DUREREA ÎN GÂT

Răceala, gripa și infecțiunile la nivelul gâtului sunt afecțiuni destul de frecvente. Încearcă să scapi de durerea de gât cu ajutorul unor remedii naturale înainte să apelezi la antibiotice:

Durerea în gât este durerea, iritaţia sau mâncărimea unei zone a faringelui  care se intensifică la înghiţire. Faringele este zona care uneşte cavitatea bucală pe de-o parte cu esofagul şi pe de altă parte cu traheea. O astfel de durere poate apărea ca urmare a infecţiilor (bacteriene sau virale), alergiilor, inflamaţiilor, traumatismelor, proceselor maligne sau obstrucţiei căilor aeriene. Durerea de gât poate fi cauzată de afecţiuni uşoare-moderate, dar în acelaşi timp poate apărea şi în unele afecţiuni serioase care pun viaţa în pericol.

1. Gargara cu apă sărată

Într-un pahar cu apă călduță adaugă jumătate de linguriță de sare și fă gargară de minim patru ori pe zi. Sarea funcționează ca un antseptic și va fluidiza secrețiile și va reduce inflamația.

2. Mierea

Aceasta fluidizează și ea secrețiile și reduce inflamația, având și proprietăți antibacteriene. Poți pune 2 linguri de miere într-o ceașcă de apă fierbinte sau în ceaiul preferat. De asemenea, ia o lingură de miere și înainte de a merge la culcare.

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

3. Lămâia

 Fă gargară cu suc de lămâie pus într-o cantitate egală de apă călduță. Prepară-ți o limonadă din sucul unei jumătăți de lămâie, o lingură de miere și o ceașcă de apă caldă. Încearcă și să mănânci o jumptate de lămâie peste care ai presărat sare și piper.

4. Usturoiul

Acesta are proprietăți antibacteriene și antiseptice, iar alicina pe care o conține distruge bacteriile care dau dureri de gât.

5. Scorțișoara

Amestecă niște picături de scorțișoară cu o lingură de miere și consumă asta de două ori pe zi. Poți fierbe un bețișor de scorțișoară cu puțin piper și apă. Strecoară lichidul, adaugă o lingură de miere și bea amestecul cald, o dată pe zi.

6. Turmericul

Turmericul are și el proprietăți antiseptice. Într-un pahar cu apă caldă pune un sfert de lingură de turmeric pudră. Amestecă bine și bea o dată pe zi, pe stomacul gol.

7. Schinduful

Acesta dizolvă mucusul și calmează durerile și inflamația. În șase cești de apă adaugă două linguri de semințe de schinduf și fierbe totul timp de jumătate de oră. Când ajunge la temperatura camerei, strecoară lichidul. Bea-l de 3-4 ori pe zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.